آفتابنیوز : سرویس سیاسی- روحانی در
این مراسم به دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نشان درجه یک لیاقت و مدیریت به دکتر علیاکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی و سردار دهقان وزیر دفاع و امور پشتیبانی نشان درجه یک شجاعت و به سایر اعضای تیم مذاکره کننده هستهای در بخشهای دیپلماتیک، حقوقی و فنی نشانهای درجه دو لیاقت، درجه سه خدمت و لوح زرین سپاس اهدا کرد.
به گزارش آفتاب، روحانی همچنین به همسران شهدای هستهای کشورمان دکتر مسعود علیمحمدی، دکتر مجید شهریاری، دکتر داریوش رضایی نژاد، دکتر مصطفی احمدیروشن و رضا قشقایی لوح یادمان زرین اهدا و از فداکاری و ایثارگری این شهیدان تجلیل کرد.
در این بین برخی رسانههای دلواپس و مخالفان برجام ضمن انتقاد از اعطای این نشانها، مدعی شدند که «مردم ایران در شرایطی شاهد دادن نشان لیاقت به امثال ظریف و عراقچی بودند که آنچه منجر به برجام شد؛ تعطیلی بخش عمدهای از برنامه هستهای کشور بود. در واقع توافق شد بهخاطر اینکه مطالبات دشمن در مذاکرات محقق گردید. بزرگترین عملیات تعطیلی هستهای در دنیا اجرا شد. شاید بهترین نماد از اتفاقی که برای برنامه هستهای ایران رخ داد؛ همان تزریق سیمان به دریچه قلب رآکتور اراک باشد. بهنظر نمیرسد توافقی که با تزریق سیمان به دانش ملی صورت گرفته باشد، مستحق این قبیل رفتارهای دولتی باشد.» همچنین براساس
گزارش خبرگزاری آنا، صداوسیما نیز نه تنها مراسم اعطای نشان را نادیده گرفت و آن را پوشش نداد، بلکه همان اندک کاری که طبق روال درباره سخنرانیهای رئیسجمهوری انجام میدهد را ابتر گذاشت و پخش سخنرانی دکتر حسن روحانی از میانه آن در تلویزیون قطع شد.
اما ادعای رسانههای دلواپس درباره عملکرد تیم هستهای در حالی است که رهبر انقلاب نیز بارها از عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان تمجید و تعریف کرده و آنها را افرادی متدین و شجاع خوانده بودند که «با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد بازکردنگره و پیشبردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکرهکنندگان طرفهای مقابل، مشغول تلاش و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال میکند...هرکسی از جزئیات مذاکرات باخبر شود حتماً به این مطالبی که درباره تیم هستهای گفته شد، اذعان خواهد کرد»
به گزارش آفتاب، صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران نیز ضمن حمایت از اعطای نشانهای دولتی به مذاکرهکنندگان هستهای کشورمان، تأکید کرد که در صورت وجود یک کمیته بررسی، شاهد این نخواهیم بود که یک روز پروفسور سمیعی نشان افتخار بگیرد و روز دیگر، محمدرضا رحیمی و اسفندیار رحیم مشایی.این استاد دانشگاه در
یادداشتی که روزنامه قانون آن را منتشر کرده است، نوشت: اعطای نشان لیاقت خدمت به نظام و به اهداف یا آرمانهای نظام کم و بیش در همه دولتهای بعد از جنگ وجود داشته است...اعطای این نشان به تیم هستهای و آقای ظریف قابل درک است، زیرا انصافاً ایشان برای کشور تلاش زیادی کردند. ما به یاد میآوریم که در دوران مذاکرات چگونه قلب میلیونها نفر از هممیهنان میتپید و با بیم و امید بعضاً تا دل صبح مینشستیم که شاید خبری از وین بیاید. ما فراموش نمیکنیم که در بسیاری موارد مذاکرات عملاً به بنبست میرسید و به نظر میرسید که طرفین چمدانها را بستهاند تا سوار هواپیما بشوند و آقای جان کری برگردد به آمریکا و مابقی بازگردند به کشورهای خودشان؛ اما در دقیقه 90 به اطلاع میرسید که آقای ظریف و آقای کری رفتهاند پشت پرده و ساعتها نشستهاند و مذاکره میکنند.زیباکلام در بخش دیگری از یادداشت خود گفته است: در عین حال همچنان فکر میکنم بد نیست که ما برای اعطای نشانهای لیاقت، روال کشورهای توسعهیافته را انجام دهیم و کمیتهای که نه خیلی حکومتی و نه خیلی دولتی و متشکل از چهرهها و شخصیتهای فرهیخته از جمله اساتید و سن و سالدار و بازنشستهاند، برای تصمیمگیری درخصوص اهدای این نشانها تشکیل شود و افرادی که آقای رئیسجمهور به کمیته پیشنهاد میدهد، توسط این کمیته بررسی و در خصوص اهدای نشان به آنها تصمیمگیری شود. فکر میکنم این شیوه پسندیدهتری است، چراکه در غیر اینصورت میرسیم به اینکه آقای خاتمی به آقای پروفسور سمیعی نشان لیاقت دادند و آقای احمدینژاد هم به محمدرضا رحیمی و مشایی نشان لیاقت.
به گزارش آفتاب، براساس مقررات آییننامه اعطای نشانهای دولتی، نشانهای دولتی (کشوری) به افراد شایسته اعم از اتباع جمهوری اسلامی ایران یا اتباع خارجی اعطاء میشود. در بین این نشانها، نشان «انقلاب اسلامی» به عنوان عالیترین نشان جمهوری اسلامی ایران مخصوص رییسجمهور وقت است و سایر نشانها را رییسجمهور به پیشنهاد وزرای ذیربط و تصویب هیأت وزیران، اعطا مینماید. نشان «استقلال» به کسانی اعطا میشود که با قبول مسئولیتهای مهم، تلاش همهجانبه در تبیین اصول و مواضع، ابتکارات شایانتوجه در نیل به خودکفایی و استقلال در زمینههای مختلف، رهانیدن نظام از خطرات احتمالی، کمک به اشاعه جهانی مبانی فکری انقلاب اسلامی و خدمات ارزنده دیگر در مقاطع حساس و سرنوشتساز، برای به ثمررساندن اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران نقش اساسی ایفا کردهاند. نشان «آزادی» به اشخاصی اعطا میشود که دارای یکی از نشانهای درجه یک عمومی یا تخصصی باشند و همچنان در جهت به ثمر رساندن اهداف مقدس نظام اسلامی ابراز شایستگی مینمایند. نشانهای «استقلال» و «آزادی» تنها دارای یک درجه میباشند. در هر دوره ریاستجمهوری از نشان استقلال حداکثر (4) و از نشان آزادی (8) عدد اعطا میشود.نشان «جمهوری اسلامی» به رؤسا و دیگر مسؤولان کشورهای خارجی، عالیترین مقام اجرایی سازمانهای بینالمللی و یا شخصیتهای برجسته فرهنگی، سیاسی، بینالمللی که به یکی از جهات ذیل واجد شرایط شناخته شوند، اعطا میشود. نشان «دانش» به افرادی اعطا میشود که به جهتی در ارتقای سطح علمی کشور تلاش چشمگیر و کم سابقه داشته باشند.نشان «پژوهش» به افرادی اعطا میشود که به جهتی از جهات منشأ ایجاد تحول اساسی یا خدمت کمسابقه شوند. نشان «لیاقت و مدیریت» به افرادی اعطا میشود که در مدیریت یا انجام فعالیتهای شایسته و کمکرسانی به محرومان و مستضعفان و یا بهرهبرداری صحیح از امکانات و یا ارائه روشهای بدیع، موفقیت استثنایی کسب نمایند. نشان «عدالت» به کسانی اعطا میشود که به جهتی از جهات در اجرای احکام و حدود الهی و برقراری حق و عدل در جامعه سهم موثر داشتهاند و یا دارای سابقه قضایی و تفنینی شایسته باشند. نشان «سازندگی» بهمنظور ارج نهادن به کوششهایی که در جهت سازندگی کشور انجام میپذیرد به افرادی اعطا میشود که در یکی از جهات موردنظر تلاش چشمگیر داشته باشند. نشان «خدمت» به منظور تقدیر از خدمات انجام یافته در مسیر تحقق آرمانهای جمهوری اسلامی به افرادی اعطا میشود که در زمینههایی موفقیتی چشمگیر کسب کرده باشند.نشان «کار و تولید» به اشخاصی اعطا میشود که در صنعت یا کشاورزی به نتایج قابلتوجه دست یافته باشند. نشان «شجاعت» به افرادی اعطا میشود که به واسطه برخورداری از این خصصیه والای انسانی در جهتی از جهات موفق گردند.نشان «ایثار» به منظور تکریم این خصلت ارزنده، به افرادی اعطا میشود که به جهتی از جهات موردنظر ممتاز شناخته شوند.نشان «تعلیم و تربیت» به منظور تأکید بر اهمیت فراگیری علم و ضرورت انتقال تربیت اسلامی در جامعه، به اشخاصی اعطا میشود که در این امور ابراز لیاقت نموده باشند.نشان «فرهنگ و هنر» به کسانی اعطا میشود که فکر، ذوق و احساس خود را در راه بیان مفاهیم ارزشمند اسلامی- انسانی و اشاعه فرهنگ به کار میگیرند. همچنین به منظور ارج نهادن به مقام و منزلت زن در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر برخورداری زنان از دیگر نشانها، نشان «مهر» به زنانی اعطا میشود که منشأ آثار ارزنده باشند. نشان «ادب پارسی» نیز به افرادی تعلق میگیرد که در یکی از زمینهها در این حوزه دارای ویژگی یا تلاش چشمگیر باشند.
به گزارش آفتاب، نوع و درجه نشان هم براساس ضوابط دولت توسط هیأتی که برگزیدگان را انتخاب میکند، تعیین میشود و دارندگان نشان از مزایای زیر برخوردار میشوند: نشان عالی استقلال: 200 سکه بهار آزادی، نشان عالی آزادی: 200 سکه بهار آزادی، نشانهای تخصصی و عمومی درجه یک: 100 سکه بهار آزادی، نشانهای تخصصی و عمومی درجه دو: 75 سکه بهار آزادی، نشانهای تخصصی و عمومی درجه سه: 50 سکه بهار آزادی و البته برخی مزایای غیرمادی دیگر.
در جداول زیر فهرستی از چهرهها و مقاماتی که در دولتهای خاتمی و احمدینژاد نشان لیاقت را دریافت کردهاند آمده است. نکته جالب توجه درباره افرادی که در دولتهای احمدینژاد نشان لیاقت دریافت کردهاند این است که برخی از آنها با پایان دولت احمدینژاد به اتهام فساد مالی و اختلاس یا در زندان بهسر میبرند یا اینکه پروندههای آنها در حال رسیدگی است. حال افرادی که تاکنون در دولتهای خاتمی، احمدینژاد و روحانی نشان لیاقت دریافت کردهاند، چقدر شایستگی آن نشان را داشته و چقدر در این زمینه تلاش داشته و نتیجه عملکرد آنها چه بوده است، قضاوت آن برعهده افکار عمومی.
یادتون رفته همین چند روز پیش دو میلیارد دلار فقط بابت جریمه به ترکیه کشور خسارت دید .
حالا همین یه قلم رو حساب کنید و کل همه این نشانها در طول تمام روسای جمهور ببینید یک دهم این دو میلیارد دلار میشه یا نه .
برای تورم و رکود برنامه داریم ! ! ! ! ! ! ! !!!!!!!!!
دیدم منقدین نوشتند که این دولت هیچ کاری نکرده. به نظر شما ایستادن در صف های طولانی برنج بی کیفیت خارجی در زمانی که دولت آقای احمدی نژاد نفت را بالای 120 دلار می فروخت کار بزرگی بود؟
چون معتقد بودی کسی که دلش
با امام باشد محال است زیر بار
طاغوت ها برود.
❤محمود مردمی نژاد❤