آفتابنیوز : نوه امام در ادامه ضعيف بودن را بزرگترين عامل آسيب پذيري كشورها دانست و از اقتصاد به عنوان يكي از مولفه هاي بزرگ قدرت ياد كرد و افزود: اقتصاد پويا در فضاي كنوني دنيا به ابزاري تأثيرگذار در سطح بين الملل تبديل شده، ولي مهمتر از آن استفاده درست از اين مولفه است.
وي تصريح كرد: تبديل شدن به قدرت اقتصادي نبايد موجب آن گردد كه از آن در جهت زورگويي به كشورهاي ضعيفتر استفاده شود.
فرزنديادگار امام افزود: اگر كشوري به خاطر منافع ملي خود به ديگران ظلم كند، چه اين كشور ايران باشد، چه آمريكا و چه كشوري ديگري، اين رفتار بد است.
نوه امام گفت: بايد همه به اين سمت حركت كنيم كه حق را به قيمت از بين بردن حقوق ديگران نخواهيم. توجه نكردن به اين موضوع مهم از سوي برخي كشورهاي قدرتمند سبب شده، مورد تنفر ديگر كشورهاي قرار گيرند.
سيدحسن خميني، به رشد اقتصادي چين در چند سال اخير اشاره كرد و افزود: همكاريهاي روز افزون كشورها با چين مهمترين عامل اين پيشرفت مي باشد و در اين ميان آنچه موجب افزايش اين همكاريها ميباشد، اعتمادي است كه به سبب رفتار مناسب دولت چين در سطح بين الملل به وجود آمده است و اين سرمايه بزرگي است كه ميتواند در رشد بيشتر اقتصادي چين موثر باشد.
وي تصريح كرد: چين با موقعيت كنوني جهاني و با بهرهگيري از قدرت اقتصادي و سياسي خود ميتواند دولتهاي استعمارگر را در رسيدن به اهدافشان كه استعمار دولتهاي ضعيف ميباشد، ناكام گذارد.
سيدحسن خميني، رشد حجم مبادلات ميان دو كشور را يادآور شد و گفت: افزايش اين مبادلات به خصوص از طرف ايراني برگرفته از سياست" نگاه به شرق " جمهوري اسلامي ايران است.
وی در بخش ديگري كه از سخنان خود از صنعت توریسم به عنوان عامل مهم تبادل فرهنگ بين كشورها ياد كرد و افزود: فرهنگ و تمدن چندين هزار ساله دو كشور اين امكان را فراهم مي آورد كه مسئولان بيش از گذشته به اين صنعت مهم بپردازند. اگر سياست دو دولت گسترش صنعت توريسم مي باشد، بهتر است قوانيني را كه مانع اين مهم هستند، اصلاح كنند.
سيد حسن خميني تأكيد كرد: گسترش آموزش زبان فارسي و چيني ميان دو كشور و تربيت افراد راهنماي توريست(ليدر) در بسط اين صنعت بسيار موثر خواهد بود. نوه امام در پايان سخنان خود گفت: ملت بزرگ ايران همواره از چين به عنوان كشوري بزرگ ياد مي كنند و مردم آن را ملتي متمدن با فرهنگي اصيل مي دانند.
پيش از سخنان سيد حسن خميني، سفير چين در ايران با ابراز خشنودي از حضور در جماران و ملاقات با نوه امام به همكاريهاي دو كشور اشاره كرد و گفت: چين و ايران به عنوان دو قدرت بزرگ در شرق و غرب آسيا همكاري هاي نزديكي با هم دارند.
ليوجن تانگ، حجم مبادلات صورت گرفته ميان دو كشور را يادآور شد و افزود: خواست مسوولان چين و ايران افزايش اين همكاريها ميباشد.
وي در پايان سخنان خود از حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن خميني براي بازديد از چين دعوت به عمل آورد. پس از اين ديدار، سفير چين و همراهان از حسينيه جماران منزل و نگارستان امام خميني (س) بازديد كردند.