آفتابنیوز : حسن شمشیری در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع پالایشگاه گاز فجر جم، افزود: در روزهای آینده نمایندگان شرکت هیتاچی ژاپن برای راه اندازی یک واحد نیروگاهی در پالایشگاه گازی فجر جم به ایران سفر می کنند.
این مقام صنعت گاز کشور ادامه داد: این واحد با همکاری هیتاچی ژاپن و زیمنس آلمان طراحی و تجهیزات نیز توسط این شرکت ها تامین شده بود، اما به دلیل تحریم، این همکاری متوقف شده بود.
به گزارش آفتاب به نقل از ایرنا، وی گفت: باتوجه به رفع تحریم ها، این شرکت های تمایل خود برای همکاری و حضور در ایران را اعلام کرده اند.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجرجم همچنین به همکاری با یک شرکت روسی اشاره کرد و گفت: با همکاری شرکت گرسیس روسیه، دانش فنی ساخت واحدهای شیرین سازی گاز با بهره گیری از فناوری های جدید (فناوری غشاء) بومی می شود.
شمشیری ادامه داد: شیرین سازی گاز در کشور هم اکنون از طریق محلوله ای شیمیایی آمین انجام می شود، این در حالی است سایر کشورها از فناوری جدید غشاء استفاده می کنند.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجرجم اضافه کرد: بر این اساس قرار است که یک واحد جدید به صورت آزمایشی (پایلوت) تا سال آینده در این پالایشگاه ساخته شود.
وی به برنامه این شرکت برای افزایش دریافت گاز از پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: سامانه های این پالایشگاه برای تصفیه گاز با یک هزار پی.پی.ام طراحی شده است، بنابراین برای دریافت گاز پارس جنوبی که بسیار ترش است باید سامانه ها تغییر کند.
شمشیری ادامه داد: بر این اساس اگر بتوانیم از فناوری جدید شیرین سازی در پالایشگاه فجرجم استفاده و گاز با ناخالصی بیش از پنج هزار پی.پی.ام پارس جنوبی را به یک هزار پی.پی.ام کاهش دهیم، امکان دریافت خوراک از این مخزن بدون تغییر در سامانه ها و تجهیزات پالایشگاه فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، شرکت پالایش گاز فجرجم در شهرستان جم و شرقی ترین نقطه استان بوشهر واقع شده است و با هشت واحد تصفیه، ظرفیت فرآورش ١٢٥ میلیون مترمکعب گاز در روز را دارد.