آفتابنیوز : آسوشیتدپرس
در حالی که رفت و آمدهای مقامات کشورهای عمده اروپایی و آمریکایی شرکت کننده در اشغال عراق به کشورهای همسایه ایران افزایش یافته و بنا به گزارش های رسیده در آینده نزدیک نیز ادامه خواهد یافت و در حالی نگاه ناظران و کارشناسان بین المللی مسایل سیاسی معطوف به ارتباط احتمالی این سفرها با تهدیدهای اخیر اسرائیل و آمریکا در مورد حمله به تاسیسات هسته ای ایران شده است و پس از آنکه چند روز پیش وزیر کشور از عدم حمله آمریکا در شرایط حاضر به ایران اطمینان داد، بار دیگر علی لاریجانی درباره «پاسخ کوبنده» ایران به اسرائیل یا آمریکا در صورت حمله آنها هشدار داد.
علی لاریجانی افزود: «با این وجود صحبت درباره چنین حملاتی بیشتر جنبه جنگ روانی دارد.»
علی لاریجانی در این سخنان که روز یکشنبه در تلویزیون دولتی پخش می شد، گفت: «ما خودمان را آماده کرده ایم... اگر آمریکا یا اسرائیل اشتباهی مرتکب شوند، پاسخ کوبنده ای دریافت خواهند کرد.»
وی گفت: «اگر این صحبت ها حقیقت داشته باشد اسرائیل ضربه بزرگی خواهد خورد. اسرائیل کشور کوچکی است که در تیررس ماست. آمادگی دفاعی ما نیز صرفاً بازدارنده است.»
علی لاریجانی درباره غنی سازی مشترک اورانیوم در خاک روسیه گفت: این پیشنهاد نیز نمی تواند ایران را برای حق غنی سازی در داخل خاک خود نادیده بگیرد.
وی همچنین گفت: «منطقی نیست که کشوری سرنوشت ملت خود را به دست کشور دیگری ولو دوست بسپارد.
ما می توانیم بخشی از نیاز به سوخت را از خارج تامین کنیم؛ اما آیا تضمینی وجود دارد که تولید کنندگان سوخت در آینده با توجه به وابستگی مان به آنها بر سر قیمت یا موارد دیگر ما را بازی ندهند؟ تاریخ گواه آن است که اگر کشوری فناوری در اختیار نداشته باشد، استقلال اش را از دست می دهد.
اظهارات لاریجانی همزمان است با اعلام تولید ابزارهای لازم برای جداسازی اورانیوم از سنگ معدن اورانیوم که گامی به پیش در جهت به دست آوردن چرخه کامل تولید سوخت هسته ای از مرحله استخراج سنگ معدن اورانیوم تا غنی سازی آن برای استفاده در رآکتورهای هسته ای، به شمار می رود.
رسانه های اروپا نیز در روزهای اخیر از تلاش آمریکا برای آماده سازی متحدان خود برای تهاجم نظامی به تاسیسات هسته ای ایران با هدف توقف برنامه هسته ای کشورمان خبر می دهند.
گزارش های مربوط به احتمال حمله به ایران پس از آن بالا گرفت که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در سخنانی اسرائیل را «لکه ننگی» نامید که باید از نقشه جهان پاک شود و در جایی دیگر از انتقال اسرائیل به اروپا یا آمریکای شمالی سخن گفت.
ملاقات های اخیر پورترگوس رئیس سیا، رئیس FBI، یاپ دهوپ شفر و کندالیزا رایس وزیر امورخارجه آمریکا از ترکیه پندار حمله نظامی احتمالی به ایران را افزایش داده است. ترکیه همسایه شمال غربی ایران عضو ناتو است.
پیش از این جرج بوش اعلام کرده بود که گزینه استفاده از نیروی نظامی علیه برنامه هسته ای ایران مستثنا نیست. آمریکا مدعی است برنامه هسته ای ایران در جهت تولید سلاح های هسته ای است.
سیمور هرش نویسنده و برنده جایزه پولیتزر در ماه ژانویه سال گذشته در مجله نیویورک گزارش داده بود که هیات حاکمه آمریکا «مأموریت های شناسایی سری در داخل ایران» را برای گردآوری اطلاعات جاسوسی درباره اهداف بالقوه هدایت می کند.
مقامات وزارت دفاع آمریکا گفتند این گزارش پر از اشتباه است اما نکته اصلی آن را انکار نکردند.
ایران و روسیه قرار است در مذاکرات آینده درباره جزییات پیشنهاد روسیه به گفت وگو بپردازند.
ایران اعلام کرده است که پیشنهاد روسیه مبهم و دارای نقص است و اگر حقوق ایران در این طرح رعایت نشود آن را نخواهد پذیرفت.
علی لاریجانی گفت پیشنهاد روسیه ارتباطی با گفت و گوهای ایران و سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه ندارد. این گفت و گوها در ماه گذشته پیشرفت اندکی داشته و در ماه جاری ادامه خواهد یافت.