آفتابنیوز : مقیمی با بیان این مطلب افزود: از بین 6333 نفر که در مراحل مختلف تایید صلاحیت شدند 1480 نفر انصراف دادند و رقابت بین 4844 نفر است.
به گزارش آفتاب، رئیس ستاد انتخاباتی کشور با تاکید بر اینکه آمادگی کامل در نقاط مرزی برای برگزاری انتخابات وجود دارد، گفت: در واقع این آمادگی در مناطق مرزی، کوهستانی، عشایری و شهری برای تمام واجدین شرایط رای دادن وجود دارد تا با حضور در پای صندوقهای رای به داوطلب مورد نظر خود رای دهند.
استفاده از هلی کوپتر در مناطق کوهستانی صعبالعبور برای رایگیری
وی افزود: حتی در مناطق کوهستانی صعبالعبور سعی کردیم از هلیکوپتر استفاده شده و صندوقهای رای در اختیار مردم قرار گیرد.
مقیمی با تاکید بر اینکه تمام فعالیتها در ستاد انتخاباتی کشور، استانداریها و فرمانداریها در ارتباطات با انتخابات به اطلاع مردم رسیده است، گفت: در این دوره از انتخابات 12 هزار و 67 نفر ثبتنام کردهاند که نسبت به دورههای گذشته افزایش داشته است و پس از آن مراحل مختلف بررسی صلاحیتها شروع شد که از 6333 نفر تایید صلاحیتشده تعدادی انصراف دادهاند و نهایتاً 4844 نفر با یکدیگر رقابت میکنند.
همه حوزههای انتخابیه از نظر تجهیزات و امکانات در شرایط مطلوبی قرار دارند
رئیس انتخاباتی کشور همچنین اظهار کرد: از نظر امکانات، صندوقهای اخذ رای، تعرفهها، مهر و همه نیازمندیهایی که شعب اخذ رای به آنها نیاز دارند به استانها و سپس به شهرستانها انتقال یافته و توزیع شده است و همه حوزههای انتخابیه از نظر تجهیزات و امکانات در شرایط مطلوبی قرار دارند.
مقیمی با اشاره به روند تبلیغات کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه در رابطه با تبلیغات خبرگان براساس گزارشهایی که استانداران گزارش کردهاند تمامی اقدامات طبق ضوابط و قوانین و مقررات انجام شده است. در رابطه با تبلیغات مجلس شورای اسلامی نیز خوشبختانه شور و هیجان و رقابت بود و در جاهایی هم که رفتارهایی وجود داشت معمولا در دوره انتخابات عادی است و بعضی مواقع طرفداران کاندیداها رفتارهایی انجام میدهند که در شرایط قبلی انجام نمیشد.
متخلفین به مراجع قضایی معرفی میشوند
وی ادامه داد: بنابراین با مقایسه با انتخابات گذشته خوشبختانه وضعیت مناسبی برقرار است و گزارشهای نگرانکنندهای از دوره تبلیغات نداشتهایم البته مواردی که بوده از طریق قانون دنبال میکنیم و متخلفین به مراجع قضایی معرفی میشوند که طبق قانون رفتار میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه کمترین تخلفات را در این دوره از تبلیغات داشتهایم، گفت: حامیان و طرفداران کاندیداها از طریق مشورتهایی که در حیطه حقوقی با داوطلبان داشتهاند نسبت به تمامی مقررات اطلاع داشتهاند.
کسب زیر 25 درصد آرا انتخابات را به دور دوم میکشاند
مقیمی در پاسخ به این سوال که چه زمانی انتخابات در حوزه انتخابیه به دوره دوم کشیده میشود، گفت: کسی که بیشترین رای را به دست میآورد باید 25 درصد آرا را اخذ کرده باشد اگر غیر از این باشد انتخابات به دور دوم کشیده میشود.
وی همچنین اظهار کرد: زمان برگزاری دور دوم نیز حداکثر یک ماه بعد از تایید نتایج مشخص میشود اما به گونهای عمل خواهیم کرد که نمایندگان 7 خرداد در مجلس آینده حضور داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد تعداد تعرفههای رای در شعب نیز اظهار کرد: 130 میلیون تعرفه در اختیار استانها قرار گرفته و اگر اضافه باشد عودت داده میشود و این تعرفهها هیچکجا هم قابل استفاده نیست و به عنوان اوراق دولتی حفظ میشود.
مقیمی در مورد ساعت شروع و مدتزمان رایگیری نیز اظهار کرد: حداقل مدت زمان 10 ساعت است که از 8 صبح شروع و پایان آن 6 بعدظهر است اما اگر در حوزههای انتخابیه نیاز به تمدید وجود داشته باشد با درخواستی که داده میشود امکان تمدید وجود دارد.
شرایط را برای رای دادن کروبی فراهم میکنیم
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مهدی کروبی که اکنون در حصر است درخواست صندوق سیار داشته است و این کار انجام میشود؟ گفت: همه کسانی که امکان رای دادن دارند و میخواهند رای بدهند در هر کجایی که باشند باید امکانات را فراهم کنیم که رای خود را بدهند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که از امروز صبح پیامکهای رسانهها قطع شده جز خبرگزاری ایرنا گفت: فرقی نمیکند که چه رسانهای باشد موافق دولت یا مخالف دولت. البته همانطور که قبلا هم گفته بودیم رسانههایی که از بودجه دولت استفاده میکنند حق تبلیغات نداشتهاند و هر کدام که تخلفی داشتهاند ثبت و به وزارت ارشاد و قوه قضاییه اطلاع داده شده است و ما هم به رسانهها توصیه کرده بودیم که این موضوع را رعایت کنند.
رییس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: از طریق شورای عالی مجازی به وزارت کشور ماموریت داده شد که دستورالعملی تهیه شود و این دستورالعمل هم به تایید وزیر کشور رسید و ابلاغ شد و نهایتا اولین جلسه با نمایندگانی از وزارت فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات و نیز شورای نگهبان برگزار شد و تا پایان انتخابات فضای مجازی رسد خواهد شد و همانطور که در فضای معمولی تبلیغات متوقف شده باید در فضای مجازی نیز متوقف شود.
مقیمی در ادامه درباره اینکه در ایام تبلیغات برخی فعالان نتوانستند سخنرانی خود را انجام دهند و اجازه نیافتند، گفت: هفت روز تبلیغات گسترده در سراسر کشور داشتیم. همه دانشگاهها و سالنهای آنها فعال بودند و داوطلبان هرگونه که فکر میکردند میتوانستند در چارچوب قانون خود را معرفی کنند.
وی تصریح کرد: سخنرانان زیادی به شهرستانهای مختلفی رفتند و تعداد محدودی هم به دلایل مختلف شاید جلساتشان برگزار نشد. شاید یکی دو مورد بود که مساله داشتند و آنهایی هم که فعالیت غیرقانونی داشتند جلساتشان لغو شد و آنها را از طریق شورای تامین شهرستان و امور امنیتی انتخابات به دستگاه قضایی معرفی کردیم. اما اکثریت قریب به اتفاق جلسات برگزار شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست خبری خود در مورد بررسی هزینه کرد ستادهای انتخابات نیز اظهار کرد: چون هیچ قانونی در این مورد نداشتیم نمیتوانم به این سوال پاسخ دهم اما از ظاهر کار بر میآید که با مقایسه دورههای گذشته هزینهها و تبلیغاتی که انجام شد جم و جور و محدود بود شاید نسبت به چهار سال گذشته هزینهها گرانتر هم شده باشد.
مقیمی در مورد اعلام نتایج آراء تهران نیز گفت: تلاشمان این است که در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود اما چون تعداد کاندیداهایی که مردم باید انتخاب کنند هم برای مجلس شورای اسلامی و هم خبرگان زیاد است ممکن است زمان اخذ آراء توسط مردم طولانی باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که شنیده میشود برخی از افرادی که واجد شرایط رای دادن هستند از شهرهای دیگر برای رای دادن به تهران میآیند گفت: تعداد واجدین شرایط 54 میلیون و 917 هزار و 27 نفر است. لذا ما در مورد اینکه کسی در تهران یا شهرستان رای دهد محدودیتی نداریم و اشکالی هم ندارد. آنجایی اشکال است که مدیریت شده و سازماندهی شده باشد. لذا هر اقدام سازمانی در انتخابات اشکال قانونی دارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد نحوه اخذ آراء اقلیتهای دینی و تعداد نمایندگانی که باید انتخاب کنند نیز بیان کرد: در مجموع 5 نفر نماینده اقلیتهای دینی هستند که هر کدام از هموطنان زرشتی، کلیمی، آشوری و کلدانی، ارامنه و مسیحی شمال و ارامنه جنوب یک نفر باید انتخاب شوند که در مورد انتخابات مجلس خبرگان نیز اقلیتهای دینی میتوانند به مجتهدین واجد شرایطی که تایید شدهاند نیز رای داده و در انتخابات خبرگان هم شرکت کنند.
مقیمی در ادامه با اشاره به این که برخی مدارس شعب اخذ رای هستند اظهار کرد: تلاش میکنیم که در همان روز انتخابات فعالیت برگزاری انتخابات به اتمام برسد، اما اگر در بعضی از حوزهها طول کشید سعی بر این است که قسمتی از مدارس برای شمارش آراء و بخش دیگر برای امور مربوط به مدارس و تشکیل کلاسها برقرار باشد. لذا شنبه مدارس باز خواهند بود.
روزنامههایی که 6 اسفند توزیع میشوند نمیتوانند له یا علیه کسی کار انتخاباتی داشته باشند
وی همچنین دربارهی این سوال که امروز روزنامه کیهان مطلبی علیه اصلاح طلبان منتشر کرده است درحالی که تبلیغات صبح امروز به پایان رسیده و رسانهها نیز نمیتوانند له یا علیه جریان یا گروهی مطلبی منتشر کنند اظهار کرد: بعد از ظهر امروز این موضوعات در کمیته بررسی تخلفات رسانهها بررسی میشود ما به وزارت فرهنگ نامه نوشتیم که روزنامههایی که 6 اسفند توزیع میشوند نمیتوانند له یا علیه کسی کار انتخاباتی داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان با تاکید بر اینکه امر نظارت بر انتخابات به عهده شورای نگهبان و هیاتهای نظارت است گفت: هیچ سازمان دیگری در برگزاری انتخابات حضور ندارند و برگزاری انتخابات صرفا با وزارت کشور و از طریق هیاتهای اجرایی در شهرها انجام میشود و وزیر کشور هم میتواند برای این که قانون انتخابات را خوب اجرا کند بازرسانی را در سراسر کشور به حوزههای انتخابیه اعزام کنند و از نحوه عملکرد این حوزهها و شعب بازدید کرده و گزارش خود را به وزیر دهند.
منبع: ایسنا