رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آلودگی هوای ایران به دلیل ورود ریزگردها، تصریح کرد: برخی از مشکلات محیط زیست در کشور ما داخلی و برخی دیگر مربوط به شرایط بیرونی است، برای مثال در بحث ریزگردها که همراه با طوفان از عراق و عربستان سعودی به ایران وارد می شود بارها مورد بحث و گفتوگوهای ما با این کشورها بوده است ولی نتوانستیم به تفاهمی در این زمینه برسیم.
وی افزود: کمبود آب معضل دیگر ما در بخش کشاورزی است و ما از منابع آبی محدود باید نهایت استفاده را ببریم و به همین دلیل سیستم های جدیدی که بتواند آب را بهینه مصرف کند خیلی مورد توجه است ضمن اینکه در چند سال اخیر بودجه خاصی به آبیاریهای تحت فشار اختصاص داده ایم.
لاریجانی همکاری های دو کشور در حوزه صنایع و حمل و نقل ریلی را از دیگر موارد مورد اهمیت خواند و تصریح کرد: در برخی زمینه ها که اولویت های آینده ماست امکان سرمایه گذاری وجود دارد و این اولویت ها می تواند در حوزه انرژی، نفت، گاز و دارو باشد.
ایجاد زمینه پیگیری طرح انتقال لوله گاز نوباکو با توجه به رفع تحریم ها
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به طرح انتقال گاز نوباکو، گفت: با توجه به تحریم ها مسأله طرح انتقال لوله گاز تقریبا مسکوت ماند و حالا دوباره زمینه آن فراهم شده که مجددا بر روی آن تصمیم گیری شود.
اتریش و اتحادیه اروپا باید در موضوع مبارزه با تروریسم به فرمول واحد برسند
وی همچنین به مسأله گسترش تروریسم در منطقه اشاره داشت و خاطرنشان کرد: اتریش و به طور کلی اتحادیه اروپا باید به یک فرمول واحد برسند تا کشورها نتوانند گروه های تروریستی را تغذیه کرده و سلاح در اختیار آنها قرار دهند چنانچه شما اکنون با حضور بی شمار مهاجرین متوجه این مسأله شده اید که ادامه روند حرکات تروریستی چه معضلاتی را برای جهانیان به دنبال خواهد داشت.
اهمیت نحوه مواجهه غربی ها با اسلام و مسلمین/وهابیون ربطی به اسلام و مسلمانان ندارند
لاریجانی با اشاره به اهمیت نحوه مواجهه غربی ها با اسلام و مسلمین تصریح کرد: مسلمانان دارای عقاید و مذاهب مختلفی هستند و همه آنها از شیعیان، صوفیه، علوی ها و اهل سنت مخالف تروریست ها هستند و فقط یک گروه کوچک که وهابیون هستند از تروریست ها حمایت می کنند که اصلا ربطی به مسلمانان و اسلام ندارد ضمن اینکه رهبران اسلام و جریان های اسلامی همه با آنها و عملکردشان مخالف بوده که این مسأله باید در غرب مورد توجه قرار گیرد.
روپرشتر: یکی از زیباترین و قدیمی ترین ساختمان های تهران متعلق به مجلس است
همچنین در این دیدار آندره روپرشتر وزیر فدرال در امور کشاورزی و محیط زیست اتریش گفت: یکی از زیباترین و قدیمی ترین ساختمان های تهران متعلق به مجلس است که این جای مباهات دارد و برای ما حضور در اینجا حائز اهمیت است.
وی افزود: در روزهای اخیر شاهد انتخابات پرشوری در کشور ایران بودیم و از این نظر باید به شما و ملت ایران تبریک بگوییم.
روپرشتراظهار داشت: با آغاز مجلس جدید در سال آینده امیدواریم بتوانیم با گروه دوستی دو کشور همچنین کمیسیون های مربوط همکاری تنگاتنگی داشته باشیم، همچنین ما در جریان سفر به ایران توانستیم یک یادداشت تفاهم در زمینه محیط زیست به امضا برسانیم و تلاش داریم تا زمان سفر رئیس جمهور ایران به اتریش مقدمات آن را آماده کرده تا به امضای نهایی برسد.
وزیر فدرال در امور کشاورزی و محیط زیست اتریش تصریح کرد: آب و هوا، حفاظت از آبها و رودخانه ها، مدیریت پارک های ملی و طبیعی و همکاری های صندوق های محیط زیستی دو کشور از جمله مباحث مطرح در این یادداشت تفاهم است و در دوسال آینده همکاری ها در این زمینه و همچنین مصرف بهینه انرژی گسترش می یابد.
وی با اشاره به سیاست های جمهوری اسلامی ایران در خصوص محیط زیست اظهار داشت: مواردی که در قانون اساسی و چارچوب های سیاست های کلی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند و مباحثی که رئیس جمهور و جنابعالی مطرح داشتید همچنین اینکه شما تا این اندازه به مسأله محیط زیست اهمیت می دهید، برای ما خیلی جالب و مورد توجه است.
پروژه های انتقال گاز نوباکو برای اقتصاد اتریش حائز اهمیت است
روپرشتر همچنین تصریح کرد: همکاری های صنعتی مثل پروژه های انتقال گاز نوباکو برای اقتصاد اتریش خیلی حائز اهمیت است و این موضوع که ما بتوانیم گاز را به انرژی های نو تبدیل کنیم، اهمیت بسیاری دارد.
ایران نقش بسیار مهمی در مهار تروریسم داشته و خواهد داشت
وزیر فدرال در امور کشاورزی و محیط زیست اتریش همچنین در ادامه با اشاره به مسأله گسترش تروریسم اظهار داشت: در اروپا این اتفاق نظر وجود دارد که ایران نقش بسیار مهمی در مهار تروریسم داشته و خواهد داشت و ما می دانیم که باید همکاری هایمان را در این زمینه افزایش دهیم و همچنین معتقدیم برای مبارزه با تروریست ها باید رفاه، عدالت و امنیت در این مناطق گسترش یابد تا زمینه را از افراد مستعد برای انجام کارهای تروریستی بگیرد.
وی با اشاره به مباحث مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر، گفت: در این مجمع بحث پایداری و گسترش هرچه بیشتر رفاه، آب پاکیزه و سالم و تأمین انرژی که برای سال 2030 تنظیم شده است، مطرح شد که این مسأله در راستای برقراری عدالت برای همه مردم منطقه است که می تواند در مهار تروریسم هم مورد توجه قرار گیرد.
تشریح پیامدهای حضور مهاجرین در اتریش و سایر کشورهای اروپایی
وزیر فدرال در امور کشاورزی و محیط زیست اتریش در پایان با اشاره به پیامدهایی که حضور مهاجرین در اتریش و سایر کشورهای اروپایی داشته است، متذکر شد: برخی از احزاب پوپولیستی سعی دارند با یک فرمول ساده این مسأله را القا کنند که اسلام با تروریسم موازی است ولی ما کاملا به این امر آگاهیم که نمی شود به این سادگی و با عملکرد یک گروه اقلیت، یک دین بزرگ را تخریب کرد ضمن اینکه گفتگوی ادیان می تواند این مسأله را تا حد زیادی حل کند و امیدواریم در آینده نزدیک این امر صورت پذیرد.