آفتابنیوز : یک هفته پس از آنکه خبرگزاری های بین المللی اعلام کردند،فشارهای وارده بر عربستان به دلیل کاهش بهای نفت،افزایش یافته سرانجام عربستان پیشنهاد روسیه برای برگزاری نشست مشترک برای چاره اندیشی در بازار نفت را پذیرفت.حالا دو رقیب بزرگ و دو تولیدکننده عمده بازار نفت،مقابل هم می نشینند تا درباره بازار نفت تصمیم بگیرند.تصمیمی که بسیاری از تحلیل گران بازار نفت می گویند می تواند بر بازار نفت تاثیر بگذارد.
خبر نشست مشترک دو غول تولیدکننده نفت را امانوئل کاچیکوو وزیر نفت نیجریه اعلام کرده و گفته است، روسیه پذیرفته است نشست مشترک اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و کشورهای تولید کننده خارج از این سازمان در ٢٠ مارس جاری در مسکو برگزار شود.
کشورهای موافق این نشست از جمله نیجریه،الجزایر،ونزوئلا و ایران معتقدند که این نشست باعث تغییر چشمگیر در قیمتهای نفت خام خواهد شد.چه آنکه صادرکنندگان عضو اوپک رقم ٥٠ دلار را برای هر بشکه نفت مد نظر دارند،هرچند که تولید کنندگان غیر عضو هم چنین رقمی را در نظر دارند.
هرچند که خبرهایی هم از هفته گذشته در مورد ورشکستی عربستان به دلیل کاهش درآمد ها و عدم کاهش هزینه ها منتشر شده، براین نکته تاکید دارد که عربستان اندکی از مواضع قبلی خود برای کاهش قیمت نفت و افزایش سهم خود از بازار عقب نشینی کرده است.
از سویی عزم ایران موجب شده عربستان از مواضع گذشته خودکوتاه بیاید و به همکاری با کشورهای تولید کننده و حمایت از تثبیت قیمت بیاندیشد. فقط عربستان نیست که کاهش بهای نفت به اقتصادش فشار وارد کرده است،اغلب کشورهای عضو اوپک به دلیل وابستگی اقتصادهایشان به نفت،با کاهش بهای نفت دچار مشکل شده اند. ونزوئلا از جمله این کشورهاست.حالا تقاضا و لابی های این کشور و البته سایر کشورهای عضو اوپک سبب شده تا روسیه و عربستان به زودی با برگزاری نشستی مشترک برای بازار پرنوسان قیمت نفت پاره اندیشی کنند.اتفاقی که از حالا بسیاری از تحلیل گران می گویند اگر این نشست به نتیجه برسد،انتظار می رود بازار نفت رو به رشد بگذارد.
افزایش بهای نفت،واقعی یا موقتی؟
قیمت نفت هفته گذشته افزایش یافت، افزایشی که خیلی ها می گویند متزلزل است. روز دوشنبه هفته گذشته قیمت نفت خام با افزایش نسبی، واکنش بازارها را در پی داشت، این افزایش در پی اعلام آمادگی بانک مرکزی چین برای سرعت بخشیدن رشد اقتصادی این کشور و همچنین اعلام آمادگی مجدد عربستان برای ایجاد ثبات در بازار نفت اتفاق افتاد. بانک مرکزی چین با کاهش نرخ سپرده های قانونی این کشور، تلاش کرد نگرانی ها در مورد وضعیت آتی اقتصاد چین را برطرف کند. این اقدام ریسک بازارهای مالی را افزایش داد که رویدادی برای تقویت قیمت نفت به شمار می رود. عملکرد بانک چین اولویت های اقتصادی کشور را تغییر داد و محرکی برای رشد بازار سهام شد.
عربستان نیز که از مواضع گذشته اش در مورد فریز تولید عقب نشینی کرده بود، روز دوشنبه دوباره اعلام کرد که از تثبیت قیمت نفت حمایت می کند تا از نوسانات پیوسته قیمت بازار جلوگیری کند. این طرح در جلسه شورای وزیران عربستان مطرح شد، جلسه ای که پادشاه عربستان نیز در آن حضور داشت و در آن جلسه دولت عربستان برای همکاری با دیگر کشور ها برای ایجاد ثبات قیمت ابراز آمادگی کرد. همین خبر موجب ایجاد آرامشی نصبی در بازار و قطع روند کاهش قیمت شد.
به گزارش خبرآنلاین،از سویی گزارش ماهانه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد تولید نفت این کشور در ماه دسامبر کاهش 43 هزار بشکه ای داشته که نیم درصد تولید این کشور را شامل می شود. سرمایه گذاران آمریکا نیز که پیش از این به سود ده بودن تولید نفت با قیمت 70 دلار اذعان داشتند، حالا به نفت 40 دلاری بسنده کرده اند و از سرمایه گذاری برای جلوگیری از ورشکستگی تولید نفت شیل در صورت رسیدن قیمت به 40 دلار سخن می گویند.