کد خبر: ۳۵۳۷۹
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۸۴ - ۱۵:۴۴

بیانات مقام معظم رهبری در جمع کشاورزان

آفتاب‌‌نیوز :  آيت‌الله خامنه‌اي در اين ديدار كه صبح روز چهارشنبه انجام شد، با تبريك هفته جهاد كشاورزي، نقش كشاورزان و دامداران را در تأمين امنيت غذايي، آرامش روحي و اطمينان راهبردي مردم و نيز استقلال و عزت كشور، افتخارآميز و بي‌نظير دانستند.

ايشان ارزش كشاورزي را در دين مبين اسلام ناشي از اهميت اين بخش در حيات بشر و استخراج گنجينه‌ها و نعمتهاي الهي برشمردند و خطاب به كشاورزان زحمتكش سراسر كشور تصريح كردند: هر يك از شما در هر نقطه از اين سرزمين بزرگ مشغول كار و تلاش هستيد به سهم خود، يكي از پايه‌هاي اساسي حيات مردم و كشور را مستحكم مي‌كنيد؛ بنابراين قدر خودتان و ارزش كار مهمتان را بدانيد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، خودكفايي در توليد گندم را عيدي بزرگ و نتيجه همت و تلاش كشاورزان و برنامه‌ريزي مسوولان خواندند و با اشاره به تأثير اساسي اين گونه كارها در كاهش وابستگي به بيگانگان زياده‌طلب و سياست‌باز افزودند: ايران بزرگ بايد در ديگر محصولات اساسي مانند روغن، برنج، گوشت و لبنيات هم خودكفا شود و به جايگاه صادركننده محصولات كشاورزي دست يابد كه اين هدف مهم در پرتو توانايي و سخت‌كوشي كشاورزان و تدبير مسوولان، محقق خواهد شد.

ايشان جوانان كشور به ويژه جواناني را كه در مناطق كشاورزي زندگي مي‌كنند به حضور پرنشاط در اين بخش فراخواندند و خطاب به آنان گفتند: جوانان عزيزم، شغل كشاورزي در زندگي مردم، بسيار تأثيرگذار، باارزش و پركرامت است و نبايد جاذبه‌هاي مشاغل ديگر، اين ارزشها را در ذهن شما كمرنگ كند، بنابراين با كسب آموزش‌هاي لازم و فنون جديد، به جمع پرافتخار كشاورزان بپيونديد و بركات بي‌شمار الهي را از دل سرزمين عزيز ايران استخراج كنيد.

رهبر انقلاب اسلامي، در بخش ديگري از سخنانشان در تشريح وظايف مسوولان در قبال بخش كشاورزي، خاطرنشان كردند: اين بخش يك محور اصلي در اداره كشور و شريان اصلي زندگي مردم است و مسوولان دستگاههاي مختلف بايد با درك اين اهميت، براي همه مسائل و موضوعات موثر در ارتقاي جايگاه بخش كشاورزي از جمله تخصيص بودجه و امكانات، توجه به تحقيقات و آموزش‌هاي دانشگاهي و غير دانشگاهي، گماردن افراد توانا در راس كارها و حل مشكلات كشاورزان، اهميت خاصي قائل شوند.

نكته دومي كه حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به مسوولان گوشزد كردند، لزوم حركت جهادي در بخش كشاورزي بود. ايشان در تبيين ويژگي‌هاي حركت جهادي به توكل به خدا، اخلاص، باور عميق به توانايي فردي، گروهي و ملي، اعتماد به جوانان، به كارگيري نيروهاي مجرب، كار و تلاش بي‌وقفه و استفاده از همه ظرفيت‌ها اشاره كردند و افزودند: پيشرفت‌هاي باورنكردني ملت از ابتداي انقلاب اسلامي تا كنون به بركت روحيه و كار جهادي ممكن شده است و حفظ و استمرار همين روحيه، تحقق همه اهداف را امكان‌پذير مي‌كند. 

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي فراهم آوردن زمينه خودكفايي در محصولات مهم كشاورزي و دامداري و برنامه‌ريزي براي رسيدن به جايگاه صادر كننده محصولات كشاورزي را از ديگر وظايف مسوولان خواندند و افزودند: مديريت صحيح آب، توسعه زمين‌هاي كشاورزي، اهميت دادن به بخش آموزش و استفاده از شيوه‌هاي پيشرفته علمي و ترويج آن مي‌تواند به تحقق اين هدف مهم كمك كند.

ايشان رفتن جوانان آموزش‌ديده و فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي كشاورزي را به مناطق كشاورزي مهم دانستند و روستاييان و كشاورزان را به استقبال از اين امر و استفاده از آموخته‌ها و دانش اين جوانان توصيه كردند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در پايان سخنانشان، حركت مبارك و رو به پيشرفت كشور را در همه زمينه‌ها از جمله تحقيقات، دانش هسته‌يي، صنعت، كشاورزي و رشته‌هاي مختلف علوم را، از جمله بركات انقلاب و نظام اسلامي برشمردند و تاكيد كردند: اين حركت سرشار از اميد و طراوت، با وجود همه اقدامات دشمنان زياده‌خواه، به ياري پرودگار و در پرتو برنامه‌ريزي و تلاش مسوولان و مردم ادامه خواهد يافت و ملت ما و جوانان ما در پايان اجراي سند چشم‌انداز 20 ساله، شاهد كشور پرعظمتي خواهند بود كه به كمك اسلام، قله عظيم زندگي مدني و افتخارات تمدني را فتح كرده است كه اين امر خود بهترين مروج اسلام و معنويت خواهد بود و اسلام عزيز را سربلندتر خواهد كرد.

در آغاز اين ديدار، آقايان محمدعلي آذرپيرا، زيتون‌كار نمونه، مقصود صديق، گندم‌كار آبي نمونه، علي اكبر شكوفه آبكنار،‌ برنج‌كار نمونه و گودرز سلطاني، كلژاكار نمونه در سخناني، توكل به خدا، پشتكار و همت، توجه به توصيه‌هاي كارشناسان و استفاده صحيح از كمك‌هاي دولت را از جمله علل و عوامل موفقيت خود اعلام كردند و خواهان توجه بيشتر به بخش كشاورزي شدند.

وزير جهاد كشاورزي هم در اين ديدار با اشاره به نگاه ويژه سند چشم‌انداز بيست ساله به كشاورزي دانش محور گفت: بخش كشاورزي موتور محرك رشد اقتصادي، اشتغال زايي و توسعه ملي است و با برنامه‌ريزي و حل مشكلات كشاورزان، اين بخش را رونق بيشتري مي‌دهيم.

آقاي اسكندري سهم بخش كشاورزي در توليد ناخالص ملي را بيش از 15 درصد و سرمايه‌گذاري سالانه در اين بخش را كمتر از 5 درصد اعلام كرد و گفت: با استفاده از دانش فني و تحقيقات و با اتكا به كشاورزان پرتلاش، خودكفايي در محصولات مهم و رسيدن به جايگاه صادركننده اين محصولات را هدف گرفته‌ايم و اين اهداف را با شعار مديريت جهادي محقق خواهيم كرد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین