آفتابنیوز : «تیموتی دبلیو.دی. تسو» که به همراه هیات تجاری از شرکت های بزرگ تایوان برای بررسی سرمایه گذاری و حضور در بازار ایران به کشورمان سفر کرده است به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: نمایندگان شرکت های بزرگ تایوان همچون ای.سوس (Asus)، ام.اس.آی (Micro-Star International Co) و گیگاتک (GIGATECH COMPUTER INC) و دیگر شرکت های برتر تایوان برای سرمایه گذاری و توسعه روابط تجاری به تهران سفر کرده اند.
وی تاکید کرد، این شرکت ها بازار بزرگی در اروپا و جنوب آسیا دارند.
تسو اظهار داشت: پیش از تحریم ها و در سال 2005، حجم تجارت دوجانبه میان ایران و تایوان در حدود 2.8 میلیارد دلار بود که با یک روند افزایش به 5.6 میلیارد دلار در سال 2008 رسید.
مقام ارشد هیات تجاری تایوان ادامه داد: متاسفانه تحریم ها محدودیت هایی ایجاد کردند که موجب کاهش تجارت دوجانبه میان دو کشور شد و آن را به 1.8 میلیارد دلار در سال 2013 و 1.3 میلیارد دلار در سال 2014 رساند.
وی ادامه داد: با لغو تحریم ها و مساعد شدن شرایط برای تجارت، تایوان امیدوار است حجم تجارت دوجانبه میان دو کشور بار دیگر افزایش یابد و حتی به بیش از مقدار آن در دوران پیش از تحریم(5.6 میلیارد دلار) برسد.
تسو اضافه کرد: عمده واردات تایوان از ایران، کالاهای نفتی و عمده صادرات آن به ایران، قطعات اتومبیل، ماشین آلات صنعتی و محصولات مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
وی تاکید کرد: چشم انداز روشنی برای همکاری های آینده وجود دارد و انتظار می رود دامنه آن از صادرات و واردات کالا فراتر رود و همکاری های اقتصادی در قالب سرمایه گذاری های مشترک انجام شود.
«شاهان وو» مدیر پروژه بخش خدمات نمایشگاهی شورای گسترش تجارت خارجی تایوان نیز به ایرنا گفت: با لغو تحریم های بین المللی علیه ایران، راه برای همکاری های تجاری با تهران هموار شد.
وی افزود: در فرصتی که فراهم شده است، 90 شرکت تایوانی برای معرفی خود و بررسی بازار ایران به تهران آمده اند.
وی اظهار داشت: این شرکت ها در بخش های ساخت قطعات خودرو، مصالح و سخت افزارهای ساختمانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، ماشین آلات، محصولات پلاستیکی، لوازم خانگی و ... فعالند.
وی با بیان اینکه شرکت های برتر تایوان در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات از رقابتی ترین شرکت ها در سطح جهان هستند، افزود: در بخش ماشین آلات نیز در جایگاه پنجم جهان هستیم.
شاهان وو، ادامه داد: فکر می کنم با توجه به دورنمای رشد جمعیت و رشد اقتصادی در ایران که منجر به افزایش مصرف کالاها می شود، سرمایه گذاری مشترک شرکت های تایوانی و ایرانی می تواند به نفع هر دو کشور باشد؛ به ویژه آنکه کیفیت و قیمت محصولات تایوانی از سطح قابل قبولی برخوردار است.
وو تاکید کرد: برخی شرکت های تایوانی که پیش از تحریم ها، دستکم 10 سال با ایران سابقه همکاری داشته اند، مشتاقانه مایل به فعالیت دوباره در ایران هستند.