آفتابنیوز : جديدترين بيانيه پزشکی وضعيت شارون را "جدی اما با ثبات" توصيف کرده و گفته است که پس از خاتمه عمل جراحی، وی در بخش مراقبت های ويژه تحت نظر قرار دارد.
نخست وزير اسرائيل 77 سال سن دارد و اواخر ماه دسامبر به دليل يک سکته خفيف تحت درمان قرار گرفته بود.
پزشکان معالج آريل شارون گفته بودند که وی به نوعی عارضه قلبی دچار است که ممکن است به بروز سکته کمک کرده باشد و قرار بود روز پنجشنبه، 5 ژوئن، برای مداوای اين عارضه تحت عمل جراحی قرار گيرد و در اين مدت برای وی داروهای رقيق کننده خون تجويز شده بود.
جدايی شارون و تعدادی از اعضای ارشد ليکود از اين حزب بی ترديد باعث تضعيف موقعيت آن در انتخابات آينده شده است اما مشخص نيست که اين وضعيت به نفع چه حزب و گروهی تمام خواهد شد و آيا حزب چپگرای کارگر، که هنوز از جمله احزاب اصلی اسرائيل و برخلاف ليکود، طرفدار نرمش در برابر فلسطينيان است خواهد توانست از تحولات احتمالی بهره ببرد و به قدرت بازگردد؟
اهود اولمرت، معاون نخست وزير، وظايف وی را فعلا بر عهده گرفته است.
در ساعات اوليه بامداد روز پنجشنبه، رييس بيمارستان محل بستری شارون گفت که آزمايش های انجام شده پس از انجام عمل جراحی اول نشان دهنده ضرورت مداوای مناطق ديگری از مغز بيمار بوده است و انتظار می رود دومين عمل جراحی چندين ساعت به طول انجامد.
وی گفت که شارون زير بيهوشی عمومی قرار گرفته و از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کند و وضع بيمار را "جدی" توصيف کرد.
در خلال ساعات شب، رعان گيسين، سخنگوی آريل شارون، گفت که سکته اخير نخست وزير به مراتب جدی تر از سکته وی در ماه دسامبر است.
پزشکان اين احتمال را مطرح کرده اند که اين وضعيت ممکن است از وجود حفره کوچکی در قبل بيمار ناشی شده باشد که قرار بود در جراحی روز پنجشنبه درمان شود.
ابهام در باره آينده سکته اخير زمانی روی داد که نخست وزير اسرائيل در مزرعه خود در جنوب اسرائيل به سر می برد و از آنجا با آمبولانس به بيمارستان منتقل شد و گفته شده است که در زمان انتقال به بيت المقدس به هوش بوده است.
قرار است معاون نخست وزير در جلسه هيات دولت در روز پنجشنبه ساير وزيران را در جريان وضعيت شارون قرار دهد.
جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، با صدور بيانيه ای گفت که در نگرانی مردم اسرائيل برای آريل شارون شريک است و برای بهبود وی دعا می کند.
آريل شارون در ماه نوامبر از حزب ليکود کناره گرفت و قرار بود با تشکيل حزب جديدی به نام کاديما در انتخابات پارلمانی ماه مارس شرکت کند و برخی ناظران از احتمال پيروزی اين حزب و تشکيل دولت آينده به رهبری آقای شارون سخن گفته بودند.
اينکه نسبت به درمان کامل و سريع شارون اطمينان لازم وجود ندارد و گفته می شود حتی در صورت بهبودی از عارضه فعلی، ممکن است وی قادر نباشد به فعاليت لازم برای پيروزی در انتخابات دست بزند، آينده سياسی اسرائيل را دستخوش ابهام کرده است.
بسياری از ناظران سياسی در اسرائيل تاکيد دارند که موقعيت حزب کاديما عمدتا ناشی از شخصيت و محبوبيت آريل شارون بوده و در صورت خروج وی از صحنه سياسی، ممکن است رهبر تازه اين حزب جديد توانايی جلب حمايت رای دهندگان را نداشته باشد.
آريل شارون حزب کاديما را با هدف پيشبرد روند مصالحه با فلسطينيان در چارچوب طرح مورد حمايت آمريکا - موسوم به نقشه راه صلح - تاسيس کرد و در صورت پيروزی در انتخابات آينده، انتظار می رفت اين سياست را دنبال کند.
روز سه شنبه اين هفته اعلام شد که حزب ليکود به اعضای حزب در کابينه ائتلافی دستور داده است از دولت خارج شوند اما براساس برخی گزارش ها، با توجه به شرايط کنونی، ممکن است اجرای اين دستور دست کم به طور موقت متوقف شود.
در عين حال، جدايی شارون و تعدادی از اعضای ارشد ليکود از اين حزب بی ترديد باعث تضعيف موقعيت آن در انتخابات آينده شده است اما مشخص نيست که اين وضعيت به نفع چه حزب و گروهی تمام خواهد شد و آيا حزب چپگرای کارگر، که هنوز از جمله احزاب اصلی اسرائيل و برخلاف ليکود، طرفدار نرمش در برابر فلسطينيان است از تحولات احتمالی بهره خواهد برد؟
بيماری آريل شارون در ميان مهمترين خبرها در رسانه های همگانی اسرائيل و بسياری ديگر از کشورهای جهان منعکس شده و بر صحنه سياسی خاورميانه سايه افکنده است.