آفتابنیوز : ایران برای کشورهای اروپایی یک بازار هدف محصولات آرایشی و بهداشتی است، بازاری داغ که ایران را در جایگاه هفتم استفاده از لوازم آرایشی در سطح جهان قرار داده است.
از سوی رسانههای غربی بحثهای گوناگونی بر سر استفاده از لوازم آرایشی در زنان ایرانی علی رغم وجود حجاب عنوان میشود تا جایی که رسانههای فرانسه زنان ایرانی را در زمینه آرایش کردن جلوتر از زنان کشورهای لیبرال غربی میدانند، به همین جهت محصولات آرایشی بهداشتی فرانسه بیشترین سهم را در بازارهای ایران دارند.
سال گذشته بود که کمپین "لانکوم" فرانسه که یک برند معروف تولید کننده لوازم آرایشی است با گرفتن یک جشن در هتلی در تهران بازگشت دوباره خود به بازار لوازم آرایشی ایران را جشن گرفت و بسیار نیز خبرساز شد، این شرکت پس از آن به صورت رسمی وارد بازار لوازم آرایشی و بهداشتی ایران شد و سایتهای اینترنتی و فروشگاههای مختلف کوچک و بزرگ در سراسر ایران محصولات به ظاهر با کیفیت این تولید کننده را عرضه میکرد، که در واقع نشان داد رسما وارد بازار ایران شده است.
حال جالب است بدانید این برند معروف تحت لیسانس " اورال" یا همان"لورال"برند معروف فرانسه کار می کند، لورآل توسط یوگن شولر فرانسوی در سال 1919ثبت شد و سپس فعالیتهای خود را گسترش داد، لورال در سال 1964 شرکت لانکوم را خریداری کرد تا در بازار صنایع آرایش و عطر نقش موثری ایفا کند، پس از آن برند گارنیه را خریداری کرد تا بازار محصولات مو را نیز قبضه کند.هم اکنون لورال فرانسه دارای بیش از 18 برند بینالملی و مطرح در جهان است.
محتویات سمی در برندهای معروف آرایشی
برندهایی که به همراه 185 برند دیگر محصولات آرایشی و بهداشتی، مانند آدیداس، نیوآ، هد اند شولدرز، گارنیه، کلگیت و اکس هفته گذشته توسط یک گروه تحقیقاتی فرانسوی به عنوان برندهای بسیار مضر اعلام شد.
این گروه حمایت از مصرف کننده از مردم فرانسه خواسته است تا از مصرف این ۱۸۵ محصول آرایشی - بهداشتی به دلیل محتویات سمی آنها پرهیز کنند.
اما این برندها در بازار لوازم آرایشی ایران جایگاه ویژه و بین مردم محبوبیت دارند، به طوری که برای فروش برخی از آنها حتی از سوی رسانههای داخل در سالهای اخیر تبلیغات گستردهای انجام شده بود.
مواد سمی در برخی برندهای فرانسوی برای نوزادان مضر است
این محصولات شامل اقلامی مانند شامپو، اسپری، عطر و خمیردندان در بازار عرضه میشود، گروه حمایت از مصرف کننده «او اف س کو شوآزی اعلام کرد: با وجود هشدارهای مکرر به متخصصین سم شناسی و پوست، این تولیدکنندگان هنوز روشهای خود را تغییر ندادهاند.
در میان این ۱۸۵ محصول، بیش از ۱۰۰ قلم حاوی مواد تغییر دهنده هورمون هستند و حدود ۵۰ قلم از این محصولات حاوی فیلتر ماوراء بنفشی به نام اتیل هکسیل متوکسی سینامات هستند که بر اساس نظر این گروه وجود آنها در محصولات مو و پاک کننده کاملاً غیرضروری است.
این گروه عنوان کردهاند که بسیاری از این محصولات مانند دستمال مرطوب اطفال شرکت نیوآ حاوی مواد سمی حساسیت زایی هستند که برای پوست نوزادان مناسب نیستند.
به همین جهت از مردم فرانسه درخواست شده است تا هیچکدام از این محصولات را بالاخص برای افراد حساس مانند نوزادان خریداری نکنند و هر گونه عوارض جانبی ناشی از مصرف این محصولات را گزارش دهند.
لوازم آرایشی ممنوع شده برای سلامت زنان باردار خطرناک است
یک متخصص پوست و مو در گفتوگو با خبرنگار خبر آنلاین اظهار کرد: فاکتورهای فراوانی از فیلترهای ضد اشعه ماوراءبنفش در محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد که به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم میشوند.
وی افزود: اکتیل متوکسیسینامات یک ترکیب شیمیایی است که در بسیاری از انواع لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی (مانند صابون، شامپو، ادکلن) به ویژه محصولات معرفی شده توسط این گروه حمایت کننده از سلامت یافت میشود.
دکتر الهه باقری ادامه داد: این ماده از محصولات نفتی گرفته میشود و سپس به لوازم آرایش، لوسیون و مرطوبکنندهها اضافه که علارغم مزایای ناچیز دارای معایب بسیاری نیز هست.
وی افزود: خطرهای بالقوه این محصولات هنوز به طور گسترده اعلام نشده است، اما این ماده به دلیل خواص ضد آبی که دارد در لوازم آرایشی و بهداشتی بهره برده میشود به همین جهت از سوی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان طرفداران زیادی دارند.
این متخصص ادامه داد: لوازم آرایشی ضد آب نسبت به سایر موارد مشابه دارای قیمت بیشتر و مضرات بیشتری هستند و مصرف کنندگان باید استفاده از این لوازم آرایشی را قطع کنند زیرا به سلامت آنها آسیب وارد میشود.
وی گفت: برخی از استفادهکنندگان ممکن است آلرژی به این ماده داشته باشند، این ماده همچنین اخلالگر هورمون یا غده درونریز است، که بدان معناست که ممکن است تأثیر منفی بر سلامت جنین بگذارد و زنان باردار نباید نباید از آن استفاده کنند.
باقری تأکید کرد: این ماده مانند سایر مواد محافظت کننده در برابر آفتاب که بر پایه نفت هستند، ممکن است در بدن در طول زمان تجمع یابد و منجر به مشکلات سلامتی در آینده شود.
عدم جمع آوری و ممنوعیت واردات برندهای مضر در ایران
به گزارش خبر آنلاین، طبیعی است که شرکتهای سازنده این محصولات پس از فروپاشی بازارشان در اروپا، این محصولات مضر را چه بسا با بهایی کمتر روانه بازارهای هدف کشورهای دیگر نظیر ایران کنند، بالاخص که بازار این کالاها در میان ایرانیها بسیار داغ است و هنوز از سوی هیچ دستگاه نظارتی ممنوعیت واردات و یا جمع آوری از سطح فروشگاههای کشور نشده است و روزه به رو بر محبوبیت آنها نزد مردم ایران افزوده تر میشود.
منبع: خبر آنلاین