کد خبر: ۳۵۶۰
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۸۴ - ۱۱:۲۰
نماینده پارلمان آلمان در گفتگوی اختصاصی با آفتاب

فقط آمریکا از ایران سوال ندارد

آفتاب‌‌نیوز :  هدف از تهیه گزارش استراتژیک شما درباره ایران که نمایندگان پارلمان آلمان و اعضای کنگره آمریکا در خصوص آن توافق کرده اند ، چه بوده است ؟ 
هدف این است که ایران این امکان را بیاید که از انرژی هسته ای بطریق صلح جویانه و با اهداف غیر نظامی استفاده کند. بموازات آن قرار است که با تضمین های عینی اطمینان حاصل گردد که ایران در آینده قرارداد منع گسترش تسلیحات هسته ای را رعایت خواهد کرد و بعبارت دیگر هیچگونه اقدامی برای دستیابی بسلاحهای هسته ای بعمل نمی آورد . 

ایران باید چه تضمین هایی بدهد ؟
صحبت از تضمینهای عینی است که از آن جمله می توان به انصراف از چرخه سوخت هسته ای اشاره کرد زیرا غنی سازی اورانیوم برای اهداف غیرنظامی است .
علاوه بر این صحبت از آن است که تولید پلوتونیوم متوقف شود زیرا ممکن است در سلاحهای اتمی مورد استفاده قرار گیرد . این امر باید باآمادگی ایران ضمانت داده شود تا مشخص شود که ایران مطابق پروتکل الحاقی قرارداد منع گسترش تسلیحات هسته ای که آن را به امضا رسانده است مورد کنترل قرار دهد .

گمان نمی کنید ایران نیز همانند سایر کشورها حق برخورداری از یک برنامه هسته ای غیر نظامی را دارد ؟ 
همانطور که گفته شد ایران باید بتواند از انرژی هسته ای با اهداف صلح جویانه استفاده کند . ولی ایران در 18 سال گذشته بطور مکرر تعهدات ناشی از قرارداد منع گسترش تسلیحات هسته ای را نقض کرده و برخی از فعالیتهای هسته ای خود را به اطلاع آژانس بین المللی انرژی اتمی نرسانده است . ایران بااین اقدام خود اعتماد جامعه بین المللی را نسبت به پایبندی به قراردادها متزلزل ساخته است . ایران باید اکنون برای بازگرداندن این اعتماد بی المللی حاضر به ارائه تضمین های عینی باشد .

فکر نمی کنید ایران باید از کمکها و امکانات تکنولوژیک برخوردار شود ؟ 
در حال حاضر در خصوص این مسئله میان ایران و کشورهای اروپایی آلمان ، فرانسه و انگلیس مذاکراتی در جریان است .
 
ایالات متحده آمریکا باید در خصوص برنامه های هسته ای ایران چه نقشی ایفا کند ؟
هیچگونه نقش ویژه ای نسبت به برنامه های هسته ای ایران برای یک کشور خاص وجود ندارد .

آیا اتهامات آمریکا در قبال ایران پذیرفتنی و قابل توجیه است ؟
فقط آمریکا نیست که اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرده است . پس از برخی پنهانکاری های ایران در زمینه اطلاع رسانی از فعالیتهای هسته ای خود آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز سوالات متعددی رادر این زمینه مطرح کرده است . 

آیا آمریکاو اروپا در قبال برخورد با پرونده هسته ای ایران مواضع مشترک دارند ؟ 
اظهارنظرهای روزهای اخیر واشنگتن بوضوح نشان می دهند که ایالات متحده آمریکا از موضع اروپا در مذاکرات هسته ای با ایران حمایت می کند . بطور مثال آمریکایی ها حاضر هستند چنانچه ایران در مسئله هسته ای رفتار سازنده داشته باشد امکانات عضویت این کشور در سازمان تجارت جهانی را فراهم کنند . علاوه بر این واشنگتن اشاره کرده است که صدور لوازم یدکی هواپیماها را یز که مورد نیاز مبرم هواپیمایی ایران است را امکان پذیر می سازد . 

دلیل تلاش نمایندگان فرانسه ، آلمان و انگلیس برای توقف غنی سازی اورانیوم چیست ؟ 
زیرا پس از نقض قرارداد در 18 سال گذشته اکنون صحبت از ارائه تضمین های عینی است تا ایران بدون هیچگونه قید و شرطی در آینده قرارداد منع گسترش تسلیحات هسته ای را رعایت کند . 

اتحادیه اروپایی چه منافع استراتژیکی را در ایران دنبال می کند ؟ 
ما خواهان یک همکاری و مشارکت دوستانه با ایران هستیم و مایلیم تا از این طریق قدمی در راه بهبود وضع حقوق بشر در ایران برداریم و اینکه این کشور نقشی سازنده و صلح جویانه در منطقه ایفا کند و در حل کشمکشهای خاورنزدیک همکاری مثبت داشته باشد .

آمریکا سرمایه زیادی را در جنگ عراق مصرف کرده است . آیا در حال حاضر این امر انجام اقدامات بازدارنده در قبال برنامه های هسته ای ایران را مشکل تر نمی سازد ؟
پولنتس : فکر نمی کنم از اقدامات پیشگیرانه علیه برنامه های هسته ای ایران سخني مطرح باشد . من امیدوارم که دولت ایران دریافته باشد که سلاحهای هسته ای به نفع این کشور نیست زیرا این سلاحها نه تنها امنیت ایران را افزایش نمی دهد بلکه بعکس مطمئناً موجب یک رقابت هسته ای در خاورنزدیک خواهد شد .
منافع ایران در این نهفته است که اقتصاد کشور رشد مثبتی داشته باشد و فرصت کار و زندگی در اختیار جوانان این کشور گذاشته شود . ایران برای این منظور نیاز به همکاری بین المللی دارد . 

نقش آلمان فدرال در این موقعیت چگونه است ؟ 
آلمان بصورت سنتی رابطه حسنه ای با ایران دارد . ما با کمال میل مایلیم که آنرا توسعه و تعمیق بخشیم . فکر می کنم ای امر مورد علاقه ایرانی ها نیز باشد زیرا سالانه حدود 800 هزار جوان ایرانی از مدارس و دانشگاههای ایران فارغ التحصیل شده و بدنبال فرصت شغلی هستند . 

آیا احتمال اقدام پیشگیرانه از سوی اسرائیل علیه ایران وجود دارد ؟ 
خیر ، ولی پایبندی ایران به تعهدات قرارداد منع گسترش تسلیحات اتمی ضرورت دارد . 

آلمان از جمله کشورهایی است که قابلیت بالایی برای برخورداری از فعالیتهای هسته ای را دارد . در این زمینه نظر شما چیست ؟ 
آلمان قرارداد منع گسترش تسلیحات اتمی را به امضا رسانده و برای همیشه از سلاحهای هسته ای صرفنظر کرده است اگر چه آلمان از نظر فنی توانایی تولید سلاح هسته ای را دارد .توليد تسليحات هسته اي به معناي پرستيژ خاصي نيست  كه ما فاقد آن باشيم. بعکس این اقدام رفتار موجب تقدیر و احترام سراسر دنیا نسبت به آلمان گردیده و باعث شد که سایر کشورها از این نمونه پیروی کنند . آلمان فدرال نیز از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد کنترل و بازدید قرار می گیرد . این کنترل نشان می دهد که ما به تعهدات خود پایبند هستیم .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۸۴/۰۱/۲۸
0
0
مصاحبه بسيار خوبي است .اين حق هر ملتي است كه به آخرين تكنولوژي دسترسي داشته باشد.داشتن سأح اتمي نيز كار عاقلانه اي نيست و براي ملت هزينه سنگيني دارد .
ناشناس
|
-
|
۰۳:۵۸ - ۱۳۸۴/۰۳/۱۱
0
0
نمي دونم اينهايي كه اينقدر راحت در مورد ايران دستور صادر ميكنند ايا تا بحال سري يه تاريخچه مردم ايران زدند
آرش رستم ضحاك و...
حرف زور تو كت ايراني جماعت نمي ره بابا
خدا روزي تو روهم جاي ديگه بده شماها نژاد آرياييتونو مديون ماييد آلماني جون
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین