آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري فرانسه، نشست مذكور با حضور گروهي از كارشناسان نخبهي واشنگتن شامل منتقدان سرسخت سياستهاي جورج بوش، رييسجمهور آمريكا در خصوص عراق و نمايندگان برجستهي دموكرات و جمهوريخواه اين كشور برگزار شد.
بوش در اين نشست مشورتي اظهار داشت: همهي افرادي كه دور اين ميز نشستهاند، با تصميم من دربارهي حمله به عراق موافق نيستند. من اين مساله را كاملا درك ميكنم؛ اما شما آمريكاييهاي معتمد و متفقي هستيد كه درك ميكنيد بايد موفق شويم و به همين دليل در عراق هستيم.
رييسجمهور آمريكا افزود: من بيش از همه بابت پيشنهاداتي كه دريافت شد، سپاسگزارم. ما به اين پيشنهادات گوش فرا خواهيم داد. ما از تجارب شما و اينكه وقت خود را در اختيار ما قرار داديد تشكر ميكنيم.
كالين پاول وزير خارجهي سابق آمريكا، مادلين آلبرات، لارنس ايگلبرگر و جيمز بيكر، وزراي خارجهي اسبق اين كشور از جمله حاضران جلسهي مذكور بودند. ويليام كوهن، ويليام پري، فرانك كارلوچي و هرولد براون، وزراي دفاع سابق آمريكا نيز در نشست مشورتي شركت داشتند.
بوش اظهار داشت كه كاندوليزا رايس، وزير امور خارجهي فعلي آمريكا و دونالد رامسفلد، وزير دفاع و زلماي خليلزاد، سفير واشنگتن در بغداد و ژنرال جورج كيسي، فرماندهي ارشد نيروهاي آمريكايي در عراق، استراتژي آمريكا را براي پيروزي در عراق براي مقامات سابق تشريح كردند.
بوش گفت: علاوه بر مطلع كردن مقامات سابق از روند جنگ، فرصتي پيدا كردم تا به نگرانيها و پيشنهادات آنها گوش كنم. سابقهي برگزاري چنين نشستي ميان رييسجمهور و مقامات و وزراي عالي رتبهي آمريكا به دههي 1920 در زمان رياست جمهوري جان اف كندي باز ميگردد.
در همين حال، فرانك كارلوچي، وزير دفاع اسبق آمريكا در دورهي رياست جمهوري رونالد ريگان، به شبكهي سي.ان.ان بيان داشت: جلسهي بينظيري بود. در تمام طول عمرم برگزاري جلسهي مشابه را به ياد ندارم.
وي افزود: رييسجمهور در مباحثات به طور فعالانه شركت ميكرد. وزراي خارجهي سابق به بيان ديدگاهها و نظرات خود ميپرداختند و سوالهايي مطرح ميكردند، تبادل نظرات خوبي صورت گرفت همهي مسايل در كمال احترام طرح ميشد؛ اما كسي در بيان صريح عقايد خود ترديد نداشت.
كارلوچي افزود كه در اين جلسه شخصا پيشنهادي ارايه نكرد؛ اما ديگر حاضران از بوش مصرانه خواستند تا مردم را از سياستهاي خود در قبال جنگ، اين كه چه پيشرفتهايي صورت گرفته و نيز دشواريهاي كار مطلع سازد و بگويد كه همه چيز به طور تمام و كمال پيش نميرود.
وزير دفاع سابق آمريكا ادامه داد: فكر ميكنم همه بر اين نكته اجماع نظر داشتيم كه موفقيت رييسجمهور را خواستار هستيم.
هيچ كس در حال حاضر نميخواهد كه شكست بخوريم، بايد به شدت پيش برويم، هيچ يك از مقامات حاضر در نشست خروج فوري نظاميان آمريكايي از عراق را درخواست نكرد.
لارنس ايگلبرگر، وزير خارجهي آمريكا در دورهي رياست جمهوري بوش پدر نيز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خصومت ميان گروههاي كرد، سعودي و سني قدمتي صد ساله دارد و هر بار كه فكر كنيد ميتوان با شتاب اوضاع را سرو سامان داد اشتباه ميكنيد. در مسير موانع و مشكلاتي وجود دارد.
وي افزود: اگر تصور ميكنيد كه كسي قادر به پيش بيني اوضاع در مقطع فعلي باشد؛ باز هم مرتكب اشتباه شدهايد. بوش گفت، دولت وي جهت دست يافتن به پيروزي در عراق رويكردي دو وجهي را پيشهي خود كرده است.
رييسجمهور آمريكا ادامه داد: از يك سو بايد روي يك روند سياسي كار كنيم تا به واسطهي آن به مردم عراق بگوييم كه آينده از آن شماست و از سوي ديگر كار بر روي اوضاع امنيتي را تداوم خواهيم بخشيد. بيشترين موفقيت ما زماني خواهد بود كه عراقيها توان مبارزه با دشمني كه توقف دموكراسي آنان را خواستار است، بيابند و ما به موازات اين تلاشها به پيشرفتهاي بسيار خوبي دست پيدا كردهايم.
اسكات مك كللان، سخنگوي كاخ سفيد نيز در اين باره اظهار داشت: جورج بوش طرحي را به منظور گسترش چارچوب مشورتها و رايزنيها آغاز كرده است كه اين طرح فرصتي را فراهم ميكند تا ما از طرح پيروزيمان در عراق، پيشرفتي كه در آن به دست آوردهايم و چالشهايي كه با آن روبرو ميشويم، صحبت كنيم.
وي افزود: همچنين اين طرح فرصتي است براي شنيدن به نظرات مقامات سابق آمريكا و نيز مقامات كنوني در دولت بوش.
مك كللان در ادامه، بمباران مردم عراق از سوي ارتش آمريكا را رد كرد و گفت: ارتش آمريكا تنها دشمنان، تروريستها و طرفداران صدام را كه سعي در كشتن مردم بيگناه دارند، هدف قرار ميدهد. وي ادامه داد: هنوز شبهات بمباران بيجي كه موجب كشته شدن هشت تن از جمله دو كودك شده است، مشخص نشده است و ارتش تحقيقات را درا ين زمينه آغاز كرده است.