آفتابنیوز : جشنواره توسعه گردشگری ریکنده در این روستای 800ساله برگزار شد.
دلاور بزرگ نیا مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در جشنواره توسعه گردشگری ریکنده قائم شهر اظهار کرد: یکی از جاذبه های مهم برای صنعت گردشگری آیین ها و میراث معنوی هر قوم است و بازسازی این آیین ها می توانند نسل های جدید را به نسل گذشته پیوند بزند.
وی افزود: باید به داشته های گذشته و باورهای آدابی که برپایه فرهنگ و ارزش های هر منطقه وجود داشته احترام بگذاریم.
بزرگ نیا عنوان کرد: برای کسانی که علاقمند به گردشگری فرهنگی و تاریخی هستند یکی از پر جاذبه ترین رویدادها آشنا شدن با همین آیین ها در دل روستاها و مناطق بکر فرهنگی است.
وی تصریح کرد: برگزاری این آیین ها علاوه بر اینکه شادی و نشاط برای مردم منطقه ایجاد می کند موجب حضور پرشور مردم نیز می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: هیچ کس نمی توانست بگوید که برگزاری این آیین ها محصول یک نهاد و یا چند نهاد است، بی تردید در جای جای مازندران شاهد برگزاری چنین آیین هایی هستیم و حتی چنین آیین هایی در حال رشد است.
وی خبر داد: به اعتقاد من به زودی شاهد حضور گردشگران فرهنگی و تاریخی در روستاها و مناطق بکر فرهنگی خود خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، عباد طیبی سیف کتی فعال حوزه فرهنگ و محیط زیست در حاشیه جشنواره توسعه گردشگری روستایی ریکنده اظهار کرد: گردشگری با زیرساخت پتانسیل های بومی و طبیعی شکل می گیرد و باعث اشتغالزایی و درآمدزایی می شود که می تواند به عنوان یکی از راهکارهای کاهش بیکاری و توسعه پایدار اقتصادی در مناطق مختلف به شمار رود.
وی راهبردهای کاهش نابرابری های منطقه ای را توسعه متوازن در گسترش گردشگری در نواحی محروم و دارای پتانسیل های لازم عنوان کرد و افزود: گردشگری تغییرات فرهنگی و اجتماعی مهمی در منطقه میزبان ایجاد کند و از طریق اشتغالزایی و توزیع درآمد باعث کاهش فقر و شکاف توسعه های مناطق گشته و همچنین توسعه و پیشرفت اجتماعی، رفاه و سلامت عمومی را در پی خواهد داشت.
این فعال حوزه فرهنگ و محیط زیست اشاره کرد: اساسا گردشگری و فعالیت های مرتبط با آن، با سلامت جسم و روح انسان ارتباط معنادار دارد، همین که انسان مدتی را از محیط زندگی و شرایط معمول و یکنواخت خود خارج می شود و محیط جدید را تجربه می کند، همین امر به سلامت او کمک می کند.
طیبی سیف کتی با تأکید بر محوریت یافتن گردشگری با علائق ویژه در کشورهای توسعه یافته بیان کرد: دیگر نمی توان گردشگری را به عنوان یک فعالیت جنبی و تفننی دنبال کرد، چراکه فعالیت های گردشگری بسیار تخصصی و با شاخه های مختلف هدف گذاری شده و موضوعاتی چون گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی، گردشگری ماجراجویانه، اکوتوریسم و... هم پیوند با هم، زمینه فعالیت گردشگری متنوع را فراهم می سازد.
وی گریز از زندگی شهرنشینی را از عوامل گسترش صنعت گردشگری برشمرد و تصریح کرد: دغدغه های زندگی مدرن که آمیخته با دود، ترافیک و خستگی مردم شهرنیشن از کار و مشغله های روزمره است، می تواند به واسطه گردشگری جریان معمول و یکنواخت را تغییر داده و برای مدتی زندگی و زیستن در نقاط خوش آب و هوا تجربه کنند که البته استان سرسبز مازندران از این استعداد برخوردار است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه های مختلف در شهرستان قائم شهر شرایط برای برنامه ریزی در زمینه توسعه گردشگری روستایی بسیار فراهم است، گفت: همکاری و هماهنگی مسئولین شهرستان قائم شهر و عرضه کنندگان خدمات گردشگری می تواند به عنوان خدمات پشتیبان، شرایط مطلوب را برای ورود به بازارهای هدف گردشگری فراهم کند، این مهم زمانی محقق می شود که حلقه های خدمات در گردشگری سلامت اعم از مراکز درمان های تخصصی، خدمات بیمه ای، حمل و نقل، خدمات تور، اماکن اقامتی، پذیرایی و سایر خدمات مورد انتظار مهیا شود.
طیبی سیف کتی در پایان ضمن تشکر و قدردانی ویژه از ستاد اجرایی جشنواره توسعه گردشگری روستایی ریکنده که توانستند به نحو احسن در احیای فرهنگ و آداب وآیین ها فراموش شده نقش بسزایی ایفا کنند و با اتحاد و همدلی باعث شادی چندین هزار نفر شوند گفت: ادامه این روند در ماه های آینده باعث توسعه گردشگری و اقتصادی منطقه خواهد شد و با پیگیری و تحقق برنامه های گردشگری شهرستان قائم شهر در قالب چند منطقه نمونه گردشگری و حمایت همه جانبه مسئولین استان در تأمین زیرساخت ها و اعطای تسهیلات، انگیزه کافی برای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری سلامت و روستایی به ویژه با ایجاد دهکده های سلامتی فراهم شود.
عبدالرزاق هدایتی رئیس شورای روستای ریکنده در خصوص پیام جشنواره توسعه گردشگری روستایی در ریکنده، عنوان کرد: درآمدهای اقتصادی مردم ر در 50 سال قبل را به طور نمادین به نمایش درآوردیم و این ادوات توسط اساتید مجرب این کار به مردم بیان شد.
وی افزود: بیشترین هدف این بود که نسل جدید را به نسل گذشته پیوند بزنیم تا همه آیندگان باید میراث دار خوبی برای صنعت نیشکر باشند.
هدایتی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره را احترام به پدر و مادر و نگهداری نسل در روستا و برگرداندن جوانان از شهر به روستا عنوان کرد و گفت: باید کاری کنیم که جوانان ارزش آب و هوا و سرزمین خود را بدانند.
وی ادامه داد: مهر و محبت و کانون گرم خانوادگی که در گذشته وجود داشت به دلیل کارهای سختی بود که نیاکانمان انجام می دادند بدست آمد.
هدایتی تصریح کرد: در روزگار گذشته با توجه به اینکه زندگی سختی داشتند اما مهر و محبت و احترام بیشتر بود.
به گزارش ایسنا، شورای روستای ریکنده و دبیر اجرایی این جشنواره با بیان اینکه ایجاد همدلی در بین کشاورزان می تواند زمینه ساز اقتصاد و تولید باشد، گفت: امیدواریم با برگزاری این جشنواره توانسته باشیم در رفتارهای اخلاقی جوانان تأثیربگذاریم.