آفتابنیوز : به دنبال بر ملا شدن گزارش های مربوط به 108 مورد تازه از تجاوزات جنسی صلحبانان سازمان ملل در آفریقای جنوبی «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیر کل این سازمان در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه به نقل از بان کی مون، این جنایت ها را تکان دهنده و غیر قابل باور خواند.
وی با اشاره به مراسم سوگند رییس جمهوری تازه این کشور در روز گذشته، به نقل از دبیر کل سازمان ملل گفت: از طرفی دخالت و همیاری های جامعه بین المللی مایه نجات مردم این کشور از سرنوشت دردناکی که با آن روبرو بودند شده است و از طرف دیگر همان نیروهایی که به حفاظت از جان مردم این کشور گمارده شده اند، سیاهدلانه مرتکب چنین جنایاتی شده اند.
دوجاریک با تأکید بر این که حمایت دبیر کل سازمان ملل و تلاش های این نهاد بین المللی باید با احساس مسئولیت از سوی رهبران جهان در گزینش این نیروها و گماردن آن ها به چنین وظیفه خطیری توأم باشد، گفت که دبیر کل سازمان ملل از همه کشورها انتظار دارد بدون هیچگونه اغمازی به مجازات و تنبیه عاملان این جنایات اقدام کنند.
سازمان ملل روز چهارشنبه اطلاعیه خبری تازه ای را منتشر کرد که در آن به موارد تازه ای از تجاوزات جنسی از سوی کارکنان و صلحبانان این سازمان اشاره شده که اکثر آن ها در فاصله سال های 2013 تا 2015 صورت گرفته است.
به گفته سخنگوی دبیر کل سازمان ملل، «زید راعد الحسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز روز پنجشنبه گزارش های مربوط به این تجاوزها را تهوع آور خواند و اعلام کرد که این نهاد بین المللی از هم اکنون تحقیقات و بررسی های گسترده ای را برای شناسایی و مجازات عاملان آن ها آغاز کرده است.
به گفته وی، گروهی متشکل از نمایندگان آژانس های مختلف سازمان ملل از جمله دفتر نظارت های داخلی، حقوق بشر، حفاظت از زنان و کودکان، وظایف و ضوابط، یونیسف، صندوق جمعیت سازمان ملل و کمیساریای پناهندگان این سازمان برای انجام تحقیقات لازم وارد این کشور شده اند.
سخنگوی بان کی مون اضافه کرد که همزمان با ادامه تحقیقات برای روشن شدن ابعاد این تجاوزات و شمار قربانیان آن ها، سازمان ملل به طور رسمی کشورهایی را که اتباع آن ها مرتکب این جنایات شده اند از نام و مشخصات این گونه افراد مطلع ساخته است.
به گزارش ایرنا، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل از کشور هایی که صلحبانان متهم از تابعیت آن ها برخوردارند، بصراحت خواسته است تا کوچکترین اغمازی در مجازات آن ها بکار نبرند و برای جلوگیری از تکرار این گونه جنایت ها تلاش بیشتری بکنند.
سازمان ملل به دنبال انتشار این خبرها تاکنون 120 نفر از مجموع 10 هزار و 800 صلحبان این سازمان را که در کشور آفریقای جنوبی مستقر بودند به کشور های خود بازگردانده است.