آفتابنیوز : افزایش سن امید به زندگی و امکانات باعث افزایش ازدواج در میان افراد سالمند و پیرمردها و پیرزن ها شده است به طوری که آمار ثبت احوال نشان می دهد که در سال گذشته ازدواج این افراد درصدی از آمارهای ازدواج در تمامی سنین را به خود اختصاص داده است که البته شاید تعداد آنها کم باشد اما باز هم نشان دهنده امید و زندگی و سلامت در میان این افراد است.
به گزارش مهر، علی اکبر محزون مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: نکته جالب توجهی که در میان آمارها وجود دارد این است که ۹۰۰ ولادت در سال ۹۴ مربوط به پدران بالای ۷۰ سال است.
وی گفت: استان سیستان و بلوچستان با ۲۴۷ ولادت، ۲۷.۴ درصد کل ولادتهای مربوط به پدران این سن در کل کشور را به خود اختصاص داده است و پس از آن نیز خراسان رضوی با ۹۱ ولادت و خوزستان با ۶۹ ولادت در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
۲۰۹ مورد ولادت مربوط به مادران بیش از ۴۹ سالمدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال همچنین به فرزندآوری مادران ۴۹ سال به بالا اشاره کرد و گفت: ۲۰۹ مورد ولادت در ۹ ماهه سال قبل به ثبت رسیده که میانگین سنی مادران بیش از ۴۹ سال بوده است.
محزون گفت: همچنین ولادتهای مربوط به زنان ۴۵ تا ۴۹ سال ۲ هزار و ۱۶۵ مورد بوده که با در نظر گرفتن ولادتهای زنان بالای ۴۹ سال، در مجموع ولادتهای بالای ۴۵ سال، ۲ هزار و ۳۷۴ مورد ثبت شده است.
وی در مورد ازدواج افزاد بالای ۶۰ سال نیز گفت: از کل ۵۲۰ هزار و ۲۴۰ ازدواج در ۹ ماهه سال ۹۴، ۷ هزار و ۸۶۸ مورد مربوط به مردان بالای ۶۰ سال و هزار و ۱۷۴ مورد نیز مربوط به زنان بالای ۶۰ سال بوده که در دفاتر رسمی به ثبت رسیده است.
براساس آمارهای ۹ ماهه سال ۹۴ سازمان ثبت احوال، بیشترین ترکیب طلاق ثبت شده ( در گروه سالمندان) مربوط به مردان گروه سنی ۵۵ تا ۵۹ سال و زنان گروه سنی ۵۰ تا ۵۴ سال بوده که ۸۹۸ مورد به ثبت رسیده است.
همچنین طلاق در میان مردان ۶۵ تا ۶۹ سال و زنان ۵۵ تا ۵۹ سال نیز ۱۹۹ مورد رخ داده و در میان مردان ۷۰ تا ۷۴ سال و زنان ۵۵ تا ۵۹ سال نیز میزان ثبت طلاق ۱۲۲ مورد بوده است.
از سوی دیگر آمار طلاق در میان مردان سالمند ۷۵ ساله و بیشتر با زنان ۵۵ تا ۵۹ سال نیز ۱۹۱ مورد طلاق به ثبت رسیده و ثبت طلاق در میان مردان همین سن با زنان گره سنی ۵۰ تا ۵۴ سال ۱۸۱ مورد بوده است.