آفتابنیوز : استاد علوم سياسي و روابط بين الملل درباره دلايل تمايل نسبي مردم به هاشمي رفسنجاني گفت: طيفي از مردم نگران وضعيت آينده هستند به همين دليل نمي خواهند موقعيت زندگي آنان از نظر اقتصادي و اجتماعي دچار تزلزل يا بحران شود به همين دليل فکر مي کنند اگر به هاشمي رأي بدهند هدف آنان محقق مي شود.
باوند با اشاره به بحرانهاي بين المللي که فراروي کشور قرار دارد، گفت: بعضي ها هم از بن بست خارجي که براي کشور ايجاد شده است، نگران هستند به همين دليل فکر مي کنند نياز به يک برون رفت است بنابراين از نظر مردم يکي از کانديداها يعني آقاي هاشمي رفسنجاني ممکن است داراي چنين خصوصيتي باشد و بتواند کشور را از بن بست خارج کند.
باوند با اشاره به اينکه جمعي از مردم و فعالان سياسی هنوز هم تمايلاتي به گروه هاي اصلاح طلب از جمله جبهه مشارکت دارند، تصريح کرد: اگر چه سقف خواسته اين طيف اين است که کانديداي مورد حمايت خود را پيروز انتخابات ببينند ولي در نهايت کارگزاران را بر محافظه کاران ترجيح مي دهند در صورتي که احساس کنند کانديداي اختصاصي آنان به هر دليلي امکان موفقيت ندارد به سمت کانديداي مورد حمايت کارگزاران يعني هاشمي حرکت مي کنند.
ياوند در پاسخ به سوالي درباره ميزان مشارکت مردم در انتخابات گفت: معتقدم بخش قابل توجهي از مردم در انتخابات شرکت نخواهند کرد. وي درباره دلايل عدم مشارکت مردم در انتخابات گفت: مردم به خاطر بن بستي که در اصلاحات پيش آمده دچار يأس و نااميدي شده و هنوز هم از حالت يأس و نااميدي خارج نشده اند. وي به تجربه انتخابات شوراها در سال 81 و انتخابات مجلس هفتم در سال 82 اشاره کرد و افزود: مردم از اين انتخابات استقبال نکردند زيرا به يک خرد جمعي رسيدند مبني بر اينکه اميدي به تحقق خواسته هاي آنان نيست. وي افزود: مردم به نشانه اعتراض در دو انتخابات گذشته شرکت نکردند و در واقع با اين رفتار خود به نوعي مقاومت منفي و انتقاد از وضع موجود پرداختند. باوند گفت: گستره اين اعتراض هم شامل محافظه کاران و هم شامل اصلاح طلبان شد. استاد علوم سياسي گفت: به ظن قوي اين رفتار انتخاباتي مردم در انتخابات رياست جمهوري تکرار خواهد شد و به همين دليل کانديداهاي رياست جمهوري نبايد در انتظار آرا زيادي باشند.
باوند در بخشي ديگر از سخنان خود به کانديداهاي رياست جمهوري اشاره کرد و گفت: تمام کساني که تا کنون اعلام کانديداتوري کرده اند هيچ برنامه اي را براي چگونگي اداره کشور در آينده مطرح نکرده اند. وي افزود: يه اين ترتيب به نظر مي رسد فقط شاهد نوعي جابجايي افراد باشيم.
باوند به مشکلات فراروي کشور اشاره کرد و گفت: سياست خارجي به نوعي بن بست رسيده است، بحث عدم موازنه پرداخت ها، تورم، گراني، بيکاري، اعتياد در کشور بسيار جدي است. فساد مالي تمام زواياي جامعه را گرفته است و به طور کل اوضاع اقتصادي کشور عليرغم افزايش غير قابل انتظار درآمدي نفتي چندان مطلوب نيست. باوند گفت: بر اين مشکلات بايد بحث فرار مغزها را بيافزايم تا آن گاه دريابيم کسي که مي خواهد رئيس جمهور آينده شود بايد با چه مشکلاتي دست و پنجه نرم کند.
باوند گفت: البته به نظر مي رسد کساني که تا کنون اعلام کانديداتوري کرده اند برنامه مشخصي در زمينه هايي که مطرح کردم، ندارند.به همين دليل مردم هم وقتي مي بينند کانديداها برنامه مشخصي را ارائه نکرده اند از شرکت در انتخابات منصرف می شوند. باوند گفت: حتي کانديداهاي جديد هم آمدند ولي هيچ کدام برنامه قوي براي تغيير وضع موجود ندارند ضمن اينکه همگي آنان به جناح خاص تعلق دارند.
شايد وي از جامعه دور است ويا در جارج زندگي مي كند
يا شايد ايشان كمي پير شده اند