آفتابنیوز : علیرضا شجاع نوری، تهیه کننده سینمای ایران، ضمن بیان این مطلب، درمورد تعریف سینمای معناگرا گفت : شخصا از وقتی که وارد حرفه سینما شده ام، آرزویم دستیابی به یک سینمایی بود که هنوز هم به آن نرسیده ام و همهین طور دنبال گم گشته ام می گردم و هر کس هر اسم قشنگی را بگوید و آدرس بدهد، دنبالش می روم، سینمای معناگرا انسان را دعوت می کند به نوعی از سینمای آرمانی . و من می گوییم شاید این نوع سینما همان گمگشته من باشد، پس من به دنبال آن می روم .
وی در پاسخ به اینکه آیا سینمای معناگرا می تواند بر شکل گیری سینمای ملی موثر باشد؟ گفت : شما چه تعریفی از سینمای ملی می توانید ارائه کنید. ما هر بار یک پارامتر آن را پیدا کردیم وعنوان کردیم که به سینمای ملی نزدیک شده ایم؟
تهیه کننده "یک بوس کوچولو " تاکید کرد : اصولا سینمای معنا گرا برای ارتقاء سطح کیفی سینمای ایران خیلی نقش خواهد داشت و طبیعتاً یک بخش آن در حیطه سینمای ملی معنی پیدا می کند .
شجاع نوری در باره برخی انتقادها نسبت به سینمای معناگرا مبنی بر مخاطب نداشتن این سینما، گفت : اگر بخواهیم به این قضیه اینگونه نگاه کنیم، این مسئله مطرح می شود که مخاطب ما با معنا ارتباطی ندارد و اگر هم این فرض توهین آمیز را بپذیریم که مخاطب آن جویای معنا نیست، آن وقت می توانیم بگوئیم سینمای معناگرا بدون مخاطب است و مردم ما الان صرف نظر از سینما، مردمی معناگرایی هستند، چطور می شود مردم معنا گرا را از این نوع سینما بیزار باشند؟
وی افزود : سینمای معناگرا به هیچ وجه در ساختار، محدودیت ایجاد نمی کند .
بازیگر "روز واقعه" در مورد نزدیکی های سینمای معنا گرا با سینمای دینی گفت : سینمای دینی هم جزو همان گمگشته های من محسوب می شود و در افق نگاه مشخص است که چقدر این دو گونه سینمایی به هم نزدیک هستند .
وی در مورد این مسئله که سینمای معناگرا چقدر می تواند در حیطه تولیدات سینمای مقدس موثر باشد؟ گفت : قطعاً تاثیر دارد و سینمای معناگرا یک ژانر نیست و می تواند روی تمام گونه های سینمایی تسری یابد.
تهیه کننده "باغ های کندلوس" تاکید کرد: سینمای معنا گرا، به نوعی، فراگیر است و در تمام ژانرهای سینمایی می تواند تاثیر گذار عمل کند.
وی در مورد جایگاه سینمای معناگرا در سینمای غرب و هالیود گفت : شاید آنها هم به دنبال سینمای گمگشته خود هستند و به این دلیل رویکرد دارند به این نوع سینما، ولی نگرش سینمای معنا گرا در سینمای غرب و سینمای شرق جایگاه راستین خود را پیدا کرده است .
شجاع نوری تاکید کرد: کلاً مردم مختلف جوامع بشری معنا گرا شده اند و اصلاً موجی هم به عنوان معناگرایی شکل گرفته که انعکاس درونیات جوامع است .
وی در مورد نهادینه کردن سینمای معناگرا در بدنه سینمای کشور گفت : انجام این کار مثل این است که بخواهیم عشق را نهادینه کنیم و این مسایل معنوی، با نهادینه شدن در تناقض اند، معنا باید در فطرت انسان تجلی یابد .