کد خبر: ۳۶۶۷۱۴
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۷

لزوم نظارت بر قرارهای بازداشت موقت/افراد زیر 18 سال بیشتر چه جرمی مرتکب می‌شوند؟

نشست دادستان عمومی و انقلاب تهران با سرپرست و قضات ناحیه‌ی یک (شمیران)، امروز برگزار شد.
آفتاب‌‌نیوز :
در ابتدای این جلسه، عباس جعفری دولت‌آبادی از تنظیم برنامه‌ی دادستانی تهران برای سال 1395 خبر داد و ضمن تاکید بر چند محور برنامه‌ی سال جاری از جمله پیش‌گیری از وقوع جرم، اجرای این برنامه در ناحیه‌ی شمیران را که دارای فرماندار و مسؤولین محلی است، با موفقیت پیش‌بینی کرد و گفت: موقعیت ممتاز شمیران این زمینه را برای سرپرست و قضات این ناحیه فراهم می‌کند که از حوزه‌ی تحت نظر خود به عنوان یک پایگاه عملیاتی نمونه برای اجرای برنامه‌ی پیش‌گیری از وقوع جرایم استفاده کنند.

دادستان تهران با تاکید بر وضعیت خاص دادسرای شمیران نسبت به دیگر نواحی، اجرای اهداف مهار جرایم و مقابله با آن‌ها در حوزه‌ی شمیران را با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی میسر دانست و افزود: به عنوان مثال رسیدگی به جرایم ناشی از تخلفات رانندگی بدون توجه به ناحیه‌ی محل وقوع تصادف، در ناحیه‌ی راهور به عمل می‌آید، اما به دلیل همین ویژگی حوزه‌ی شمیران، رسیدگی به جرایم مرتبط با تخلفات رانندگی واقع در این منطقه، در ناحیه‌ی یک به عمل می‌آید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دادستان تهران نظارت بر قرارهای بازداشت موقت و زندانیان تحت این قرار را برنامه‌ی دیگر دادسرا در سال جاری خواند و از سرپرست ناحیه‌ی یک خواست که از ارجاع پرونده‌های بازداشت‌ موقت به واحد اظهارنظر خودداری کرده و اظهار داشت: در این موارد سرپرست رأساً اقدام کند و این اختیار از سوی سرپرست غیر قابل تفویض است مگر به جانشین ناحیه آن هم در صورت عدم حضور سرپرست دادسرا.

وی تدبیر دیگر دادستانی تهران در سال جاری را، اختصاص دایره‌ی نظارت بر زندان قزل‌حصار به مرکز نظارت بر زندانیان مواد مخدر و روان‌گردان اعلام کرد و در بیان نتیجه‌ی رصد آمار جرایم ارتکابی در سطح شهر تهران، جرم سرقت را در رتبه‌ی اول اعلام کرد و گفت: در سال 1394 سرقت، ضرب و جرح، صدور چک بلامحل و ایراد صدمه‌ی بدنی غیر عمدی، بیش‌ترین فراوانی را در میان جرایم ارتکابی در حوزه‌ی قضایی شمیران داشته است.

دادستان تهران با اشاره به بازدید اخیر خود از کانون اصلاح و تربیت که به همراه وزیر کار و معاونان وی صورت گرفت، سرقت را پرشمارترین جرم ارتکابی از سوی اشخاص زیر هجده سال اعلام کرد و افزود: امسال با این که در دستگیری‌ سارقان و مهار جرم سرقت موفقیت داشته‌ایم، اما هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده‌ایم.

وی پیشنهاد کرد: در دادسراهایی که تعداد پرونده‌های سرقت بالا است علاوه بر شعب ویژه تحقیق، شعب اجرای احکام پرونده‌های سرقت نیز تشکیل شود.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی مانند حضور متکدیان، معتادان متجاهر و بدحجابان در سطح شهر، از سرپرست ناحیه‌ی یک دادسرای تهران خواست در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق، حاشیه‌نشینی، نقاط بحرانی و بیکاری فعالیت نماید و در توجیه ارتباط این موضوعات با وظایف ذاتی دادسرا، اظهار داشت: اگر چه طلاق و حاشیه‌نشینی جرم نیست، اما مرتبط با وقوع جرایم و افزایش آمار آن در سطح جامعه است؛ زیرا حاشیه‌نشینی بستر وقوع جرایم می‌باشد و طلاق، آوارگی و رها شدن کودکان را در پی دارد.

در ادامه‌ی این جلسه، منصوری سرپرست ناحیه‌ی یک دادسرای تهران، ضمن تشکر از رویکرد جدید دادستانی در برگزاری جلسات با قضات نواحی مختلف، گزارشی از وضعیت ناحیه‌ی یک دادسرا ارائه داد. پنج هزار پرونده، موجودی این دادسرا است که منصوری عملکرد قضات در فروردین ماه سال جاری نسبت سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد.

وی بالاترین شمار جرایم در اجرای احکام را مربوط به جرم سرقت اعلام کرد؛ به گونه‌ای که یک چهارم پرونده‌ها یعنی 600 پرونده از 2550 پرونده به اتهام سرقت اختصاص دارد و تشکیل شعبه‌ی ویژه سرقت را در این ناحیه در مرحله‌ی تحقیق و اجرای احکام ضروری خواند.

سرپرست دادسرای ناحیه‌ی یک در خصوص مقابله با جرایم مشهود مانند کشف حجاب در داخل خودرو و رانندگی به نحو نامتعارف، به برگزاری جلسه‌ای با پلیس و استقرار پلیس در بلوار اندرزگو اشاره کرد و حضور ماموران پلیس را به عنوان عاملی پیش گیرانه و موثر در کاهش شمار این جرایم اعلام نمود.

حجت‌الاسلام منصوری یکی از مشکلات ناحیه‌ی یک را پرونده‌های قدیمی ذکر نمود و با اعلام شمار این پرونده‌ها به میزان سیصد فقره، اظهار امیدواری نمود که با برنامه‌ریزی انجام شده در سال جاری، این پرونده‌ها مختومه شود.

در این جلسه احدی از متهمان شعبه‌ی اول بازپرسی دادسرای ناحیه‌ی یک حضور یافت. شگرد این فرد برای ارتکاب جرم، شناسایی افراد مسن کم حافظه و معرفی خود به عنوان بستگان آن‌ها بود. متهم با توجیهات مختلف از سالمندان پول دریافت می‌کرده‌ و گاه نیز با ورود به منزل آن‌ها و به عنف، اموالشان را برده است.

صحرانورد، بازپرس پرونده در خصوص نحوه‌ی دستگیری متهم مذکور، به سر نخ به دست آمده که تصویر متهم از طریق عابر بانک بود اشاره کرد و گفت: با توجه به این که روز به روز شمار شکات بیش‌تر می‌شد، در خصوص درج تصویر متهم در روزنامه اقدام کرده که منتهی به دستگیری وی شده است.

قضات دیگر این دادسرا نیز به طرح مشکلات و پیشنهادهای خود پرداختند که از جمله، صدور نامناسب بدون برخی احکام صادره از سوی دادگاه‌ها بود.

در پایان جلسه دکتر جعفری دولت‌آبادی ضمن تاکید بر ضرورت بازدید قضات از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با جرایم افزود: ضمن برگزاری جلساتی با مسوولان اجرایی، برای کاهش جرایم و رفع آسیب های اجتماعی تدابیر مناسب اتخاذ گردد.

دادستان عمومی و انقلاب تهران رمز موفقیت دادسرای تهران را خروج از روال عادی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم در تهران موفق شویم، باید فعالیت‌هایمان در محدوده‌ی کارهای روزانه منحصر نشود.

وی با ذکر این مثال که صرف امضای صورت جلسات دادگاه از سوی نماینده دادستان منجر به تحول در حوزه‌ی محاکمات نمی‌شود و تاکید بر ضرورت حضور فعال نماینده دادستان در جلسات دادگاه‌ها، اظهار داشت: اگر در اقدامات خود بازنگری نکنیم، نتایج خوبی نخواهیم داشت.

جعفری دولت‌آبادی فعال شدن سرپرستان نواحی دادسرا در اعتراض به احکام دادگاه‌ها را ضروری خواند و در خصوص اقدامات دادسرای تهران در حوزه‌ی آموزش گفت: برگزاری دادستانی تهران بر آموزش متمرکز شده و استقبال قضات از دوره‌های آموزشی، در توسعه آموزش‌ها موثر خواهد بود.

در پایان این جلسه، از یک قاضی و یک کارمند ناحیه‌ی یک دادسرای تهران تقدیر به عمل آمد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین