آفتابنیوز : یک روز پس از قطعیشدن استعفای «سرافراز» و پذیرش آن از سوی مقام معظم رهبری و انتصاب رئیس جدید سازمان از سوی ایشان، سایت «گرداب»، ارگان رسمی «فرماندهی امنیت سایبری سپاه»، اطلاعات جدیدی از دستگیری مدیران دو کانال تلگرامی منتشرکننده «اخبار بهاصطلاح محرمانه و دارای طبقهبندی پیرامون مسائل داخلی سازمان صداوسیما» را بر روی خروجی خود قرار داد؛ از سوی دیگر در همین روز «محمد سرافراز» رئیس مستعفی صداوسیما گفتوگویی با روابط عمومی این سازمان انجام داده که البته از عملکرد خود دفاع کرده و از آنچه «گرداب» به آن پرداخته، صحبتی به میان نیامده است. در همین روز، یک مدیر حامی «سرافراز» هم از سمت خود استعفا داد؛ «امیر تاجیک» مدیر شبکه مستند که سال گذشته سرمقالهای درباره «شهرزاد میرقلیخان» در روزنامه «جامجم» نوشته بود.
ارگان رسمی «فرماندهی امنیت سایبری سپاه» در گزارش خود، اوایل دیماه سال٩٤ را تاریخ «آغاز فعالیت دو کانال تلگرامی خاص» اعلام میکند؛ دو کانال تلگرامی با نامهای «ساختمان شیشهای» و «شهرزاد پرسنیوز» که به نوشته «گرداب» در فواصل زمانی نزدیک به هم آغازبهکار کردند.
طبق این گزارش، «آنچه این کانالها را از سایر کانالهای خبری موجود، متمایز کرد، انتشار اخبار خاص و بهاصطلاح محرمانه و دارای طبقهبندی پیرامون مسائل داخلی سازمان صداوسیما بود؛ اخباری اغلب کذب و جهتدار که باعث تشویش اذهان عمومی و شایعهپراکنی علیه مسئولان رسانه ملی شد».
«گرداب» در ادامه آورده که کانال موسوم به «ساختمان شیشهای» نخستین مرجع انتشار این اخبار بود. کانالی که برای جلب توجه پیشتر این جمله را در پروفایل خود قرار داده بود: «اخبار درگوشی صداوسیما».
عضویت ٥٠٠ نفر از کارکنان صداوسیما در کانال
این گزارش از عضویت ٥٠٠ نفر از کارکنان صداوسیما در این کانال تلگرامی خبر میدهد که ردههای مهم مدیریتی نیز در بین آن ٥٠٠ نفر بودهاند: «کانال ساختمان شیشهای توانست در مدت زمان اندکی تعداد زیادی از کارکنان سازمان صداوسیما را جذب و با انتشار اخبار کذب، آنها را تحتتأثیر اخبار خود قرار دهد. بررسیها نشان میدهد که حدود ٥٠٠ نفر از کارکنان این سازمان (ازجمله در ردههای مهم مدیریتی) عضو این کانال بودهاند».
به نوشته «گرداب» با گسترش فعالیت کانال «ساختمان شیشهای»، ریاست سابق سازمان صداوسیما (محمد سرافراز) در مراجع قضائی شکایت میکند و در پی آن موضوع برای بررسی به «مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سایبری» واگذار شد که «با اقدامات فنی صورتگرفته، ادمین این کانال، در مدتزمان اندکی شناسایی و برای برخورد قانونی به مقامات قضائی معرفی شد».
مصاحبه سرافراز ٤ روز بعد از آغازبهکار کانال «شهرزاد»
«گرداب» در ادامه به موضوع کانال «شهرزاد پرسنیوز» پرداخته و نوشته: «مدتی بعد کانال تلگرامی دیگری با نام «شهرزاد پرسنیوز» با محتوایی مشابه و البته جنجالیتر، آغازبهکار کرد؛ کانالی با هدف جوسازی علیه رسانه ملی». در گزارش ارگان رسمی «فرماندهی امنیت سایبری سپاه» از تاریخ دقیق آغاز فعالیت این کانال و همچنین «حضور دور از انتظار برخی افراد شناختهشده در این کانال» صحبت به میان آمده: «فعالیت شهرزاد پرسنیوز در تاریخ ١٣/١١/٩٤ آغاز شد و در این مدت توانست کاربرانی را جذب این کانال کند. نکته تأسفبرانگیز حضور دورازانتظارِ برخی افراد شناختهشده در بین بازدیدکنندگان کانال یادشده بود».
هشتم بهمنماه ١٣٩٤ بود که برخی سایتهای خبری مانند «خبرآنلاین»، از خروج «شهرزاد میرقلیخان» بازرس ویژه رئیس صداوسیما از کشور خبر دادند؛ آنهم دو هفته قبل از هشتم بهمن.
اما تا پیش از مصاحبه ١٧ بهمن «سرافراز» با «جامجم» درباره «شهرزاد»، این موضوع آنچنان در سطح رسانهها بازخورد نداشت؛ اما این مصاحبه دو جنبه داشت؛ اول متهمکردن یک نهاد امنیتی از سوی سرافراز و وجه دوم دفاع تمامقد رئیس سابق از «شهرزاد». «سرافراز» در آن مصاحبه که گویا قصد شفافسازی در موضوع «شهرزاد» را داشته، آغازبهکار «میرقلیخان» با «پرستیوی» را به توصیه نهادهای امنیتی و سابقه کار رسانهای دانست. با انتصاب «سرافراز» به ریاست سازمان، «میرقلیخان» هم به ساختمان شیشهای رفت و سمت بازرس ویژه صداوسیما را از آن خود کرد.
او با اشاره به کتابی که میرقلیخان نوشته، گفته بود: «(میرقلیخان) به دلیل برخورد ناعادلانه دستگاه قضائی آمریکا آسیبهای زیادی دید که به درخواست ما و با هدف افشای ماهیت ضدانسانی رفتار و کردار آمریکا، تمام اتفاقات رخداده را در قالب کتابی به زبان انگلیسی تشریح کرد. این کتاب به صورت زندگینامه ایشان است؛ اما بخش عمدهای از آن به رفتار دولت آمریکا در زندانهای این کشور اختصاص دارد. او در سهسالی که با رسانه ملی همکاری داشت، اجرای امور محوله را با دقت، سرعت و امانتداری به سرانجام میرساند».
«شهرزاد میرقلیخان» از آذر ١٣٨٦ تا مرداد ١٣٩١ در آمریکا زندانی بود؛ آنهم به اتهام قصد خرید «دوربین دید در شب». او درنهایت مردادماه ١٣٩١ پس از آزادی، با توقفی در «عمان» (محل زندگیاش پس از خروج از ایران) وارد تهران شد.
«سرافراز» در ادامه گفته بود: «عوامل یک دستگاه امنیتی با فراخواندن او و بیان اینکه چرا کتاب چاپ کرده یا چرا با رسانهها مصاحبه کرده است، از خانم میرقلیخان خواستند کشور را ترک کند». او ادامه داده بود: «...ابتدا اتهام مضحک جاسوسی زدند و بعد که مدرک نداشتند، حرف خود را پس گرفتند...اتهامات و برچسبهایی که در برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی درباره او مطرح شده؛ مانند جاسوسی، اختلاس، نفوذ و داشتن روابط نامشروع، ناشی از بداخلاقی است. دیگر اتهامی نبود که به ایشان نچسبانده باشند». او این اقدامات را «عملیات روانی چندلایه علیه صداوسیما» دانسته و گفته بود: «تفسیر من این است که طراحان عملیات روانی علیه رسانه ملی نظیر موضوع قتلهای زنجیرهای در اصل اهداف بزرگتری را دنبال میکنند».
دو روز پس از این مصاحبه یعنی ١٩ بهمن ماه، «امیر تاجیک» مدیر مستعفی شبکه «مستند»، در سرمقاله روزنامه «جامجم» دفاع تمامقدی از «شهرزاد» داشت: «طبیعی است که اگر او در کشور میماند و این اتهام (جاسوسی) را میشنید، به دلیل نداشتن مدرک، ادعای پوچ آنان برملا میشد؛ بنابراین ابتدا وی را تهدید به خروج از کشور و سپس ادعای جاسوسی کردند. مجموعه رفتارهای خلاف شرع و اخلاق غیردوستان ما به همینجا منتهی نشده است». ٢٠ بهمن ماه بود که «حسامالدین آشنا» نماینده رئیسجمهوری در شورای نظارت بر صداوسیما و نایب رئیس این شورا درخواست تشکیل جلسه اضطراری کرد و جلسه ٢١ بهمن برگزار شد. «مصاحبه سرافراز» و «سرمقاله مدیر شبکه مستند» از جمله دلایل این جلسه عنوان شده بود. چندیبعد، شایعاتی در مورد استعفای سرافراز و حاضرنشدن او در محل کار منتشر شد که روابط عمومی سازمان، آن را تکذیب کرد.
متهم؛ از پرسنل صداوسیما
«گرداب» در ادامه گزارش خود به شاکی کانال شهرزاد اشاره کرده که اینبار، برخلاف کانال قبلی، شخص رئیس سازمان نبوده بلکه «اداره کل حقوقی سازمان صداوسیما» بوده که در دادسرای فرهنگ و رسانه طرح شکایت کرده بود.
به گزارش ارگان رسمی «فرماندهی امنیت سایبری سپاه»، با طرح این شکایت و ارجاع موضوع به «مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سایبری»، اقدامات فنی جهت شناسایی مدیر کانال مذکور آغاز شد و ادمین کانال تلگرامی «شهرزاد پرسنیوز» با وجود تدابیر مختلف حفاظتی شناسایی شد. تدابیر ادمین این کانال مانند استفاده از هویت جعلی و بهرهبرداری از شمارهتلفن ناشناسِ خارجی در راهاندازی کانال، نیز نتوانست مانع شناسایی وی شود و در روز سهشنبه مورخ ١٤/٢/٩٥ متهم بازداشت و تحویل مقامات قضائی شد.
«گرداب» در ادامه نوشته: «متهم که خود نیز یکی از پرسنل سازمان صداوسیما بود، با قرارگرفتن در برابر مستندات و ادله فنی، به جرائم خویش اقرار کرد و او هماکنون و با تکمیل مراحل مقدماتی تحقیقات، به قید وثیقه آزاد شده است». به گفته این سایت «رسیدگی به پرونده مذکور و موضوعات مرتبط با آن، کماکان از سوی مراجع قضائی و کارشناسی ادامه دارد».
منبع: شرق