آفتابنیوز : محمد مهدي وردي افزود: بر اساس اين ابلاغيه دندانپزشكان چه در بخش دولتي و چه در بخش خصوصي بايد از استريل بودن وسايل خود مطمئن باشند و تا جايي كه مي توانند از وسايل يكبار مصرف استفاده كنند.
وي ادامه داد: دندانپزشكان در صورتي كه بيمار ابتلاي خود به ايدز يا هپاتيت را اعلام كند بايد وي را در اول وقت يا به عنوان آخرين بيمار درمان كنند تا فرصت مناسب براي استريل كردن وسايل و دور ريختن وسايل يكبار مصرف باشد.
وي گفت: هيچ دندانپزشكي حق ندارد از ماده بي حس كننده «كارپول» براي بيش از يك نفر استفاده كند و قطعا با موارد تخلف به شدت برخورد مي شود، علاوه بر آن «سر ساكشن» دندانپزشكان حتما بايد يكبار مصرف باشد و پس از استفاده دور ريخته شود.
وي ادامه داد: بي توجهي به اين دستورات قبل از همه خود دندانپزشك را در معرض خطر ابتلا به ايدز يا هپاتيت قرار مي دهد.
وردي همچنين با اشاره به اجراي طرح پيشگيري و درمان بيماريهاي دندان كودكان زير12 سال گفت: بيشترين ميزان پوسيدگي دندان در ميان كودكان زير 12 سال ديده مي شود و به طور متوسط هر كودك زير12 سال 9/2 دندان پوسيده دارد به همين علت طرح پيشگيري از بيماريهاي دهان و دندان اين كودكان در سراسر كشور اجرا مي شود.
وي ادامه داد: با تصويب هيئت دولت 13 ميليارد و 400 ميليون ريال براي اجراي اين طرح اختصاص يافته است كه با استفاده از آن قرار است كلينيكهاي دندانپزشكي ويژه كودكان زير 12 سال در سراسر كشور راه اندازي شود.
وي گفت: اولين مركز از اين كلينيكها حدود دو هفته پيش با نام درمانگاه امام علي(ع) در چابهار افتتاح شد و دومين و سومين مركز از آنها همزمان با عيد غدير خم در گرگان و گنبد راه اندازي مي شود و به تدريج در سراسر كشور شاهد راه اندازي اين مراكز هستيم كه همه آنها مزين به نام امام علي(ع) خواهند بود.
مدير كل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اضافه كرد:علاوه بر كودكان زير 12 سال بيشترين گروهي كه در معرض خطر بيماريهاي دهان و دندان هستند مادران باردار و شيرده هستند و تقريبا همگي آنان دچار عوارض لثهاي مي شوند ضمن اينكه مصرف داروهاي دوران بارداري آثار مخربي در تخريب دندانهاي جنين دارد.