کد خبر: ۳۶۸۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۸۴ - ۰۰:۲۰
آیا امریکا این کار را خواهد کرد ؟

حمله به ایران : بهایی سنگین برای حمله ای بدون نتیجه

آفتاب‌‌نیوز : تهدیدی که این روزها ایران از سوی اسرائیل از یک طرف وآمریکا از سوی دیگر می شود ونیز عملکرد ترغیب گرایانه اروپا ، آیا خواهند توانست ایران را به طور داوطلبانه به سوی عقب نشینی از برنامه های هسته ای خویش کنند؟ 

آیا ایران ممکن است که زیر فشارها ، تحریم ها ، تهدیدها وتجاوزات نظامی چشمداشت ها واهداف اتمی خود را حداقل در کوتاه مدت کنار بگذارد؟ 

آیا آمریکا آمادگی آنرا دارد که در مقابل چشم پوشی ایران از برنامه هسته ای خویش به این کشور خسارت بپردازد؟ 

اما یک سئوال دیگر : چه چیزی باعث می شود که ایران از هدفی که می تواند این کشور را به یک کشور اتمی مبدل کرده ، منافعش ونظامش را حفظ کرده ونقش منطقه ای اش را گسترش دهد ، چشم پوشی کند؟ 

سئوای دیگر: آیا برگ های برنده ی تهران چه در بعد روابط وچه در بعد تاثیر گذاری فرامرزی ونیز موقعیت استراتژیک این کشور می تواند بهای مناسبی برای شرط بندی اتمی اش باشد به نحوی که دیگر به هیچ چیز جز تحمیل یک عمل انجام شد فکر نکند؟ 

به هر شکل گزینه جنگ دشوار ترین گزینه ای برای تمامی طرفهاست زیرا این مسئله تنها به یک حمله یا ضربه نظامی ختم نمی شود ، بلکه این ضربه به طور حتم بازتاب ها وفعل وانفعالات خطرناکی را چه در منطقه وچه بر قیمت نفت وحتی عبور ومرور انرژی خواهد گذارد. 

دکتر محمد عبد السلام کارشناس امور نظامی درمرکز پژوهش های استراتژی الاهرام در این رابطه می گوید : در اینکه تفاوت توان نظامی بین آمریکا وایران بسیار زیاد کسی شک وتردید ندارد ، اما در پارامترهای سیاسی واستراتژیک ایران توانایی واکنش های را دارد که می توان آنرا آزار دهند وحتی وحشتناک برای آمریکا واسرائیل توصیف کرد. 

اولین پارامتر حمایت از گروه های مقاومت عراقی علیه آمریکا یا حتی ورود مستقیم به عراق به نحوی که باعث افزایش بسیار زیاد تلفات آمریکا شود . همچنین می توان پایگاه های امریکا را در منطقه خلیج فارس مورد هدف قرار داد ، برای هم پیمانان آمریکا در منطقه یعنی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس از طریق شیعیان این مناطق دردسر ایجاد کند ، ایران در لبنان هم یک همپیمان بسیار قدرتمندی به نام حزب الله دارد که می تواند اسرائیل را آزار دهد ، تمامی این پارامترها سوای غرق شدن یک کشتی در تنگه ی هرمز است که می تواند خلیج فارس را به یک بن بست تبدیل کند. 

در این حال دکتر کریم الادهم رئیس مرکز امنیت اتمی هیئت انرژی اتمی مصر معتقداست که حمله به مراکز هسته ای ایران می تواند هم بر تمامی منطقه تاثیر گذار باشد یا تنها در منطقه مورد هدف قرار گرفته تاثیر بگذارد. 

به اعتقاد این کارشناس اگر بخواهیم در مورد اثرات وزیان های حمله به یک نیروگاه هسته ای را محاسبه کنیم باید حتما پارامترهای دیگری همچون شدت ، قدرت ومیزان تخریب ضربه ، شرایط آب وهوایی ، سرعت باد ، منطقه ی جغرافیایی محل ونیز پارامتر زمان یعنی مدتی که از آغاز به کار نیروگاه می گذرد را در نظر بگیریم تا آنگاه بتوانیم میزان پراکندگی ودامنه تشعشعات را محاسبه کنیم. 

به اعتقاد دکتر کریم د ونو مراکز هسته ای وجود دارند ، اول مراکزی که اقدام به استفاده از فراوری سوخت هسته ای می کنند ، که یکی از مراحل آنها استفاده از اورانیوم غنی شده است ، چنین مرکزی در نیروگاه بوشهر در حاشیه خلیج فارس وجود دارد ومی تواند از طریق این فرایند برق تولید کند. 

دوم مراکز فراوری سوخت هسته ای هستند که در آن اقدام به غنی سازی اورانیوم 3 درصد برای تولید انرژی می کنند ، اما اگر این غنی سازی به بیش از 90 درصد برسد به طور حتم برای اهداف نظامی انجام گرفته است. 

دکتر علی اسلام رئیس هیئت انرژی اتمی مصر هم در این رابطه معتقد است که ماهواره ها می توانند به راحتی از طریق اسکن های حرارتی خویش مراکز فراوری هسته ای مانند واحدهای فراوری اروانیوم فلوراید شش را به خوبی کشف کند. 

به هر شکل با تهدیدی که از زبان عاموس جلعات سرپرست ارشد امور استراتژیک وامنیت وزارت دفاع اسرائیل این بحران به نقطه اوج خود رسید او اعلام کرد که نخست وزیر اسرائیل ارتش را برای انجام این حمله در آماده باش قرار داده است واین حلمه قرار است مارس آینده انجام شود ومراکز غنی سازی اورانیوم را مورد هدف قرار دهد ، این هشدار اسرائیلی بیش از آنکه برای تهران ارسال شده باشد ، واشینگتن را مورد هدف قرار داده است وبه نوعی اظاهر نگرانی از سوی اسرائیل نسبت به برنامه های اتمی ایران است. 

در مقابل احمدی نژاد رئیس جمهور اران از آلمان واتریش خواست تا میزبان اسرائیل باشند واز باج گیری های این رژیم رهایی یابند ، سپس علی آقا محمدی سخنگوی شورای امنیت ملی ایران اعلام کرد که کشورش مصمم به از سرگیری فعالیت های هسته ای در مرکز اصفهان است. 

بعد از آندو هم علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد ایران اعلام کرد که کشورش در صورت ارجاع پرونده ی ایران به شورای امنیت امکان دارد که دیگر ب بازرسان بین المللی اجازه فعالیت ندهد. 

لاریجانی همچنین گفت تهران مسئله خروج از معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی را در صورت ادامه فشارها وتهدیدها بررسی می کند . 

سخنان این مسئول ایرانی در حالی اعلام شد که آمریکا واتحادیه اروپا از آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهند پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع شود. 

رویداد بعدی هم مذاکرات پورتر گروس مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در آنکار بود که از وی برای حمایت از یک حمله علیه مراکز هسته ای ایران کمک خواست . 

با وجود آنکه ترکیه رسما خبری را که خبرگزاری آلمان در این رابطه منتشر کرده بود رد کرد اما مسئولین آمریکایی تاکید کرده اند عزم خود را برای از بین بردن مراکز هسته ای ایران پیش از آنکه دیر شود جزم کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین