کد خبر: ۳۶۸۹۷۶
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۰

ادعای جان کری درباره مشکلات بانکی ایران

وزیر امور خارجه آمریکا چند روز بعد از گلایه شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی درباره مبهم بودن قوانین تحریمی کشورش درباره مبادله با ایران مدعی شد که ایران خودش این مشکلات را درست کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
جان کری بامداد امروز پنج‌شنبه در جمع کارکنان سفارت کشورش در وین، پایتخت اتریش، ایران را مقصر مشکلات ایجاد شده در مبادلات بانکی کشورهای اروپایی با این کشور دانست.

بنا به گزارش وب‌سایت رسمی وزارت امور خارجه آمریکا، جان کری گفت: «مفتخرم بگویم که برجام از لحاظ فنی دارد کار می‌کند. ای کاش جریان پول‌ها راحت‌تر انجام می‌شد و روابط بانکی آسان‌تر بود، اما این مشکلی است که از خیلی جهات، ایران خودش آن را برای خودش ایجاد کرده است.»

ادعای جان کری درباره مشکلات بانکی ایران

وزیر امورخارجه آمریکا در ادامه اظهاراتش عنوان کرد که حل این مشکلات زمان‌بر خواهد بود.

اظهارات کری در حالی مطرح شد که در روزها و هفته‌های گذشته شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به صراحت از واشنگتن به دلیل مانع‌تراشی در ایجاد برجام گلایه کرده‌اند. در تازه‌ترین مورد، روز چهارشنبه نتیجه یک نظرسنجی جدید نشان داد بیش از نیمی از شرکت‌های بین‌المللی علاقه‌مند به تجارت با ایران، به دلیل ابهام در قوانین تحریمی آمریکا و بیم از نقض این قوانین از ورود به بازار ایران خودداری می‌کنند.

شرکت حقوقی Clyde & Co روز گذشته (چهارشنبه) در گزارشی تصریح کرد از میان 100 مدیر عامل شرکت‌های بین‌المللی مستقر در انگلیس، 58 مدیر می‌گویند هنوز نمی‌دانند بایستی چه اقداماتی را برای مواجه نشدن با تحریم‌های آمریکا انجام دهند.

واضح‌ترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات کری را استوارت لوی، مدیر حقوقی بانک اچ‌اس‌بی‌سی در مقاله‌ای روز 13 می (24 اردیبهشت‌) در وال‌استریت‌ژورنال بیان کرد. وی دوگانگی‌ در رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقام‌های این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوری‌گزینی بانک‌ها از معاملات مربوط به ایران ذکر کرد.

به گزارش فارس، استوارت لوی با بیان ارزیابی منفی وزارت دارایی آمریکا و کارگروه اقدام مالی (نهاد بین‌المللی مبارزه با پولشویی) از بازار ایران، یادآوری می‌کند که دولت آمریکا به کرات درباره تسلط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اقتصاد ایران هشدار می‌دهد؛ عواملی که در نهایت باعث می‌شوند بانک‌های اروپایی معامله نکردن با ایران را به ورود به بازار این کشور ترجیح بدهند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین