آفتابنیوز : اسحاق جهانگیری صبح امروز در مراسم معرفی دستاوردهای صنعت دارویی کشور در دولت یازدهم که در مرکز رشد واحدهای فناوری واحدهای
تولیدی برگزار شد، اظهار کرد: در بسته حمایت از صادرات صندوق توسعه ملی هم پیشبینی لازم را برای وامهای ارزان قیمت برای صادرات کالاها را در نظر گرفته است.
به گزارش آفتاب، وی افزود: ما دنبال صادرات کالاهای دانشبنیان هستیم و باید کیفیت و کمیت تولیدات داخلی خود را به خصوص در بخش دارویی به سطح رضایتبخشی برسانیم.
جهانگیری با بیان اینکه ما به دنبال حمایت جدی از بخش خصوصی هستیم، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی کارآیی خود را اثبات کرده و اکنون باید حضور پررنگتری در بخش درمان داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: من امروز صبح روزنامهها را خواندم و واقعاً اگر به برخی از این روزنامهها نگاه نکنیم بهتر است زیرا آنها مطرح میکنند که همه نگاه دولت به آمریکا بوده، همه بار دولت بر دوش وزارت امور خارجه است و تمام تلاش وزارت امور خارجه هم برای گفتوگو با آمریکاست. این اظهارات آدم را کسل میکند. امروز من جایی آمدهام که یکی از کلیدیترین دستاوردهای دولت در آن اتفاق افتاده است. در سه سال گذشته هر ماه دو داروی جدید تولید شده است. بخش بهداشت و درمان دستاوردهای مهمی در این سه سال داشته است.
وی همچنین افزود: ما یادمان نرفته در سه سال گذشته وضع درمان و بیمارستانها، هزینههای دارویی و امکانات بهداشتی چگونه بود. من عید 92 به یکی از بیمارستانهای کرمان سر زدم که در آنجا تعداد زیادی از همراهان بیماران از من کمک مالی یا تجهیزات درمانی میخواستند. در حالی که در عید 93 به همان بیمارستان رفتم و حتی یک نفر هم برای مشکلات درمانی به من مراجعه نکرد. فقط یک پزشک به خاطر دو روز تعطیلی به آنجا نرفته بود.
جهانگیری همچنین با بیان اینکه بخش درمان از بخشهای گلهمند از دولت است، گفت: سال 94، سال سختی را پشت سر گذاشتیم و درآمدهای دولت کاهش یافت اما دولت به تعهدات خود پایبند است. میدانم بخشی از عدم پرداختها برای بخش درمان مشکل درست کرده است اما ما این مسأله را به صورت جدی پیگیری میکنیم تا این مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه عدهای سعی میکنند اقتصاد مقاومتی را پیچیده کرده و مردم را نگران کنند که این اقتصاد یک اقتصاد ریاضتی است، تصریح کرد: اصل اساسی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانشبنیان است. کشور ما نیروی جوان تحصیلکرده و نوآور زیادی دارد که ما را نسبت به آینده کشور امیدوار میکند. در این جلسه گفته شد: هر ماه دو داروی جدید در کشور تولید میشود که این مسأله افتخارآمیز است اما عدهای نمیفهمند باید به چه چیزهایی افتخار کنند. ما به توانمندی علمی کشور افتخار میکنیم. این دستاوردها غرور ملت را برمیانگیزد. اقدامات مهمی در بخش بهداشت، دارو و درمان انجام شده است اما باید در کنار هر دانشگاه یک مرکز رشد ایجاد شود تا از این نوآوریها به خوبی حمایت شود. صادرات ما باید بیش از اتکاء به منابع نفتی بر اقتصاد دانشبنیان متکی باشد.
جهانگیری در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه بهرهوری یکی از گمشدههای بزرگ اقتصاد ایران و یکی از نیازهای حیاتی ماست، گفت: در بسیاری از کشورهای جهان سهم عمدهای از رشد اقتصادی از افزایش بهرهوری نیروی انسانی و سرمایه فیزیکی به دست میآید. در حالی که کشور ما به عنوان یک کشور اسلامی بدترین وضعیت بهرهوری را دارد. این در حالی است که در اسلام تأکید شده که انسان از انرژی و سرمایه خود بهترین بازدهی را داشته باشد.
وی افزود: در برنامه سوم توسعه افزایش بهرهوری به عنوان یک هدف در نظر گرفته شده و قرار بود 33 درصد از رشد اقتصادی از بهرهوری به دست آید. در حالی که این عدد نزدیک به صفر است. این بیماری باید از اقتصاد ایران برچیده شود که در این زمینه ابتدا به فرهنگسازی نیازمندیم تا کارمند و کارگر از وقت به خوبی استفاده کند و از داراییهای فیزیکی هم بهرهوری کاملی انجام شود. من از همه نخبگان و صاحبنظران میخواهم که به فرهنگسازی در این حوزه کمک کنند. البته ما در این حوزه به برنامهریزی، هدفگذاری و شاخصگذاری هم نیازمندیم.
وی با بیان اینکه با بهرهوری خوب هزینههای تولید کاهش یافته و سطح کیفیت محصولات و قدرت رقابت ما در بازارهای بینالمللی افزایش مییابد، گفت: قیمت و کیفیت محصولات مهمترین شاخص در بازارهای جهانی است. پس ما باید به آنها بپردازیم و با افزایش بهرهوری کیفیت محصولات خود را افزایش دهیم.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این برنامه لوح تقدیر صنعت داروسازی و جامعه پزشکی و همچنین نشان عالی دانشگاه تهران به معاون اول رئیس جمهور اهداء شد.