آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، در سندی که یونسکو با همکاری کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل، دیروز (جمعه) منتشر کرد، آمده است: در مجموع 9 درصد از کودکان ترک تحصیل می کنند اما این آمار در میان کودکانی که به دیگر کشورها پناهنده شده اند به 50 درصد می رسد.
در این گزارش آمده است: آمار ترک تحصیل در میان نوجوانان 17 درصد است که این میزان در میان نوجوانان پناهجو به 75 درصد افزایش می یابد.
«فیلیپو گراندی» (Filippo Grandi) کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان، در بیانیه ای اعلام کرد: کودکان پناهجو همانند دیگر کودکان در سراسر جهان از حق آموزش و ادامه تحصیل برخوردارند. ضروری است کودکانی که جنگ و خشونت ریشه آنان را از سرزمینشان قطع کرده است، به حال خود رها نشوند.
وی همچنین سازمان های خیریه و نهادهای توسعه ای را به کمک به کودکان و نوجوانان پناهجو برای ادغام در نظام آموزشی کشورهای پذیرنده، فراخواند.
گزارش یونسکو حاکی است: آمار برخورداری کودکان پناهجو از حق تحصیل در مقطع ابتدایی در کشورهای مختلف، متفاوت است؛ این آمار در مصر، ایران و یمن 80 درصد اما در پاکستان 40 و در اتیوپی 50 درصد، عنوان می شود.
بر پایه این گزارش، در مقطع متوسطه نرخ ادامه تحصیل پایین تر است؛ در کنیا، پاکستان، بنگلادش کمتر از 5 درصد از نوجوانان پناهجوی 12 تا 17 ساله به مدرسه می روند.
«ایرینا بوکووا» (Irina Bokova) مدیرکل یونسکو در این بیانیه عنوان کرد: آموزش اهمیت ویژه ای برای جوانان پناهجو دارد چرا که همین امر ساده اشتغال به تحصیل، آنان را از قاچاق و سرپرستی غیرقانونی، ازدواج در کودکی، سوء استفاده جنسی و کار اجباری در امان نگاه می دارد.
بر پایه سند یونسکو، در چنین شرایطی افرادی که از پیش به حاشیه رانده شده اند مانند دختران، وضعیت بدتری نسبت به سایرین دارند؛ در اردوگاه «کاکوما» در کنیا، تنها 38 درصد از دانش آموزانی که در سال 2015 میلادی برای مقطع ابتدایی ثبت نام کردند، دختران پناهجو بودند.
این گزارش حاکی است: در پاکستان نیز که ازدواج زودهنگام و بارداری در نوجوانی متداول است، نرخ ترک تحصیل دختران گاه به 90 درصد هم می رسد.
یونسکو یکی از سازمانهای تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که درسال ۱۹۴۵ میلادی تشکیل شد. هدف این سازمان کمک به صلح و امنیت در جهان از راه همکاری بینالمللی در زمینههای آموزشی و علمی و فرهنگی وتربیتی به منظور افزایش احترام به عدالت و قانونمداری و حقوق بشر، بر پایه منشور سازمان ملل متحد است.
این سازمان 195 عضو دارد و مقر آن در پاریس است.