آفتابنیوز : محمود امانی طهرانی در نشست خبری با بیان اینکه طی چند هفته اخیر درباره آموزش درس دینی و کاهش ساعات آن مباحث مختلفی مطرح شده است، گفت: در نظام قدیم که سیستم 1- 3 - 3 -5 بود در دوره پنج ساله ابتدایی 22 ساعت درس دینی، قرآن و عربی، در سه ساله راهنمایی 18 ساعت درس دینی، قرآن و عربی و در سه ساله دبیرستان 16 ساعت درس دینی، قرآن و عربی داشتیم و برای این سه درس در دوره پیش دانشگاهی دو ساعت اختصاص داده شده بود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: روی هم رفته میتوان گفت در نظام آموزشی قدیم 58 ساعت درس دینی، قرآن و عربی داشتیم اما در دوره جدید یعنی نظام 3- 3 -6 در دوره ابتدایی 27 ساعت، در دوره اول متوسطه 18 ساعت و در دوره متوسطه دوم 12 ساعت به این سه درس اختصاص داده شده است که البته باید در نظر داشت امسال از دوره دوم پایه نهم حذف شد. در مجموع میتوان گفت در نظام آموزشی جدید 57 ساعت درس دینی، قرآن و عربی داریم.
مدیرکل دفتر تالیف کتب متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال جاری درسهای جدیدی وارد جدول برنامه درسی شده که برای آنها ساعات دروس دیگر را کاهش دادیم، گفت: به عنوان مثال درس کار و فناوری و تفکر و سبک زندگی ساعتهایش را از بقیه درسها گرفته است.
امانی طهرانی ادامه داد: ساعت درس زبان و ادب فارسی در مجموع از 70 به 67 ساعت، زبان خارجی از 21 به 17 ساعت و ریاضیات از 64 به 57 ساعت کاهش پیدا کرده است و برای سایر دروس همچنین کاهشهایی را داشتیم. البته از سوی دیگر سه ساعت به درس تربیت بدنی اضافه شد و از 21 به 24 ساعت افزایش یافت.
وی به ورود درسهای جدید دیگری چون هنر، مدیریت خانواده و سبک زندگی، تفکر و سواد رسانهای، کارگاه کارآفرینی و تولید، انسان و محیط زیست و سلامت و بهداشت نیز اشاره کرد و گفت: مباحثی که درباره کاهش حجم درس دینی مطرح شده بود چندان دقیق نیست. تربیت دینی را یک مأموریت عام برای کل بدنه آموزش و پرورش میدانیم و رویکرد ما بر همه برنامههای درسی حاکم کردن نگاه تربیت دینی است.
مدیرکل دفتر تالیف کتب متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اعتقادات، احکام و اخلاقیات سه ضلع مثلث تربیت دینی را تشکیل میدهند، گفت: این سه ضلع روح کلیه حاکم بر بسیاری از دروس ماست. نگاه ما به تربیت دینی نگاه موثر و عمیقی است و یک کار نمایشی نخواهد بود.
امانی طهرانی افزود: علاوه بر دروس مرتبط با تربیت بدنی درسی چون آمادگی دفاعی و آداب و مهارتهای زندگی مأموریتهای خاص در چارچوب اعتقادی سیاسی کشور دارند. در دروس جدید بار تربیت دینی دانشآموزان نه تنها با اهمال روبرو نشده بلکه به صورت جدی، عمیق و بیسر و صدا به آن پرداختهایم.
وی با بیان اینکه اگر یک اقبال اجتماعی و اجرایی در سطح مدرسه و خانوادهها وجود داشت و این دروس را به صورت موثر تدریس میکردند اتفاقات بهتری رخ میداد، گفت: در مرحله اجرا باید کیفیت کار آموزش و رغبت معلمان و خانوادهها را در نظر گرفت. مولفان ما تلاش میکنند یک سناریوی یادگیری موثر در کلاس درس اتفاق بیفتد.
مدیرکل دفتر تالیف کتب متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه از کل زمان آموزش در 12 سال حدود 9 ساعت کاسته شده است، گفت: برخی دروس جدید اختیاری هستند به عنوان مثال در پایه دهم و یازدهم سه درس ارائه میشود که دانشآموز دو درس آن را انتخاب میکند؛ اما در پایه دوازدهم دروس انتخابی نیستند و برای همه دانشآموزان و رشتهها تدریس خواهند شد.
امانی طهرانی در ادامه درباره درس جدید هنر برای دوره دوم متوسطه توضیح داد و گفت: چهار پودمان و هدف روشن برای درس هنر در نظر گرفته شده است که مطالعه درباره هنر و یادگیری هنر، ارزشگذاری آثار هنری، نقد هنری و خلق هنری از جمله آنهاست. تالیف درس هنر بسیار سخت و متفاوت بود و یک گروه کاربلد از اساتید برجسته انتخاب شدند تا این درس را تألیف کنند. همانطور که قبلا گفته شد فضای مدرسه، درک خانواده و معلم در کیفیت اجرای این درس مهم است.
وی همچنین درباره درس تربیتبدنی و سلامت نیز گفت: در اهمیت درس تربیتبدنی شکی وجود ندارد و ما سعی کردیم ساعت درس تربیتبدنی را در سال جدید ترمیم کنیم به همین خاطر سه ساعت به مجموع درس تربیتبدنی اضافه شد.
مدیرکل دفتر تالیف کتب متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش افزود: به منظور کیفیتبخشی ساعات تربیتبدنی کتب راهنمای معلم تربیتبدنی را به صورت جامع تدوین کردیم و این موضوع مهم است که معلم برای تدریس درس تربیتبدنی ایدههای جدید داشته باشد و آنها را با توجه به امکانات و شرایط مدرسه به کار بگیرد. ما در کنار کتب، نرمافزارهایی را تولید کردیم که نرمافزار بر فراز آسمان از جمله آنهاست و در بسیاری از نقاط کشور به صورت رایگان توزیع میشود.
امانی طهرانی در پایان درباره مراحل آمادهسازی کتب درسی جدید، گفت: تألیف تمام کتب جدید تقریبا به اتمام رسیده است و اکنون مراحل آمادهسازی، اعتبارسنجی استانی و چاپ را طی میکند.