آفتابنیوز : وی این سخنان را به منظور جلب حمایت دیگر کشورهای بزرگ برای ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل در صورتی که هرگونه صحبتی درباره سلاح هستهای را کنار نگذارد، مطرح کرد.
در استفاده از لغت «تهدید بزرگ»، آهنگ کلام بوش همان بود که قبل از آغاز تهاجم علیه عراق در سال 2003 داشت و به خصوص منظور وی تهدید علیه اسراییل بود.
بوش در دیدار با آنجلا مرکل در کاخ سفید تاکید کرد که امیدوار است برای مقابله با ایران به اجماع کلی دست یابند.
جبهه مشترکی که بوش و مرکل ارایه دادند با اختلاف موجود بین ایالات متحده و متحدان اروپایی وی در طول ماههای آخر پیش از آغاز جنگ عراق متفاوت است و بر راهبرد چندجانبه اتخاذ شده از سوی کاخ سفید در پیشگیری از ساخت بمب هستهای توسط ایران تاکید دارد.
در حال حاضر، نه تنها آلمان، فرانسه و بریتانیا از ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت حمایت میکنند، بلکه روسیه نیز به واشنگتن اعلام کرده که با این کار مخالفت نخواهد کرد.
چین، پنجمین کشور دارای حق وتو در شورای امنیت، درباره ارجاع پرونده شورای امنیت مردد است ولی اعلام نکرده که آن را وتو خواهد کرد.
تنها چند روز پس از برداشتن مهر و موم تاسیسات هستهای نطنز برای از سرگیری تحقیقات غنیسازی اورانیوم، ایران تهدید کرد که در صورت ارجاع پرونده این کشور به شورای امنیت، همکاری با بازرسان سازمان ملل را متوقف خواهد کرد.
مشخص نیست شورای امنیت برای اعمال فشار بر ایران چه خواهد کرد. دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی به طور غیررسمی گفتند که در حال بررسی گامهای احتمالی بعدی هستند که با صدور یک بیانیه سختگیرانه توسط رییس شورای امنیت آغاز میشود.
در این دیدار، مرکل نیز نگرانی کشورهای اروپایی را از مواضع ایران اعلام کرد.
وی گفت: ایران همه پیشنهادها را رد کرد حتی طرحی را که توسط مسکو برای غنیسازی اورانیوم ارایه شده بود.