آفتابنیوز : درحالی گردشگری پاریس در تقلای برون رفت از بحران ایجاد شده از حملات تروریستی نوامبر سال گذشته است، مجموعهای از اعتراضات و دیگر اعتصابات برنامهریزی شده، به عنوان چالش جدید صنعت گردشگری مطرح شده است.
به گزارش ایسنا، سد معبر و اعتراضات گسترده اتحادیههای کارگری نسبت به برنامه جدید اصلاحت کاری در فرانسه میتواند حمل و نقل میلیونها بازدیدکننده از پاریس را تهدید کند که عمده آنها برای تماشای بازیهای جام ملتهای اروپا (یورو 2016) به فرانسه میآیند، رقابتهایی که کمتر از دو هفته دیگر آغاز میشود.
«فردریک والتو»، رئیس هیئت گردشگری منطقه پاریس در بیانهای اعلام کرد: صحنه اعتراضات سیاسی در مرکز پاریس در سراسر جهان مخابره میشود و احساس ترسی که از پیش در گردشگران خارجی وجود داشت را تقویت میکند. هنوز زمان برای نجات دادن فصل گردشگری از طریق پایان دادن به این موانع وجود دارد.
«اِولین مائه»، رئیس فدارسیون هتل داران فرانسه نیز به رویترز گفت: میزان رزرو هتلها از ماه ژوئن تا اوت در مقایسه با سال گذشته میلادی با کاهش 20 تا 50 درصدی روبه رو بوده است.
اتحادیه تجاری فرانسه نیز هفته گذشته در بیانهای اعلام کرده بود که از لغو گسترده رزروها توسط گردشگران خارجی بیم دارد و اعتصابی به این گستردگی در فاصله چند هفته به آغاز رقابتهای یورو 2016 و در میانه فصل گردشگری، چیزی فراتر از غیر قابل پذیرش است .
هئیت گردشگری پاریس درحالی نسبت به وضعیت گردشگری این شهر هشدار داده که مقامات فرانسوی کمپینی برای جذب گردشگران خارجی بیشتر به پاریس ا یجاد کردهاند و «ژان مارک ارو»، وزیر امور خارجه فرانسه، «آن هیدالگو»، شهردار پاریس و «ژرومی کارتی»، نایب رئیس منطفه «ایل دو فرانس» با حضور در برج ایفل برای پاریس به عنوان شهری امن و جذاب برای گردشگران تبلیغ کردند.
وزیر امور خارجه فرانسه در پاسخ به سوالی درباره ایجاد اختلال احتمالی در جریان رقابتهای یورو 2016 گفت: معتقدم روح مسئولیت ایجاد خواهد شد و ما از طریق گفتگو به یک راهحل دست مییابیم. کشور ما سنت واقعی میهمان نوازی دارد.
کشور فرانسه که در تلاش برای احیای اقتصادی است، وابستگی زیادی به گردشگری دارد و این صنعت بیش از 7 درصد از تولید ناخالص ملی کشور و 13 درصد از تولید ناخالص ملی منطقه «ایل دو فرانس» فرانسه شامل پاریس را تشکیل میدهد.
آمار و ارقام منتشر شده از سوی اداره ملی آمار فرانسه حاکی از آن است که در حالی که شش ماه از حملات تروریستی در پاریس میگذرد، اما گردشگران خارجی همچنان رغبتی به سفر به پایتخت فرانسه ندارند و تعداد شب اقامتها در منطقه پاریس با 1.9 درصد کاهش در سه ماه ابتدایی سال میلادی همراه بوده است.
اقامت ژاپنیها در هتلهای پاریس در سه ماه نخست امسال 56 درصد کاهش داشته و این نزول درباره گردشگران روسی و چینی نیز به ترتیب 35 و 9.13 درصد بوده است.
افت گردشگری در پاریس برای مقامات محلی نیز موجب نگرانی شده، چرا که شغل حدود 500 هزار نفر در منطقه «ایل دو فرانس» به گردشگری وابسته است و گردشگری بزرگترین صنعت این ناحیه محسوب میشود.
حملات تروریستی 13 نوامبر در پاریس به کشته شدن 130 نفر انجامید و 300 میلیون دلار زیان برای هتلداران فرانسوی به همراه داشت.
فرانسه پر بازدیدترین کشور جهان است و سال گذشته پذیرای 85 میلیون گردشگر خارجی بود که از این رقم 16 میلیون نفر مربوط به پاریس بوده و امیداوار است تا سال 2020 میلادی پذیرای 100 میلیون گردشگر خارجی در سال باشد.
پیشبینی میشود حدود 2.5 میلیون هوادار فوتبال برای تماشای بازیهای یورو 2016 به فرانسه بروند که از تاریخ 10 جولای آغاز میشود، این در حالی است که اتحادیه کارگری قصد دارد در تاریخ 14 جولای یک تضاهرات ملی و خیابانی در پاریس برگزار کند.