آفتابنیوز : سرویس سیاسی- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ماه رمضان را فرصتی مناسب برای اجتناب از بدیها و تقویت تقوی الهی دانست و افزود: این ماه بهترین فرصت برای تقرّب و نزدیکی به خداوند و خودسازی معنوی است.
به گزارش آفتاب، آیتالله هاشمی رفسنجانی، به قیام خونین 15 خرداد اشاره و تصریح کرد: این روز، قطعهی مهمی در تاریخ انقلاب اسلامی شد و فرصتی برای ما فراهم کرد تا بتوانیم روشنگری و ابعاد مختلف ظلم و وابستگی رژیم پهلوی را نزد مردم تبیین کنیم. مردم نیز از آن روز به بعد مصممتر و جدّیتر به مبارزات خود تا پیروزی نهایی ادامه دادند.
ایشان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پانزده خرداد و امام راحل، به بیان ویژگیهای برجسته و شاخص ایشان پرداخت و گفت: امام(ره) مرجع منحصر به فردی در تاریخ روحانیت شیعه بودند که تمام شرایط لازم برای رهبری را داشتند و کار بسیار بزرگی در کشور انجام دادند و همگان به نقش تأثیرگذار و خطیر ایشان در انقلاب اسلامی اذعان دارند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، در ادامه سخنان خود، با تأکید بر اینکه اگر از افراط و تفریط پرهیز و به اصول اسلام ناب محمدی عمل کنیم، علاوه بر جبران اشتباهات گذشته، راه توسعه و سعادت آینده کشور را نیز هموارتر میکنیم. امیدواریم با رشد فکری و آگاهی که مردم پیدا کردهاند، اتفاقات ناگوار گذشته تکرار نشود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین به تأثیرگذاری ونفوذ قهرمانان مردمی در افکار عمومی به ویژه جوانان همچون مرحوم جهان پهلوان تختی، پوریای ولی و ... اشاره کرد و در فرازی از سخنان خود با توجه به گستردگی خبر درگذشت قهرمان مسلمان بوکس جهان محمدعلی کلی گفت: وی عجوبهای در تاریخ ورزش دنیا بود که قهرمانیاش او را نامدار و روحیات و شخصیت انسانمدار، او را محبوب دلها کرده است.
ایشان به ذکر خاطرهای از مرحوم کلی پرداخت و گفت: روزی از او پرسیدم، چگونه مسلمان شدید؟ و او پاسخ داد: نکات مثبتی در دین اسلام دیدم که در ادیان دیگر ندیده بودم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین با تبریک و ابراز خرسندی از راهیابی تیم ملی والیبال کشورمان به المپیک 2016، گفت: امیدواریم اینگونه موفقیتها در همه میادین ورزشی شامل حال ورزشکاران در سطح ملی شود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خویش با تأکید بر اینکه خواست اکثریت مردم جامعه، تعامل و ارتباط سازنده و عزتمند با کشورهای دنیاست، گفت: مردم آگاه و هوشیار کشور با حضور در صحنههای مختلف از جمله انتخابات نشان دادهاند که راه خود را پیدا کردهاند و علاقهمند هستند ایران مقتدرانه با کشورهای جهان ارتباط دوسویه و مستمری براساس احترام و اطمینان متقابل داشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه براساس اسناد بالادستی، توسعه کشور باید دانشبنیان باشد، گفت: ارزش افزودهای که از دانش به دست میآید، قابل مقایسه با هیچ پدیده دیگر نیست.
ایشان اقتصاد مقاومتی را بهترین راه حل توسعه توصیف کرد و افزود: خیلیها تصور میکنند منظور از اقتصاد مقاومتی، ریاضت و سختی کشیدن است. در حالی که اقتصاد مقاومتی به ما میگوید با نگاه درونزا و بروننگر، رقابتگرا، تولید و تجارت و استفاده از تجربیات و تکنولوژی دنیا، در راه توسعه و پیشرفت کشور گام برداریم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، بروکراسی دست و پاگیر و حمایت از رقبا را مشکلات مدیریت بازرگانی کشور برشمرد و افزود: باید دروازههای کشور را برای صادرات باز کنیم و از رقبای خود بهتر، برتر و قدرتمندتر در تولید محصولات باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه مسیر توسعه و صادرات در کشور صاف و هموار است، گفت: لازمه صادرات و رونق اقتصادی، منابع طبیعی، انرژی، نیروی انسانی توانمند، بنادر و سواحل ارزشمند است که همهی اینها در کشور به وفور یافت میشود و چیزی در این زمینهها کم ندارد. و به لحاظ جغرافیایی، مبانی فکری، عقیدتی و راههای ارتباطاتی از جمله جاده ابریشم، جزء برترین کشورها هستیم که میتوانیم با برخورداری از همه این امکانات، کشور پرکاری در زمینه صادرات داشته باشیم.
ایشان همچنین صدور خدمات را به عنوان یک زمینه مستعد و قابل فعالیت در کشور مورد تأکید قرار داد و گفت: در بسیاری از طرحهایی که برای پیمانکاری مطرح میشود از جمله راهسازی، پالایشگاهسازی، صنایع نفت، نیروگاه سازی، پتروشیمی میتوانیم موفق عمل کنیم. راهمان برای تکامل اقتصادی از طریق تولید و تجارت باز است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در پایان سخنان خویش، گفت: از همه افرادی که به هر نحوی برای رونق اقتصادی و افزایش صادرات تلاش میکنند، تشکر میکنم.
در ابتدای این دیدار، آقای مهندس نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تبیین چشمانداز و افق دراز مدت برنامه بر مبنای توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: در برنامهها تلاش شده است تا سطح صادرات غیرنفتی، افزایش یافته و بر ضرورت دانشبنیان کردن اقتصاد تأکید گردیده است.
وی افزود: با توجه به سیاستهای اعلام شده در دو بخش تجارت داخلی و عملیاتی نمودن اقتصاد مقاومتی و صادرات غیرنفتی بسته حمایتی تهیه و از طریق ستاد اقتصاد مقاومتی برای حمایت بیشتر از این بخشها ابلاغ شده است.
آقای افخمیراد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با ارائه گزارشی به تراز مثبت صادرات در بخش غیرنفتی و همچنین کاهش 22 درصدی در واردات کشور اشاره و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با افزایش حداقل 10 میلیارد دلاری صادرات در سالجاری، حجم صادرات را به 50 میلیارد دلار برسانیم.
آقای ژائله از صادرکنندگان نمونه کشور نیز با اشاره به اقدامات مثبت در ایجاد بسترهای لازم برای صادرات گفت: باید با کاهش بروکراسیهای موجود و فرصتهای مناسبی که برای استفاده از منابع ارزان قیمت و سرمایهگذاریهای خارجی فراهم شده زمینه رشد و توسعه صادرات کشور را افزایش دهیم.
آقای ابوطالبی از دیگر صادرکنندگان و عضو انجمن صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران با اشاره به روانسازی و تسهیلات ایجاد شده که از زمان دوران سازندگی پایهگذاری شد، گفت: در حال حاضر به دلیل مشکلات بانکی شاهد افت قابل ملاحظهای در صدور خدمات فنی و مهندسی با پتانسیل بالای 20 میلیارد دلار هستیم که نیازمند توجه بیشتر و تدوین آییننامههای قابل رقابت با سایر کشورهاست.
خانم حامدیفر، مدیر عامل شرکت دانشبنیان سیناژن، با اشاره به فضای مناسب ایجاد شده در پسابرجام، گفت: در صنایع دانشبنیان دارویی، ایران یکی از قطب های منطقه و جهان است که مبنای آن در دوران سازندگی و حمایتهای جنابعالی آغاز و منجر به 500 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی تاکنون شده است.
آقای شریعتی مقدم، رئیس هیأت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران ایران نیز با ارائه گزارشی به قابلیتها و مزیتهای بیشمار صادرات در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: باید فضای مناسبی ایجاد شود تا بتوانیم در فضای کسب و کار از نظر هزینهها با سایر صادرکنندگان خارجی رقابت نماییم.
مجید روحی مدیر عامل شرکت کوشا فن پارس، به عنوان آخرین سخنران با تأکید بر اینکه بخش صنعت نیازمند حمایت بیشتری است، گفت: ما معتقدیم تولیدی موفقتر است که علاوه بر تأمین نیازهای داخلی امکان صادرات را نیز داشته باشد.