کد خبر: ۳۷۴۸۴۸
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
رئیس سازمان میراث فرهنگی:

صدور ویزای الکترونیک گردشگری پیش از پایان سال فعال می شود/احداث 800 هتل در کشور

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه صدور ویزای الکترونیک که تا قبل از پایان سال جاری فعال خواهد شد، گفت: 800 هتل 1 تا 5 ستاره و هتل آپارتمان در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، این مطلب را مسعود سلطانی فر در نخستین جلسه کانون ملی هماهنگی گردشگری عنوان کرد.
در نخستین جلسه کانون ملی هماهنگی گردشگری، ارائه گزارش گردشگری جهان در سال 2015، ارائه گزارش وضعیت رویدادهای بین المللی گردشگری در ایران و بررسی چگونگی راهکارهای کاهش هزینه سفر در ایران به عنوان سه دستور جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست با اشاره به اینکه در فضای پسابرجام و فضای جدید اقتصادی و سیاسی کشور، اتفاقات مثبت و قابل توجهی در کشور شکل گرفته، افزود: امیدواریم با برگزاری ماهیانه جلسات کانون ملی هماهنگی گردشگری و با همفکری و هماهنگی بین دستگاه ها بتوانیم از ظرفیت های صنعت گردشگری در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور بهره مند شویم.
سلطانی فر با یادآوری دستاورد بزرگ تاریخی جمهوری اسلامی ایران در رویارویی نابرابر با 1+5 و دستیابی به دو هدف، لغو تحریم ها و حفظ حقوق هسته ای، تصریح کرد: در پنج ماه گذشته، شاهد حضور گروههای مختلف سرمایه گذاری از کشورهای مختلف بوده ایم، سرمایه گذارانی که به ایجاد تعامل و روابط جدی با ایران تمایل دارند.

** گروه های بسیاری سرمایه گذاری وارد کشور شده اند
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گروه های بسیاری از کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری وارد کشور شده اند، افزود: امروز وقت آن است تا با ایجاد هماهنگی، گام های اساسی برای رشد و توسعه گردشگری برداشته شود، ظرفیت های قانونی کانون ملی هماهنگی گردشگری، بستر بسیار مناسبی برای دستیابی به اهداف این صنعت است.

** سهم ایران از اقتصاد گردشگری بسیار ناچیز است
وی ادامه داد: با وجود ظرفیت هایی که در حوزه های مختلف گردشگری اعم از فرهنگی - تاریخی، زیارتی، طبیعی و گردشگری سلامت در کشور ما وجود دارد، سهم ایران از اقتصاد گردشگری جهانی بسیار ناچیز است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اهداف پیش بینی شده در سند چشم انداز 20 ساله کشور برای صنعت گردشگری، گفت: ایران جزء 15 کشور نخست جهان از لحاظ دارا بودن جاذبه های گردشگری است و سهم ما از اقتصاد گردشگری جهانی باید دو درصد باشد این در حالیست که سهم ما اکنون نیم درصد است، برای رسیدن به 20 میلیون گردشگر و دستیابی به هدف سند چشم انداز 20 ساله، 10 سال فرصت داریم و با توجه به اینکه در 10 سال اول از این برنامه عقب هستیم باید با نرخ رشد 8 تا 12 درصد حرکت کنیم.

** تمام دستگاه ها برای رشد و رونق صنعت گردشگری عزم جدی دارند
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه دستیابی به اهداف و رشد و توسعه صنعت گردشگری، به همت، برنامه ریزی، سرمایه گذاری و همفکری و هماهنگی همه دست اندرکاران نیاز دارد، اضافه کرد: تمام دستگاههای دولت و سایر قوا از گردشگری حمایت می کنند و برای رشد و رونق این صنعت عزم جدی دارند.
سلطانی فر ادامه داد: از مهمترین موضوعاتی که باید برای توسعه صنعت گردشگری مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات صدور ویزا، ساماندهی شبکه حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای، سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های مناسب و آموزش نیروی انسانی مرتبط با گردشگری است که در تمامی این بخش ها اقدامات جدی و عملی صورت گرفته است.
وی گفت: صدور ویزای الکترونیک که تا قبل از پایان سال جاری فعال خواهد شد، افزایش زمان ویزای فرودگاهی از 15 به 30 روز، پیگیری فرآیند لغو روادید توسط وزارت امور خارجه از جمله برنامه هایی است که در بخش تسهیلات صدور ویزا انجام شده است، همچنین برقراری پروازهای جدید توسط ایرلاین ها، خرید هواپیماها و بازسازی شبکه حمل و نقل ریلی از جمله اقداماتی است که در بخش حمل و نقل در حال شکل گیری است.

معاون رئیس جمهوری، به ایجاد زیرساخت های گردشگری اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته 33 هتل 4 و 5 ستاره در کشور احداث و مورد بهره برداری قرار گرفته است، همچنین اکنون 800 هتل 1 تا 5 ستاره و هتل آپارتمان در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: حضور سرمایه گذاران خارجی برای ورود به بازار گردشگری ایران از جمله اتفاقات مثبتی است که پس از اجرای برجام شاهد آن هستیم، این گروه های سرمایه گذاری با مدیریت و ساماندهی سازمان میراث فرهنگی با گروههای هتل ساز داخلی مشارکت و همکاری خواهند داشت.
در ادامه این نشست سلطانی فر از بحث هزینه سفر در کشور به عنوان یکی از مباحث چالش برانگیز گردشگری داخلی یاد کرد و گفت: براساس گزارش شورای جهانی هماهنگی سفر و گردشگری، ایران در شاخص هزینه سفر رتبه نخست را از جهت ارزان بودن دارد، این در حالیست که در کشور مقایسه درستی از فصل پرحجم و کم حجم سفر نداریم.
وی تصریح کرد: در صورتیکه تمامی اعضای ارائه دهنده تور اعم از ایرلاین ها و هتل ها با همکاری و هم افزایی هزینه تورها را کاهش دهند شاهد کاهش هزینه گردشگری داخلی خواهیم بود.

** هدفگذاری جذب گردشگری خارجی
معاون رئیس جمهوری با اشاره به برش کشوری هدفگذاری گردشگری خارجی اشاره کرد و افزود: میزبانی از سه درصد شیعیان جهان، یک درصد از مسلمانان جهان، یک درصد از گردشگران چین و روسیه و همچنین گردشگران کشورهای اروپایی، ظرف 10 سال آینده، ما را به رقم 32 میلیون گردشگر می رساند، این هدفگذاری ما را به رقم 20 میلیون گردشگر که در سند چشم انداز 20 ساله پیش بینی شده است خواهد رساند.

** گردشگری جزء محورهای مهم برنامه ششم توسعه کشور است
معاون امور علمی و فرهنگی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه، گردشگری جزء محورهای مهم برنامه ششم توسعه کشور قرار گرفته است، تاکید کرد: اهداف توسعه صنعت گردشگری در سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و همچنین برنامه ششم توسعه مشخص شده است.
محمدرضا واعظ مهدوی ادامه داد: بررسی و احصاء مشکلات، موانع، اقدامات اجرایی و اهداف کمی برای دستیابی به اهداف ضروری است.
واعظ مهدوی به آموزش مدیران، دست اندرکاران و استانداردسازی نیروی انسانی دخیل در صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروهی برای پیگیری و دستیابی به راهکارهای عملی رفع موانع و مشکلات باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: هرگونه تخلفی که در زمینه برخورد غیرقانونی با تورها و یا برگزاری سمینارها و کنفرانس های دولتی در فصل پرحجم سفر صورت می گیرد، پیگیری و رسیدگی می شود.
واعظ مهدوی افزود: ایجاد حساب ملی گردشگری می تواند روش موثری برای اطلاع از اعداد و ارقام حاصل از صنعت گردشگری باشد.

** ویزای الکترونیک تا شهریور ماه عملیاتی می شود
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه نیز در این نشست با بیان اینکه در سه سال اخیر با حضور دکتر سلطانی فر اقدامات بسیار تاثیرگذاری در صنعت گردشگری کشور رخ داده است، تصریح کرد: ویزای الکترونیک تا شهریور ماه سال جاری عملیاتی می شود.
حسن قشقاوی افزود: در حال حاضر صدور ویزا بیش از پنج روز به طول نمی انجامد اما با عملیاتی شدن ویزای الکترونیک این زمان به 24 ساعت کاهش می یابد.
وی در زمینه لغو روادید با کشورهای مختلف گفت: لغو روادید با کشورهایی مانند ارمنستان و گرجستان به صورت موردی اتفاق افتاده است، آمادگی خود را برای لغو روادید با تمامی کشورها اعلام کرده ایم و در حال پیگیری آن هستیم.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با بیان اینکه، پس از مباحثی که بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان صورت گرفت و همچنین با وجود طرح تصویب شده در آمریکا، بنا بر آمار و ارقام هیچ ضربه ای به صنعت گردشگری کشور وارد نشده تصریح کرد: خود را موظف به حمایت و همکاری با بخش خصوصی گردشگری می دانیم.

** تبلیغات در گردشگری مغفول مانده است
همچنین رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی در این نشست با بیان اینکه موانع و مشکلات صنعت گردشگری باید در هماهنگی و همکاری بخش خصوصی و دولتی مرتفع شود، تصریح کرد: توجه به بحث تبلیغات یکی از مواردی است که در گردشگری کشور مغفول مانده و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
محمدحسن کرمانی با اشاره به دستور جلسه این نشست درمورد راهکارهای کاهش هزینه گردشگری داخلی گفت: بخش خصوصی تنها از هزینه تمام شده می تواند به گردشگران داخلی تخفیف ارائه دهد و در نهایت باید سود مشخصی نیز برای خود داشته باشد.

** تشکیل کانون ملی هماهنگی گردشگری ضروریست
رئیس جامعه هتلداران ایران، تشکیل کانون ملی هماهنگی گردشگری را از ضروریات توسعه این صنعت دانست و یادآور شد: برگزاری جلسات این کانون می تواند راهکار مفیدی برای حل مشکلات و موانع پیش روی صنعت گردشگری باشد.
جمشید حمزه زاده در زمینه راهکارهای کاهش هزینه سفرهای داخلی افزود: ترویج فرهنگ استفاده از تور در کشور می تواند یکی از راهکارهای حل این مشکل باشد، در صورتی که مردم از تور استفاده کنند و همه اجزاء دخیل در اجرای تور نیز تخفیف هایی را اعمال کنند، سفرهای داخلی برای مردم ارزانتر خواهد شد.

** نبود زیرساخت های مناسب آسیب زا است
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، در این نشست، متناسب نبودن عرضه و تقاضا را یکی از موانع موجود در توسعه صنعت گردشگری دانست و افزود: با توجه به فضای امروز کشور و ورود گردشگران، عدم وجود زیرساختهای مناسب می تواند آسیب زا باشد.
احمد اصغری ادامه داد: ارائه وام های کم بهره، ارائه تسهیلات برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و آموزش نیروی انسانی از جمله برنامه هایی است که باید در اولویت قرار گیرد.

** وزارت امور خارجه همکاری بسیار خوبی با جامعه تورگردانان داشته
رئیس جامعه تورگردانان ایران، با بیان اینکه برای حل مشکلات صنعت گردشگری تمامی وزارتخانه ها و دستگاهها باید همکاری و هماهنگی داشته باشند، یادآور شد: طی سه سال اخیر وزارت امور خارجه همکاری بسیار خوبی با جامعه تورگردانان داشته است.
ابراهیم پورفرج ادامه داد: برگزاری سمینارها و کنفرانس ها در فصل پرحجم سفر گردشگران خارجی به ایران، یکی از معضلات جدی توسعه این صنعت است، باید تدبیری اندیشیده شود تا اینگونه برنامه ها و مراسم ها به فصل های کم حجم سفر انتقال پیدا کند تا ما مجبور تا ملغی کردن تورها نشویم.
در پایان این نشست رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزاری ماهیانه جلسات این کانون را مورد تاکید قرار داد و گفت: تمامی دستگاهها در توسعه و رونق گردشگری نقش و جایگاه ویژه ای دارند، در چند سال اخیر شاهد همکاری و هماهنگی تمامی دستگاهها برای رشد این صنعت بوده ایم.
براساس گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این جلسه مقرر شد تا شرکت کنندگان، موضوعات و مسائلی را که باید در اولویت دستور جلسه کانون قرار گیرد به صورت کتبی اعلام کنند.
همچنین ارائه راهکارهای کاهش هزینه سفر برای گردشگری داخلی و خارجی از دیگر مواردی بود که مقرر شد اعضاء حداکثر تا 15 تیر ماه نظرات خود را در این رابطه ارائه دهند تا در جلسه آتی کانون ملی هماهنگی گردشگری مورد بررسی قرار گیرد.
در اولین جلسه کانون ملی هماهنگی گردشگری، مسعود سلطانی فر رئیس و مرتضی رحمانی موحد معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمدرضا واعظ مهدوی معاون امور علمی و فرهنگی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ایران، احمد اصغری رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، روسای تشکل‌های گردشگری و نمایندگان وزارتخانه ها و دستگاه ها حضور داشتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین