کد خبر: ۳۷۶۱۹
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۴ - ۱۴:۵۱
جمع آوری پرندگان سراسر ترکیه

3 کودک ترکیه ای بر اثر آنفلوانزای پرندگان،جان باختند

آفتاب‌‌نیوز : خبرگزاري رويتر گزارش داد: تا كنون 3 كودك تركيه‌اي به دليل ابتلا به ويروس آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان جان سپرده‌اند كه اين خبر گوياي نخستين اپيدمي اين ويروس و بر جاي ماندن تلفات انساني در خارج از شرق آسيا از زمان نخستين مورد آن در سال 2003 ميلادي به اين سو است. اين ويروس مهلك در طيور وحشي و طيور محلي بيش از يك سوم تركيه مشاهده شده است كه عمدتا متعلق به روستاهايي در نواحي شرق اين كشور است.

در همين حال كشورهاي همسايه تركيه نگراني عميق خود را در خصوص امكان سرايت اين ويروس به طيور كشورهاي ياد شده اعلام كرده‌اند. 

سوريه نیز اخيرا طيور مربوط به يك بازار در اطراف مرز اين كشور با تركيه را به منظور جلوگيري از ورود ويروس آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به اين كشور معدوم كرد.

همچنين، كارشناسان فائو اعلام كرده‌اند كه ممكن است اين ويروس مهلك در تركيه تبديل به يك مشكل هميشگي شود از همين رو دولت تركيه كمك 3 ميليارد دلاري را جهت كمك به بخش طيور اين كشور در مبارزه با ويروس آنفلوانزاي مرغي و نوع حاد آن يعني ويروس آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان اختصاص داده است.

اين ويروس تا كنون 150 تن را در سراسر جهان آلوده كرده و تا كنون موجب مرگ حداقل 79 تن نيز شده است. با اين حال هيچ يك از موارد مرگ به دليل انتقال ويروس از انسان به انسان نبوده است.

اخيرا نيز مقامات بهداشتي در تركيه اعلام كردند آزمايشات اوليه بر روي جسد كودك 12 ساله‌اي كه اخيرا فوت كرده است نشان داده‌اند كه اين دختر مبتلا به ويروس آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان نبوده است با اين حال پزشكان هنوز ترديدهاي فراواني دارند.

رييس سازمان دامپزشكي كشور ايران درباره اقدامات پيشگيرانه و كنترلي آنفلوآنزاي مرغي گفت: اكيپ‌هاي ما در راستاي مراقبت در كل كشور فعال هستند. در مناطق ‌مرزي با تركيه به عمق 10 كيلومتر كميته فني تصميم گرفته كليه مرغ‌هاي بومي را در روستاها جمع‌آوري كرده تا در نتيجه آن امكان سرايت بيماري به داخل كشور كاهش يابد. همچنين جوجه‌ريزي در واحدهاي صنعتي در مناطق مرزي شمال‌غرب ممنوع شده است.

دكتر حسني با اشاره به اين كه توصيه كرديم مرغ‌هاي واحدهاي صنعتي موجود به كشتارگاه هدايت شوند، گفت: بحث‌هاي قرنطينه‌اي به شكل فعال، نمونه‌برداري، اكيپ‌هاي ضدعفوني همه اينها تجهيز شده و فعاليت خود را انجام مي‌دهند.

رييس سازمان دامپزشكي كشور حاشيه هم مرز با تركيه به عمق 10 كيلومتر را شامل 239 روستا عنوان كرد و افزود: بين 120 تا 150 هزار قطعه طيور بومي براي جمع‌آوري پيش‌بيني مي‌شود و تا اين لحظه نزديك نيمي از اينها پاك‌سازي شده است.




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین