آفتابنیوز : طرح ارائه تسهیلات به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره های مختلف اجرا شده است؛ اما این موضوع از زمان افشاگری حسن کامران، نماینده مردم اصفهان در مجلس هشتم وارد فاز جدیدی شد.
به گزارش آفتابنیوز، در آن زمان، نماینده اصفهان پشت تریبون مجلس قرار گرفت و گفت: هیأت رئیسه مجلس به هر نماینده مجلس هشتم ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داده است؛ ۸۰ میلیون تومان بابت کرایه خانه (۵۰ میلیون وام بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان قرض الحسنه) و ۲۰ میلیون تومان بابت خرید خودرو به نمایندهها پرداخت شده است.
در آن زمان منتقدین آن را نوعی ویژهخواری و مغایر با عدالت میدانستند و همین باعث برخورد شدید نمایندگان مجلس با نمایندهای شد که این موضوع را افشا کرده بود؛ اما با گذشت زمان، این موضوع کم کم به فراموشی سپرده شد، بهگونهای که در مجلس نهم، به یک موضوع عادی تبدیل شد و با افزایش هر ساله آن متناسب با میزان تورم هر ساله در فیش های حقوقی نمایندگان خود را نمایان کرد.
اکنون با گذشت ده دوره از تشکیل مجلس شورای اسلامی اخبار شنیده شده، حکایت از برخی پرداختهای نجومی بابت ودیعه مسکن به نمایندگان دارد که قابل قیاس با گذشته نیست.
قاسم ساعدی، نماینده مردم سوسنگرد در خصوص برخی خدمات رفاهی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم به نمایندگان گفت: از آغاز مجلس تا کنون، نمایندگان مجلس در هتلهایی که مجلس آنها را شناسایی کرده و در اختیار نمایندگان قرار داده است، ساکن هستند.
وی در خصوص پرداخت وام به نمایندگان مجلس اظهار داشت: بر پایه آیین نامه داخلی به نمایندگان اعلام شده است تا فرمهای مربوط را پر کنند. نمایندگان هم فرمهای مربوطه را پر کردهاند و اکنون به دنبال مسکن مناسب برای خود بوده و در حال بررسی مناطق مختلف شهر بر اساس منزلت اجتماعی و بافت شهری و همچنین راههای مناسب برای رسیدن به مجلس هستند.
این نماینده مجلس گفت: بر اساس چیزی که مجلس به نمایندهها اعلام کرده، اگر نمایندگان به مورد مناسبی برخورد کردند از بابت پرداختها مشکل خاصی متوجه نمایندگان نخواهد بود.
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه وعده مجلس به نمایندگان چه مبلغی بوده است، گفت: یک جدولی آماده و به نمایندگان داده شده که مبالغ متفاوتی در آن وجود دارد. این مبالغ از 150 میلیون تومان شروع میشود تا 250 میلیون تومان میرسد که این مبلغ بابت اجاره مسکن باید در اختیار تقاضیان قرار گیرد.
نکته اینکه هیچ یک از نمایندگان ادوار گذشته، مبالغ پرداختی بابت ودیعه مسکن را به مجلس بازنمیگرداند و بخشی از این پول به صورت بلاعوض در اختیار نمایندگان قرار میگیرد و بخش دیگر آن نیز به صورت قرض الحسنه به نمایندگان پرداخت و با اقساط طولانی مدت در دوره نمایندگی بدون احتساب سود از حساب نمایندگان کسر می شود.
به جز مبلغ پرداختی بابت مسکن بنا بر روال گذشته، هر نماینده مجلس، یک خودرو نیز از مجلس تحویل می گیرد که قیمت آن بین 40 تا 50 میلیون تومان متغیر است. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مبالغی نیز بابت هزینه دفتر جدای از فیش حقوقی دریافت میکنند که بنا به گفته باهنر، نایب رئیس مجلس نهم ماهانه بین 3 تا 5 میلیون تومان متغیر است.
در حالی مجلس این مبالغ را در اختیار نمایندگان قرار میدهد که مردمی که با رأی خود آنها را به مجلس فرستادند، از گرفتن یک میلیون تومان آن عاجز هستند. همچنین نمایندگان در حالی بابت خرید اتومبیل از مجلس پول می گیرند که مجلس خود دارای سیستم حمل و نقل است و در تمام طول روز اتومبیلهایی به همراه راننده در اختیار نمایندگان قرار دارد.
اکنون این سوال پیش میآید زمانی که مجلس سیستم حمل و نقل دارد، چه لزومی داشت تا بودجه برای خرید خودرو به این منظور در نظر گرفته شود. این امکانات در حالی در اختیار نمایندگان مجلس قرار میگیرد که مردم محروم و متوسط و اصولا کارمندان از گرفتن چنین امکاناتی محروم هستند.
از سوی دیگر، اگر ساختمانهای مجلس برای اسکان نمایندگان کافی نیست، مجلس میتواند جایی را خودش اجاره کند، نه اینکه به نمایندگان پول دهد؛ ضمنا اجاره ساختمان توسط مجلس باید در مناطق متوسط و محروم تهران باشد، وگرنه در جایی که اعیاننشین است هر میزان هم هزینه شود باز هم کم خواهد بود.
متأسفانه هنوز افکار عمومی اطلاعی ندارند که چگونه این وام توسط نمایندگان بازپرداخت خواهد شد، و این پرسش همیشه در ذهنها خواهد ماند، که مگر متوسط حقوق نمایندگان در این چهار سال چقدر است که با کسر مبالغی از آن، بازپرداخت این وام سنگین به پایان برسد؟
منبع: تابناک
این رو در نظر بگیرید که این اشخاص نماینده ی مجلس هستند.آیا حق داشتن یک خانه ی اجاره ای را ندارند؟
این مبالغ ناچیز هستند.
در مقابل به فساد شدید اقتصادی که ریشه دوانده نگاه کنید نه اینکه موضوع رو به یک خانه ی اجاره ای مقایسه و منحرف کنید
من کارمند این کشورم وراحت دارم دزدیهارو می بینم ولی نمی تونم کاری بکنم
راحت ادامه بدید
تو حتماً عقل از ما بیش داری!
به اسم خدمت و خدمتگزاری
حقوقی آنچنان در فیش داری
به ما یارانه دادی، لقمهای نان
بنازم که غم درویش داری!
ندارم بنده حتی سرپناهی
تو ویلای شمال وکیش داری
به فکر مسکن مهر پرندم
تو اما برج در تجریش داری
تماشایش برای ما حرام است
خودت اما هفشتا دیش داری!
شدی سیتیزن اینجا و آنجا
تو خیلی فکر دوراندیش داری
شعار دین و میهن هم فریب است
اگر تسبیح و پشم و ریش داری
"به فیش ما چرا هی کار دارند؟"
بمیرم که چنین تشویش داری
***
سوای این همه دار و ندارت
بدان روز جزا در پیش داری
«حسین شادمهر»
من خودم تویه شرکت خصوصی کار میکنم خداگواه الان نزدیک هفت ماه حقوق عقب افتاده دارم .... میگیم چرا حقوق نمیدین میگن اداره دولتی که ما پیمانکارش هستیم پول نداره بده هنوز حقوق برج نه پارسال نگرفتیم
به نظرم اقامت این افراد در تهران به ظاهر اجاره ای و یا به تعبیری موقتی است ولی در حقیقت مهاجرت از شهرستان ها و روستا هایشان به شهر های بزرگ است که به دنبال آن قبیله که در حوزة انتخاباتی بوده اند را هم برای مهاجرت فرا می خوانند.