آفتابنیوز : 
استفن سويچ، خبرنگار بی بی سی، می گويد به نظر می رسد که قدرتمندترين کشورهای جهان در مورد مساله برنامه اتمی ايران تا حدودی به موضعی مشترک رسيده باشند.
به گفته وی گمان می رود روسيه و چين هنوز نسبت به اعمال تحريم عليه ايران بی رغبت باشند اما براساس بيانيه وزارت خارجه انگلیس نشست روز دوشنبه در لندن به توافق در مورد لزوم برگزاری جلسه فوق العاده شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی در ماه آينده و همچنين لزوم تعليق مجدد و کامل فعاليت های اتمی ايران منجر شده است.
پيشتر در روز دوشنبه نشانه ها حاکی از آن بود که دست کم روسيه به موضع سرسخت تر غرب نسبت به ايران نزديک تر شده است.
ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه، پس از ملاقات با آنجلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در مسکو گفت: "در روسيه، در آلمان و در آمريکا، مواضع خيلی نزديکی در مورد مساله ايران داريم. يکی از اين مسائل غنی سازی اورانيوم است."
در پی نشست روز دوشنبه نيکولاس برنز، معاون وزارت خارجه آمريکا، گفت کشورش همچنان قاطعانه بر اين باور است که ايران تهديدی برای جامعه بين المللی به حساب می آيد.
جک استرا، وزير خارجه بريتانيا پيش از حضور در نشست لندن گفته بود بر عهده ايران است که به جامعه بين المللی درباره مقاصد خود مجددا اطمينان دهد.
ايران اتهامات آمريکا و اتحاديه اروپا را مبنی بر اينکه اين کشور به دنبال توليد تسليحات هسته ای است، رد می کند.
اما عليرغم اطمينان هايی که ايران می دهد، محمد البرادعی، رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی گفته هنوز قادر نيست تاييد کند که برنامه هسته ای ايران، اهدافی صلح آميز دارد.
استرا به خبرنگاران گفته بود: "اين تعهد برعهده ايران است که اقداماتی را برای اطمينان دادن به جامعه بين المللی مبنی بر اينکه برنامه هسته ای اش صرفا مقاصد صلح آميز دارد، انجام دهد؛ اطمينانی که من نگرانم با پنهانکاری و فريبکاری های ايران، لطمه ديده است."
ايران تاکيد دارد که برنامه هسته ای اش برای تامين برق است، نه توليد تسليحات اما در عين حال اعلام می کند که از فشار بين المللی نمی هراسد.
ايران هشدار می دهد که خطر تحريمها می تواند به افزايش بيشتر قيمت نفت منجر شود.
سياستمداران آمريکايی در هر دو حزب عمده اين کشور از موضع جورج بوش که احتمال استفاده از نيروی نظامی عليه ايران را منتفی ندانست، حمايت کرده اند.
جان مک کين، سناتور برجسته جمهوريخواه گفت که حمله نظامی بايد آخرين گزينه باشد اما عاقلانه نيست که احتمال آن کنار گذاشته شود.
ايوان بايه، سناتور دموکرات نيز گفت حملات نظامی برنامه ايران برای توليد تسليحات هسته ای را کند خواهد کرد.
نيک چايلدز، تحليلگر مسائل بين المللی بی بی سی می گويد نشست لندن با حضور پنج عضو دائم شورای امنيت و آلمان می تواند نقشی مهم برای تعيين اقدامات بعدی در زمينه اين رويارويی ديپلماتيک داشته باشد.
همزمان با نشست لندن، گفتگوهای موازی ديگری در سطح عالی در اين زمينه در جريان است.
خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، در نيويورک سرگرم ديدار با کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد است و درهمين حال آقای برادعی در شهر وين ميزبان رابرت جوزف، از معاونان وزارت خارجه آمريکاست.
از سوی ديگر شاهزاده سعود الفيصل، وزير خارجه عربستان سعودی، در مصاحبه ای با بی بی سی گفت که غرب تا حدودی در اين بحران مقصر است چرا که به اسرائيل اجازه داده است جنگ افزارهای اتمی توسعه دهد.
وی گفت سلاح های اتمی به نفع هيچ کس نيست، و خواستار يک خليج فارس آزاد از سلاح اتمی شد.
بحران بين المللی هفته گذشته زمانی که ايران مهر و موم سه مرکز از تاسيسات هسته ای خود را شکست و به تعليق دوساله آزمايشهای هسته ای پايان داد، شدت گرفت.
انگلیس، آلمان و فرانسه که به نمايندگی از اتحاديه اروپا با ايران مذاکره می کردند گفته اند که مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی به "بن بست" رسيده است و خواستار تشکيل نشست فوق العاده آژانس بين المللی انرژی اتمی شده اند که نهاد نظارتی سازمان ملل در زمينه مسائل هسته ای است.
انتظار می رود که اين سه کشور از شورای حکام آژانس اتمی بخواهند که مسئله ايران را به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارجاع دهد که اين شورا نيز به نوبه خود می تواند تحريمهايی را عليه ايران اعمال کند.
آمريکا از اين درخواست حمايت کرده است و روسيه نيز اشاره کرده که مانع از ارجاع پرونده ايران به سازمان ملل نخواهد شد.
اما چين هنوز بايد قانع شود و به گفته تحليلگران، اين کشور ملاحظاتی جدی در اين زمينه دارد.
به گفته خبرنگار بی بی سی، کشورهای غربی نيز احتمالا ترجيح می دهند مساله از طريق گفتگو حل شود زيرا نمی خواهند عرضه نفت جهانی مختل شود، اما آنها تهديد تحريم ها را يک اهرم مهم در جعبه ابزار خود می دانند.
محمد البرادعی، رئيس آژانس اتمی به مجله نيوزويک گفت که پس از سه سال کار فشرده، او هنوز قادر نيست به اين نتيجه برسد که برنامه هسته ای ايران صرفا هدف تامين انرژی دارد و در پی توليد سلاح اتمی نيست.
او گفت: "اگر آنها دارای مواد هسته ای باشند و در کنار آن نيز برنامه ای برای توليد تسليحات داشته باشند، واقعا فاصله زيادی، بيش از چند ماه، با توليد يک سلاح اتمی ندارند."