آفتابنیوز : وي گفت: حضرت علي (ع) از جانب خداوند به جانشيني پيامبر اكرم (ص) منصوب شد اما تا زماني كه مردم به سراغ آن حضرت نرفتند حكومت ايشان تحقق نيافت.
نبوي افزود: با اينكه ويژگيهاي امامت يعني علم و عدل و آشنايي با ميزانهاي الهي از طرف خداوند بيان شده است، اما مساله اقبال مردم نقش اساسي در تحقق حكومت ديني دارد.
قائممقام دبيركل جامعه اسلامي مهندسين يادآور شد: نقش امام در جامعه اسلامي همانند كعبه است كه مردم بايد به سراغ او بروند. امام خود را عرضه ميكند اما مردم مسوول هستند امام خود را بشناسند و به او كمك كنند تا حكومت ديني تحقق پيدا كند و معناي مردمسالاري ديني (جمهوري اسلامي) نيز همين است.
وي در ادامه با اشاره به اهميت واقعهي غدير گفت: نعمت ولايت با همهي نعمتهاي ديگر برابري ميكند و بر اساس احاديث و روايات، ولايت محور بقيهي فروع دين مانند نماز، روزه، حج و جهاد است.
اين روزنامهنگار افزود: واقعهي غدير مورد اتفاق همهي مسلمانان است و شخصيت حضرت علي (ع) نيز مورد قبول تمام مسلمانان. حداقل ملاك محبت و دوست داشتن در بين مسلمانان شخصيتي مانند حضرت علي (ع) است. محبت به انسان جهت ميدهد، چرا كه محب همواره سعي ميكند كه ويژگيهاي شخصيتي محبوب را در خود پياده كند.
نبوي تاكيد كرد: بر اساس اعتقادات ما ولايت سرنوشت جامعه اسلامي را براي هميشه رقم زد.
وي با اشاره به ابعاد شخصيتي حضرت علي (ع) گفت: حضرت علي (ع) از نظر شخصيتي يك انسان جامع، كامل و الگوي تمامعيار است. وي از نظر سياستمداري، عرفان، علم و ... يك شخصيت برجسته و كامل بود.
وي گفت: وصيت رسول خدا (ص) به امت اسلامي اين بود كه اگر به دو گوهر گرانبها يعني كتاب خدا و عترت پيامبر چنگ بزنند هرگز گمراه نميشوند و اكنون ولايت فقيه كه استمرار راه ائمه است به مفهوم سياست بر مبناي علم و عدل است.
قائممقام دبيركل جامعه اسلامي مهندسين تصريح كرد: بزرگترين فلاسفه اسلامي فلسفه را از حضرت علي فرا گرفتهاند. موحدان معرفتشناسي را از علي (ع) گرفتهاند و نامه آن حضرت به مالك اشتر الگوي سياستمداري و رعايت حقوق بشر و انسانيت است.
وي افزود: بهترين ويژگيهاي حكومت خوب را در نامهي حضرت علي (ع) به مالك اشتر ميتوان يافت. حضرت علي (ع) ملاك تفكيكناپذيري دين و سياست است.
نبوي ادامه داد: حضرت علي (ع) الگوي تمامعيار زهد، تقوا و عدالتخواهي است. مهمترين شاخص حكومت آن حضرت عدالت بود و مبناي عدالت نيز حق بود و در حكومت، حضرت علي (ع) مبنا اين بود كه انسانها به حقوق خود دست يابند.
نبوي يادآور شد: در ديدگاه حضرت علي (ع) حق دوطرفه است. يعني هم مردم بر گردن حكومت حق دارند و هم حكومت بر گردن مردم. از نظر حضرت علي (ع) كسي قويتر است كه حق با اوست و به همين اساس ملاك قدرت و اقتدار نزد حضرت علي (ع) قدرت نظامي، سياسي و ثروت نيست بلكه حقانيت است.
وي افزود: از نظر مردمسالاري و مردمداري همهي مردم نزد حضرت علي (ع) برابر بودند و به همين دليل آن حضرت در نامه به مالك اشتر ميفرمايند انسانها يا برادر ديني تو هستند و يا در خلقت با تو شبيهاند.
قائممقام دبيركل جامعه اسلامي مهندسين يادآور شد: در مبحث آزادي، حضرت علي (ع) از مردم ميخواست حرف خود را با صراحت و بدون لكنت زبان و مماشات بيان كنند.
وي تاكيد كرد: اصل مشورت و استفاده از نظرات ديگران و اينكه مردم با صراحت و بدون لكنت زبان و چاپلوسي سخن خود را بيان كنند مشي حضرت پيامبر اكرم (ص) و حضرت علي (ع) است. در بعد عبادي نيز خالصترين ادعيه يعني دعاي كميل كه توحيد خالص است، مربوط به حضرت علي (ع) است.
نبوي با تاكيد بر معرفي ويژگيهاي حكومت علوي به جهانيان اظهار داشت: هرچهقدر بتوانيم ويژگيهاي غدير را كه سر استمرار رهبري و جريان خالص اسلام است براي مردم جهان تبيين كنيم، مورد پذيرش انسانهاي منصف، عدالتخواه و آزاديخواه قرار خواهد گرفت.
وي افزود: شخصيت حضرت علي (ع) مورد اجماع جهاني است و انسانها از هر دين و آييني در مقابل آن حضرت قرار گيرند متواضع ميشوند و حتي يك انديشمند مسيحي وقتي ميخواهد حضرت علي (ع) را توصيف كند، ميگويد آن حضرت به خاطر شدت عدالتش در محراب عبادتش به شهادت رسيد.
وي گفت: در حكومت حضرت علي (ع) وضعيت معيشت و اشتغال مردم بهبود يافت و آن حضرت سپاه منظمي براي دفاع از كيان اسلام تشكيل داد.
قائممقام دبيركل جامعه اسلامي مهندسين يادآور شد: امروز شيوهي حكومتي حضرت علي (ع) يعني اجراي عدالت و رعايت حقوق بشر نياز اساسي جامعه بشري است.
وي همچنين پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي به حجاج بيتالله الحرام را مورد اشاره قرار داد و گفت: همچنان كه مقام معظم رهبري تاكيد كردهاند ملتهاي مسلمان بايد غفلتهاي گذشته خود را جبران و با پيشرفت در جنبههاي مختلف علمي، اقتصادي و فنآوري، راه سلطهي بيگانگان در امور مسلمين را مسدود كنند.
وي گفت: امروز استعمار فرانو بيش از هر زمان ديگر ميخواهد حقوق مسلمانان را پايمال كند و همهي ابزارهاي فرهنگي، سياسي و نظامي را براي تضعيف كشورها و ملتهاي مسلمان به كار ميگيرند و ميخواهند تفرقه، جهل و فقر را به مسلمين تحميل كنند. در چنين شرايطي دنياي اسلام بايد با اتحاد و يكپارچگي در مقابل سلطهجوييهاي بيگانگان ايستادگي و از منافع امت اسلامي دفاع كند.
نبوي همچنين به جنجالهاي غرب در مقابل فعاليت صلحآميز هستهيي ايران اشاره كرد و گفت: سه كشور اروپايي و آمريكا ثابت كردهاند كه طرفدار آپارتايد علمي و هستهيي هستند و نميخواهند ساير كشورها از نظر علمي پيشرفت كنند. به همين دليل با آغاز فعاليت تحقيقات هستهيي توسط دانشمندان ايراني مخالفت كرده و جنجال تبليغاتي راه انداختهاند.
وي گفت: خدا را شكر ميكنيم كه مسوولان كشور دانشمندان را از حالت انتظار خارج كردند و به دانشمندان ايراني دوباره فرصت داده شد تا در چارچوب مقررات بينالمللي به تحقيقات علمي خود ادامه دهند.
وي افزود: قدرتهاي استكباري نشان دادهاند كه حقي براي ديگران قائل نيستند و تا جايي كه بتوانند كشورهاي ديگر را از حق مسلم خود محروم ميكنند. بايد استقامت كنيم تا بتوانيم حق خود را بگيريم.
نبوي همچنين شهادت جمعي از فرماندهان سپاه بهويژه سردار كاظمي فرمانده سرافراز نيروي زميني سپاه در حادثهي سقوط هواپيما را به محضر مقام معظم رهبري و فرمانده كل قوا و نيز امت شهيدپرور ايران اسلامي تسليت گفت و اظهار داشت: شهادت جانگداز فرماندهان سپاه كه عمر خود را صرف پاسداري از استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي كردند همهي ملت ايران را داغدار كرد.