آفتابنیوز : وي معتقد است که "سينماي ملي" برگرفته از فرهنگ، آداب و سنن، اعتقادات و باورهاي يك مملكت مي باشد و براي
براي برخورداري از سينماي ملي ، تمامي عوامل تشكيلدهنده فيلم بايد به نوعي بازگوكننده ي ويژگيهاي فرهنگي و ملي كشور باشند.
مدير عامل خانه موسيقي با اشاره به برگزاري "جشنواره فيلم فجر" و تاثير آن در روند سياستگذاريهاي حاكم بر سينما گفت : اين رويداد از قابليتهاي بسيار و مهمي براي دگرگوني در سينما و حركت به سوي ايدهآلها برخوردار است.
در همين حال لوريس چكناواريان رهبر اركستر و آهنگساز نيز گفت: سينماي ملي در شناساندن فرهنگ و تمدن اين كشور به هموطنان و عرصههاي گوناگون بينالملل نقش قابل توجهي دارد.
وي گفت: سينما به عنوان هنري شناخته شده در سطح بين الملل مطرح است ، اما هنگامي كه عنوان ملي براي آن مصداق پيدا ميكنند بايد بيانگر فرهنگ ايراني باشد.
وي ادامه داد: براي برخورداري از يك سينماي ملي، فيلمسازان بايد ارزشها و مفاهيم فرهنگي را در داستانهاي خود انعكاس دهند، علاوه بر اين مساله، موسيقي و ديگر اجزاء تشكيل دهنده يك فيلم بايد بيانگر ويژگيهاي فرهنگي و ملي ما باشند.
چكناواريان با تاكيد بر اين كه سينماي ايراني بايد در عرصه جهاني شناخته شود، خاطرنشان ساخت: براي معرفي فرهنگ و پشتوانه عظيم تاريخي اين كشور، سينما مهمترين ابزار در اين زمينه به شمار ميرود. چرا كه هنر مهمترين عامل براي پيوند فرهنگهاي ملل گوناگون به شمار مي رود.
اين آهنگساز در ادامه جشنواره فيلم فجر را محملي براي ايجاد تحولات گسترده در سينماي ايران معرفي كرد و در اين باره گفت: برگزاري چنين جشنوارهاي علاوه بر ارائه محصولات گوناگون سينمايي، ميتواند نقش قابل توجهي را در عرصه بينالملل داشته باشد، چرا كه برخي از آثار ارائه شده در اين جشنواره، حرف جهانيان را در خود نهفته دارند از اين رو ميتوانند در سطح دنيا موفقيتهايي را به دنبال داشته باشند.
چكناواريان، از موسيقي به عنوان يكي از مهمترين اجزاء تشكيل دهنده آثار سينمايي نام برد و گفت: موسيقي بسيار بالاتر از حرف و كلام ميتواند، بيانگر احساسات و حالات گوناگون يك فيلم باشد. نقش موسيقي در القاء مفاهيم گوناگون تا به اين حد بوده كه در سينماي صامت نيز از آن بهره ميگرفتهاند.
شاهين فرهت آهنگساز و پيانيست با بيان اين مطلب نيز گفت: سينما به عنوان يك هنر صنعت تمامي ژانرهاي گوناگون را در بر ميگيرد از اين رو عنوان سينماي ملي را بايد به كليت سينما اختصاص داد.
وي افزود: از آن جا كه حامي سينما و دوستدار آن هستم، معتقدم كه تمامي شاخههاي سينمايي در زير مجموعه اين تعبير قرار ميگيرند.
وي با اشاره اين كه سينماي ملي بايد به تعالي فكر و انديشه كمك كند، خاطرنشان ساخت: سينماي ملي در بردارنده فرهنگ و تمدن ارزشمند ايراني است از اين رو بايد با درست به تصوير كشيدن اين مفاهيم در رشد و اعتلاي انديشه حاكم برجامعه تاثيرگذار باشد.
اين موزيسين درادامه افزود: به عقيده من فيلمهاي روشنفكرانه جايگاه خود رادرسينما به دست آوردهاند. در اين ميان فيلمسازان بايد با ديدگاههاي گوناگون خود موضوعات اجتماعي را دستمايه آثار سينمايي قرار دهند، چرا كه اين موضوعات هر يك بيانگر بخشي از سينماي ملي خواهند بود.
فرهت در بخش ديگري از صبحتهايش با اشاره به تاثير موسيقي متن در سينما گفت: موسيقي متن در سينما بايد با نگاه جديتري ساخته شود، چرا كه رفته رفته به لحاظ كيفي در سطح نازلي قرار ميگيرد، به نظر من زماني موسيقي يك فيلم موفق است كه با تمامي صحنهها و لحظات اثر سينمايي مورد نظر هماهنگ باشد.
وي ادامه داد: محتواي برخي از فيلمهاي سينمايي بدون بهرهگيري از موسيقي تغيير مييابد كه اين مساله نشانگر نقش قابل توجه اين هنردر پيشبرد داستان يك فيلم است.
فرهت با بيان اين كه جشنواره فيلم فجر مجالي را براي ارتباط مخاطب با فيلم سينمايي ايجاد ميكند گفت: اغلب فيلمسازان با هدف ايجاد يك اثر هنري مطلوب درجشنواره فيلم فجر كه در برگيرنده تعداد قابل توجهي از علاقهمندان و سازندگان آثار سينمايي است، شركت ميكنند به همين جهت جشنواره فيلم فجر براي كليت سينماي ايران نقش غير قابل انكاري دارد.