آفتابنیوز : خسرو سينايي متولد نهم دي ماه سال 1319 شهرستان ساري است. او پس از پايان تحصيلات ابتدايي ،به اتريش رفت .
او فارغ التحصيل آكادمي موسيقي و هنرهاي نمايشي وين در رشته كارگرداني و فيلم نامه نويسي و كنسرواتوار وين در تئوري موسيقي است.
سينايي در فاصله سال هاي 1346 تا 1351 در استخدام وزارت فرهنگ و هنر بود، و از 1352 در تلويزيون به كار پرداخت. در اين سال ها فيلم هاي بسياري ساخت، كه عمده آنها مستند هستند؛ مثل آوايي كه عتيقه مي شود (1346) شرح حال (1348) آن سوي هياهو (1348) سردي آهن (1349) حاج مصورالملكي (1350) حسين ياوري (1352) و مرثيه گمشده (1362).
سينايي با فيلم « زنده باد» در سال 1359 به عرصه سينماي حرفهاي گام نهاد و بعد از آن به ترتيب مستند
« مرثيه گمشده » را در سال 1362 ساخت و در سالهاي بعد به ترتيب « هيولاي درون» سال 1363 ،«يار در خانه» 1365 ،«در كوچههاي عشق» سال 1369 ،« كوچه پائيز» سال 1376 جلوي دوربين برد.
و آخرين فيلم او تا پايان دهه 1370 « عروس آتش» است كه در سال 1379 به نمايش در ميآيد.
سينايي علاوه بر اينكه فيلم نامه فيلم هايش را خودش به نگارش در ميآورد ، در تهيه و تنظيم موسيقي متن آنها نقش فعال داشته است.
او مدرس رشته سينما است و چند كتاب را به فارسي ترجمه كرده است كه از جمله آنها ميتوان به « سينماي بعد از كمونيسم» ،« ساختن جلوههاي تصويري براي فيلم و تلويزيون» اشاره كرد.
خسروسينايي بعد از عروس آتش فيلم بلندي نساخت اما امسال با فيلم « گفت و گو با سايه» در بخش خارج از مسابقه جشنواره فيلم فجر حضور دارد اين فيلم چند روز پيش براي نويسندگان ادبيات به نمايش در آمد و جهانگير هدايت برادرزاده صادق هدايت در يادداشتي تاكيد كرد:اين فيلم در واقعيت بخشيدن به زندگي و افكار صادق هدايت موفق بوده است.
وي با بيان اينكه من بعد از آخرين كار بلندم عروس آتش 5 فيلم كوتاه ساختهام تصريح كرد: آدم وقتي اين فيلمهاي كوتاه را ميسازد مقداري از طراوت حرفهاش حفظ ميشود ضمن آينكه آن آزادي كه در ساخت اينگونه كارها است، به كارم كمك ميكند تا احساس نكنم به ماشين فيلمسازي تبديل شدهام.
وي كه اسفند ماه سال 82 در نشستي همراه با اعضاء بنيادي با عنوان " حمايت از سينماي ايران" با خبرنگاران گفتگو كرد به عنوان رياست اين بنياد انتخاب شد و چند ماه بعد در اوايل سال 83 نسبت به نمايش نسخهاي از فيلم « عروس آتش» از تلويزيون اعتراض كرد و گفت: بهشدت سانسورشده است و واكنش همه هنرمندان نسبت به رعايت نكردن حقوق معنوي آنان را خواستار شد.