آفتابنیوز : از سال 68 که با بازنگری در قانون اساسی نخستوزیری حذف و نام موسوی بهعنوان آخرین نخستوزیر ایران ثبت شد، این اولینباری نیست
که بحث نظام ریاستی و پارلمانی پیش کشیده میشود. آخرینبار زمانی که اختلافات دولت و مجلس در سال 1390 به اوج خود رسید بحث جایگزینی نظام ریاستی (که در آن رئیسجمهوری با رای مردم به صورت مستقیم انتخاب میشود) با نظام پارلمانی (که در آن نخستوزیر بهعنوان رئیس قوه مجریه از سوی مجلس انتخاب میشود) مطرح شد.
به گزارش آفتابنیوز، در آن زمان محمود احمدینژاد، رئیس دولت دهم بود و با وجودی که مجلس نهم در اختیار اصولگرایان و طیف فکری همراه با او بود، اما تقابلات قوه مجریه و مقننه به اوج خود رسیده بود. از همین رو موضوع حذف پست ریاستجمهوری و جایگزینی آن با نخستوزیری که در سالهای قبل از آن گاه مسکوت مانده و گاه به چالش روز تبدیل شده بود، بار دیگر داغ شد.
با این حال برخی سیاستمدارن، موافق این تغییر که نیاز به بازنگری در قانون اساسی دارد، نبودند. آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از کسانی بود که همان زمان با این پیشنهاد مخالفت کرد و آن را موجب تضعیف جمهوریت نظام دانسته بود؛ چون به اعتقاد او با حذف ریاستجمهوری قدرت انتخاب مردم محدود و محصور میشود.
بعد از پنج سال از آن تاریخ، دیروز یکی از نمایندگان منتقد دولت در مجلس که در سابقه نمایندگی خود حضور در مجلس هشتم را نیز دارد در نطق میاندستور خود پیشنهاد حذف پست ریاستجمهوری و جایگزینی آن با نخستوزیری را مطرح کرد.
جهانبخش محبینیا از اینکه مجلس در راس امور نیست، گلایه کرد. این در حالی است از زمانی که روحانی روی کار آمده است رابطه دولت و مجلس به بهترین وضعیت خود رسیده است. هم علی لاریجانی رئیس مجالس نهم و دهم به این امر اذعان کرده و هم اصولگرایان معتدل به این نکته پرداختهاند که روحانی به تصمیمات مجلس احترام میگذارد و آنها را عملیاتی میکند.
با این حال محبینیا با بیان اینکه «عقل، اندیشه، فکر و فلسفه سیاسی میگوید مجلس باید در راس امور باشد»، گفت: «آیا با تسهیلی که برای اشخاص حقیقی یا روسای قوا قائل میشویم، برای نمایندگان نیز این حق را قائل شدهایم که هروقت خواستند بروند و در هیات دولت صحبتهایشان را بیان کنند، آیا این اجازه داده میشود؟» نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: «آیا در شورای عالی قضایی این اجازه به روسای کمیسیونها یا نوابرئیس مجلس اجازه داده میشود که بروند و دردهای ملت را به اطلاع برسانند یا برای اینکه از یک وزیر وقت بگیرند یا وزیر به تلفنها جواب دهد باید ماهها در نوبت باشند. آیا این است سر تسلیم در مقابل مجلس فرود آوردن؟ آیا این است علاج دردهای جامعه؟»
او در حالی که تاکید میکرد «ما در قانون اساسی مجلسسالاری داریم و مجلس باید در راس امور باشد» از نوع نگاه شورای نگهبان به مجلس انتقاد کرد و مدعی شد شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی همیشه نگاه مضیقی به اختیارات نمایندگان داشته است.
محبینیا با بیان این مقدمات، «عاجزانه» از نخبگان و رهبر معظم انقلاب اسلامی درخواست کرد برای اینکه مجلس در راس امور قرار گیرد، پست ریاستجمهوری حذف شود. او گفت: «عاجزانه تقاضا دارم پست ریاستجمهوری حذف شود؛ نه برای آقای روحانی بلکه برای آتیه کشور حذف شود تا سایشهای بین رئیسجمهوری و سایر قوا از بین برود و مجلس در راس امور قرار گیرد و نخستوزیر و رئیسجمهوری را مجلس تعیین کند.»
منبع: فرهیختگان
وقتی به هر بهانه ... رد صلاحیت میکنند... اقلیت وارد مجلس میشه...
امیدوارم آقای عارف موضع محکمی در اینباره بگیرد.
چرامازیادحرف میزنیم راستی چرامادوست داریم همه به حرفای ماگوش کنن ومااصلن به حرفای دیگران گوش نکنیم راستی چرامامقدمه مان وسیع متن مان کوتاه نتیحه گیری مان یک کلمه ایس راستی ماچرافکرمیکنیم اگه راست حرف بزنیم کسی حرفمان راباورنمیکنه راستی چرامابیش اندازه فکرمیکنیم ازهمه ملتها برتریم بعدشم توزردازآب درمیایم راستی چراماعمل به مستحباتمان به مراتب بیشترازواجباته راستی چراماهروقت کم میاریم میگیم صلوات بفرس ولی خودمان هم که پیشهاددهنده ایم صلوات نمی فر ستیم راستی ماچراهرکی رومیخایم کوچیکش کنیم میگیم بنده خداراستی ماچرامیگیم ولش کن گناه داره راستی ماچرانمیدانیم سلام یکی ازنام های خداس همش میگیم سلام مخلصم چاکرم بنده نوازی فرمودیدراستی ماانسانهاچرابنده بنده میشیم ولی بنده خدانمیشیم همش که شدراستی راستی اوشان نماینده کدوم شهره
مسئله، اعتلا و سربلندي و افتخار كشور عزيزمان ايران اسلامي در تمام جهان است كه فقط با همدلي و همياري و همكاري با رئيس جمهور محترم، منتخب، مومن و شرافتمندمان جناب آقاي دكتر روحاني و دولتمردان با شرفش (كه حقيقتاً لطف الهي هستند) حاصل مي شود.
ان شاءالله كه همواره چتر حمايت خداوند تبارك و تعالي بالاي سر آقاي دكتر روحاني و دولتمردانش گسترده باشد و روز به روز بر عزت و اعتبارشان افزوده گردد تا بتوانند تواناتر و مقتدرتر با بدخواهان مقابله و مملكت عزيزمان را رو به سوي ترقي و پيشرفت پيش ببرند. الهي آمين
نظارتی بااین همه اختلاس وچپاول (مجلس نهم )رنگ وبوی خوبی به نمایش نگذاشت که حالا دلواپس
جدیدی برایشان محقق شده
چنانچه این امر انجام شد وبه جای رئیس جمهور نخست وزیر باشد وانتخابش توسط مجلس باشد
ایا فکر کردید مجلسی مثل مجلس نهم باشدبه چه سرنوشتی کشوردچارمیشود
رئیس جمهور با رای مستقیم مردم بهترمیتواند در عرصه جهانی پیشگام ملتش باشد تا نخست وزیر
برخواسته از مجلس