کد خبر: ۳۷۹۶۳
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۸۴ - ۲۲:۲۲

پرونده اتمی ایران از نگاه سوری ها

آفتاب‌‌نیوز : به اعتقاد تشرین با توجه به بسیج آمریکا وغرب در مقابل از سرگیری تحقیقات اتمی ایران به طور حتم این رویداد برای مدتهای نه چندان کوتاه در صدر اخبار ورویدادهای جهان باقی خواهد ماند. 

پرونده اتمی ایران برای هر کوچک وبزرگی دیگر معروف شده است ، چارچوب های اصلی تشکیل دهنده این بحران از یک سو تصمیم تهران برای استفاده از حق قانونی خویش جهت دستیابی به فن آوری صلح آمیز هسته ای است که معاهدات منع گسترش تسلیحات اتمی آنرا تضمین کرده اند ، واز سوی دیگر پافشاری آمریکا وبرخی از کشورهای غربی والبته اسرائیل برای محروم کردن تهران از این حق خویش است وتلاش آنها برای محروم کردن ایران از دستیابی به فن آوری هسته ای به بهانه امکان استفاده از این فن آوری برای ساخت سلاح هسته ای است. 

این سخنان در حالی اعلام می شود که واشینگتن وهم پیمانان غربی اش وحتی سازمان ملل وشورای امنیت چشم خود را بر روی زرادخانه هسته ای اسرائیل بسته اند وحتی اجازه پرداختن وسخن گفتن به آنرا هم نمی دهند. 

این مسئله از سخنان وقیحانه وعجیب وغریب جک استراو کاملا مشخص وهویدا است که برای دور ساختن اسرائیل از این مسئله بین المللی ادعا کرد که چون اسرائیل قرارداد منع گسترش تسلیحات اتمی را امضا نکرده است پس خارج از چارچوب قانونی این مسئله قرار داشته وبه تبع آن حق داشتن هر نوع سلاحی را دارد. 

در حالیکه برای ایران با وجود امضای توافقنامه وپایبندی به معاهدات وبنود آن برخورداری از فن آوری صلح آمیز آنهم با توانمندی های داخلی مسئله ای غیر قابل تحمل وغیر قابل بررسی است. به چه دلیل ؟ چون کشوری همچون ایران که یک قدرت اسلامی ومنطقه ای مهم محسوب می شود نباید از منابع توانمندی علمی وفن آوری برخوردار شود وباید همواره د رحال وآینده خود را اسیر غرب کند. 

به نوشته تشرین پرونده ایران با توجه به کارشکنی های آمریکا وهم پیمانانش ونیز تلاش های صورت گرفته برای کشیدن پای روسیه وچین به جرگه کشورهای فشار وارد آورنده بر تهران بسوی بحرانی تر شدن وپیچیده تر شدن پیش می رود . 

مسئولین آمریکایی علنا اعلام می کنند از تمامی راهبردها حتی نظامی آن برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی استفاده خواهند کرد ، اما این نوع تهدیدها با توجه به نوع وشکل منافعی که بین روسیه ، چین وکشورهای اروپایی با تهران وجود دارد مسئله ای غیر قابل انجام می نماید وحتی می توان پیش بینی کرد که تیغ تحریم ها هم که واشینگتن پرچم آنرا بر افراشته ومدعی است که از طریق شورای امنیت قصد انجام آنرا دارد نیز در کارایی آن شک وتردیدهایی وجود دارد ، زیرا بازتاب ها وتبعات این اقدام در سطح اقتصادی وبالا رفتن قیمت نفت ابتدا دامن قدرت های بزرگ را خواهد گرفت. 

پس راهی جز راهبرد دیپلماتیک معقول ومورد قبول که تهران خواهان آن است نمی ماند ، راهی که حق ایران در دستیابی به فن آوری صلح آمیز هسته ای وحق جامعه جهانی برای دریافت تضمین ها برای عدم تغییر مسیر این برنامه های به سوی فعالیت های نظامی منتهی می گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین