آفتابنیوز : بحث فیشهای حقوقی به اندازهای ذهن جامعه را درگیر کرده که هیچیک از اقشار نمیتوانند نسبت به آن بیتفاوت باشند و در این میدان بیش از همه دلسوزان و مسئولان سابقی که اولویت نخست خود را خدمت بدون منت تعریف کرده بودند، نگران تداوم این روند ناصواب هستند، اما به دلیل تجارب و آگاهی از پیامدهای رفتارهای هیجانی و غرض ورزانه به سمتی حرکت میکنند که نتیجه آن دلسردی نیروهای خدوم نباشد؛ بدین معنا که برای خود چنین تکلیفی را قائل شدند که در عیان به بیان تبعات پرداختهای نجومی از منظر اجتماعی و اقتصادی و غیره بپردازند و در جلسات تخصصیتر به دنبال یافتن آمران و عاملان چنین پرداخت ها و دریافتهایی پرداخته و راهکار مناسب برای توقف آن پیدا کنند.
به گزارش آفتابنیوز، از جمله این دلسوزان، حجج اسلام علیاکبر ناطق نوری و عبدالله نوری هستند. زمانی که نام این دو «نوری» در کنار هم آورده میشود خاطره معروف «امروز روز رفتن است» به ذهن متبادر میشود که اشاره به روز استیضاح عبدالله نوری در مجلسی دارد که ناطق نوری ریاست آن را بر عهده داشت؛ در آن روز عبدالله نوری به ناظق نوری میگوید: «باید بنشینم یا بروم» و پاسخ میشنود که «نه اتفاقا امروز، روز رفتن است». بعد روزنامهها تحلیل کردند که رئیس مجلس از اول میدانست که آقای نوری رأی نمیآورد و گفت: «امروز، روز رفتن است». که البته منظور ناطق رفتن به معنی عزل از وزارت نبود بلکه اشاره داشت به زمان رایگیری که باید وزیر کشور وقت از صحن خارج میشد!
اما امروز می توان این جمله را با توجه به نگرانی ۲ نوری این چنین تغییر داد که «امروز، روز آمدن است»، یعنی روزی که دلسوزان باید به کمک دولت بیایند تا مانع از هجمه به پاستورنشینان و روحانی به بهانه فیشهای حقوقی شد؛ اما حجج اسلام عبدالله نوری و ناطق نوری درباره فیشهای حقوقی چه گفتند؟
عملکرد همه مسئولان بررسی شود
عبدالله نوری وزیر سابق کشور تاکید دارد «عملکرد همه افرادی که از انقلاب تاکنون از بیتالمال سوءاستفاده کردند باید بررسی شود».
وزیر اسبق کشور در گفتوگو با جماران تصریح کرد: «پرداخت حقوقهای نجومی از نظر حقوق هم درست باشد در جامعهای که فقر بیداد میکند، اخلاقی نیست» نوری تاکید کرد: به نظر من درصورت درست بودن رقمهای اعلام شده، اگر حتی به لحاظ حقوقی هم پرداخت چنین حقوقهایی ایراد نداشته باشد، از نظر اخلاقی ایراد دارد.
نوری با تاکید بر لزوم بررسی گسترده درآمدها، گفت: نباید فقط بحث حقوق چند نفری که مطرح شدهاند، بررسی شود بلکه باید عملکرد همه کسانی که در ارتباط با بیتالمال در طول زمان، از دوران انقلاب تاکنون بودهاند را بررسی کرده و در صورت سوءاستفاده نسبت به آنها با جدیت موضوع رسیدگی شود.
حجتالاسلام والمسلمین نوری خاطرنشان کرد: ممکن است در جاهای مختلف با حقوقهای نجومی مواجه شویم، ضمن اینکه بحث صرف حقوق هم نیست؛ ممکن است یک نفر بر اساس فیش حقوقی، حقوق بسیار پایینی بگیرد اما از طرق و رانتهای مختلف توانسته بهرهبرداری کند و پولهای کلانی به دست آورده باشد، چنانچه در جامعه میبینیم چه بسا افرادی هستند که سطح زندگی شان بسیار پایین بوده و بعد از گذشت ۵ سال، ۶ سال، ۱۰ سال سرمایهای به میزان ارقام نجومی به دست آوردند، لابد این افراد طرقی برای اخذ چنین درآمدهایی داشتند.
وزیر اسبق کشور در دوران سازندگی و اصلاحات تاکید کرد: اگر قرار است که به حقوقها رسیدگی شود، که باید هم بشود، باید به عنوان یک پکیج به همه مواردی که از بیتالمال سوءاستفاده کردند، رسیدگی شود.
وی ادامه داد: بحث هم نباید سیاسی شود، بلکه به مساله حقوقهای نجومی باید به عنوان بحث اخلاقی نگریست آن هم در جامعهای که فقر بیداد میکند و مشکلات مردم بسیار است؛ بنابراین باید نسبت به وضعیت همه کسانی که به بیت المال اجحاف کردند رسیدگی شود.
دغدغههای ناطق نوری
از سوی دیگر چندی پیش حجتالاسلام ناطق نوری هم مانند عبدالله نوری نسبت به این پرداخت های نجومی واکنش نشان داد و با تشکر از دستور رئیسجمهوری برای رسیدگی به موضوع حقوقهای بالا در دستگاهها و ادارات، به دولت توصیه کرد که با تقدیم لایحهای به مجلس شورای اسلامی در جهت اصلاح این مشکل گام بردارد.
رئیس اسبق مجلس تصریح کرد: من از ایشان خواهش میکنم که این موضوع را جدی بگیرند؛ البته اینها مربوط به این دوره نیست و متعلق به دورههای مختلف است که امری اشتباه است؛ این پرداختها طبق قانونها و آییننامههای غلط است؛ مثلا تحت عنوان پاداش در شرکتهای دولتی این حقوقها تعلق میگیرند؟ پاداش چیست؟ من خواهش میکنم به این موضوع رسیدگی شود و اگر آییننامهها غلط است یک لایحه دوخطی به مجلس بدهید تا اصلاح شود و نظام پرداخت هماهنگ برای همه جاری شود؛ چراکه این حقوقهای بالا قابل تحمل نیست.
منبع: آرمان
خخخخ
خوش خبر وخوش قدم باشید