کد خبر: ۳۸۲۱۶۲
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۳
داستان جالب اردوغان و شبکه‌های اجتماعی؛ از نفرت و سانسور تا «نجات‌‌دهنده»

اردوغان، کودتای شبانه و شبکه‌های اجتماعی؛ کودتا در ترکیه چگونه شکست خورد؟

به محض این که خبر وقوع کودتا در ترکیه پیچید اردوغان به سرعت به سراغ شبکه "فیس تایم" تلفن همراه خود رفت که از سوی شرکت اپل پشتیبانی می‌شود. او به واسطه آن توانست به مردم پیام دهد که به خیابان‌ها بیایند و برای شکست کودتا شورش کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه کودتای جمعه شب را با کمک گرفتن از شبکه‌های اجتماعی توانست از سر بگذراند، کودتایی که اگر به نتیجه می‌رسید می توانست آینده ترکیه و روابطش با کشورهای دیگر را دگرگون کند. اما چنین نشد، رجب طیب اردوغان در کمال شگفتی توانست نهایت استفاده را از شبکه‌های اجتماعی ببرد و روند کودتا را تغییر دهد و باعث شکست سنگنین آن شود.

به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از پایگاه خبری تحلیلی میدل ایست آنلاین، به محض این که خبر وقوع کودتا در ترکیه پیچید اردوغان به سرعت به سراغ شبکه "فیس‌تایم" تلفن همراه خود رفت که از سوی شرکت اپل پشتیبانی می‌شود. او به واسطه آن توانست به مردم پیام دهد که به خیابان‌ها بیایند و برای شکست کودتا شورش کنند.

اردوغان، کودتای شبانه و شبکه‌های اجتماعی؛ کودتا در ترکیه چگونه شکست خورد؟

اولین ظهور اردوغان ساعاتی بعد از وقوع کودتا در شبکه "سی ان ان ترک" بود که گفت بر این اعتقاد است که کودتا ظرف مدت کوتاهی تمام می‌شود و مسئولان آن هزینه‌های سنگینی را در دادگاه‌ها پرداخت خواهند کرد.

اردوغان در حالی از ابزارهای شبکه‌های اجتماعی برای شکست کودتا بهره برد که خود در طول سال‌های گذشته به جنگیدن با شبکه‌های اجتماعی معروف بود. حالا همان چیزی که او با آن مبارزه می کرد به کمکش آمد تا وی را از کودتای نظامیان نجات دهد و ثبات را به کشورش بازگرداند.

اردوغان که به نفرت از اینترنت معروف بود در شبکه های اجتماعی به ادامه بسته شدن شبکه های تلویزیونی که توسط کودتاچیان بسته می شدند، اعتراض کرد و حملات تندی را متوجه عوامل آن کرد. وی در اظهاراتی که بیانشان از زبان اردوغان غریب بود اعلام کرد که با قانون و دولت قانونی همراه است، از قانون و آزادی بیان حمایت می کند و از طرفدارانش می خواهد که به خیابان ها بیایند و جلوی کودتاچیانی که قانون را زیر پا گذشته اند، بایستند.

به اعتقاد ناظران این اتفاق نشان داد که تا چه اندازه شبکه های اجتماعی در رفتار و تحرکات سیاسی موثر هستند، اتفاقی که برای ترکیه جدید به حساب می آید. اتفاقی بی سابقه که نشان می دهد رئیس جمهوری در لحظه حساس چگونه می تواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و همچنین نشان از اثرگذاری رسانه های جدیدی دارد که نه تنها می توانند اخبار را منتقل کنند بلکه خود توانایی خلق حوادث را دارند.

مدافعان حقوق بشری می گویند که ترکیه همواره جزء کشورهایی بوده که همیشه در بستن مفرط سایت های اینترنتی در تعامل با حوادث سیاسی مطرح بوده است.

سازمان "ترکی بلوکس" که کار نظارت و سانسور در ترکیه را زیر نظر دارد گزارش می دهد که در ماه های اخیر جلوی فعالیت بسیاری از سایت ها گرفته شد و در طول یک سال اخیر به مناسبت های مختلف دست کم 7 سایت فیلتر شدند.

اردوغان برای نخستین بار طعم مخالفت های مردمی را در سال 2013 چشید که از استانبول آغاز شد و به دیگر شهرهای ترکیه سرایت کرد، در آن موقع شهروندان ترکیه ای برای دعوت به انجام تظاهرات علیه اردوغان به طور گسترده ای از تویتر استفاده کردند. در آن موقع اردوغان که نخست وزیر بود، با وجود این که بسیاری از وزرا و اعضای برجسته حزبش از تویتر استفاده می کردند آن را "وبا" توصیف کرد و گفت چنین شبکه هایی فقط برای نشر اکاذیب علیه دولت با هدف ترساندن جامعه استفاده می شوند.

پیش از این دادگاه ترکیه دستور به فیلترینگ شبکه توئیتر داده بود. زمانی که در این شبکه فایل های صوتی ای منتشر شدند که نشان می‌دادند اردوغان در پرونده های فساد مالی دست دارد. در 20 مارس تویتر به طور کامل فیلتر شد، در آن موقع اردوغان گفته بود که صدها قانون قضایی صادر شده که نشان می دهد استفاده از چنین شبکه هایی غیرقانونی است. این رفتار اردوغان با موجی از انتقادها همراه شد.

سه شنبه هفته گذشته بود که مذاکره کننده عالی حقوق بشر سازمان ملل از آنکارا خواست که فیلترینگ توئیتر را لغو کند و تاکید کرد که بی توجهی دولت در این زمینه می تواند به مثابه زیر پا گذاشتن حقوق بشر توسط دولت ترکیه محسوب شود. بعد از این بود که برخی از گروه های اپوزسیون و تعدادی از سازمان های غیر دولتی نسبت به پافشاری دولت در حفظ فیلترینگ تویتر از دولت شکایت قضایی کردند.

امرهان هالیشی، معاون رئیس حزب جمهوری خلق در این باره می گوید: «غیرممکن است که حکومت بتواند تکنولوژی را ساکت کند.»

به گزارش دپلماسی ایرانی، وی تلاش برای بستن توئیتر را خجالت آور می داند و می گوید: «چنین اقداماتی می تواند به وجهه میهن ما خدشه وارد کند.»

با وجود این که اردوغان خود چندین حساب رسمی در توئیتر دارد اما می گوید که این شبکه اجتماعی را دوست ندارد. وی حتی یک بار گفت: «می دانید من چنین شبکه‌های اجتماعی ای را دوست ندارم، برای همین هم حملات بسیاری به من می شود.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
4
5
متاسفانه شاهد بوجود آمدن یک دیکتاتوری کامل در ترکیه خواهیم بود مردم بیشعور ترکیه هنوز در خواب هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
دقیقا درست میگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
خودتي
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
.بيچاره از حسودي داريد مي ميريد.اگر سرتون به عرش هم برسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
1
شکی نیست که نفوذ شبکه های اجتماعی بسیار بیشتر از رادیو و تلویزیون است . قطعا فیلترینگ راه حل مناسبی نیست چون با فیلتر شدن یک یا چند شبکه اجتماعی ، مردم با سرعت بیشتری به سراغ سایر شبکه ها میروند . باید تلاش کرد از این نوع ارتباط اجتماعی ، استفاده صحیح صورت پذیرد . ارگانهائی که بودجه های کلانی برای فرهنگ سازی در اختیار دارند و متاسفانه هیچ اثر مثبتی از عملکرد آنان مشاهده نمیشود ، باید در روشهای سنتی خود تغییر دهند و بجای مخالف بی نتیجه با شبکه های اجتماعی از این شبکه ها در جهت صحیح بهره برداری نمایند .‌
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
0
سلام. فیس تایم نرم افزار تماس صوتی و تصویری اینترنتی هست که مخصوص اپل و برای گوشیها و تبلتهای اپل ساخته شده و شبکه اجتماعی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
3
1
کودتای خودساخته ی جناب اردوغان برای قلع و قمع همه ی مخالفان ... مبارک ترکیه باشد ...
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
1
سلام. فیس تایم نرم افزار تماس صوتی و تصویری اینترنتی هست که مخصوص اپل و برای گوشیها و تبلتهای اپل ساخته شده و شبکه اجتماعی نیست.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
2
1
کودتا کار اردوغان بود
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
0
گوسفند ترکیه اردوغان
ناشناس
|
Germany
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
0
دست این مردک تا دست هایش تا کتف در خون هموطنان ما به عنوان مدافعان حرم آلوده است ، این ابلیس دست به هر کاری برای قدرت بیشتر می زند منجمله سناریویی با شمایل کودتا .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین