وي با بيان اينكه اين اجلاس روزنه اميدي براي اقشار محروم و كل جوامع بشري است،اظهار داشت:در جهت اين حركتها يك نگراني دارم،چرا كه شاهديم از دهه 80 به بعد جرياني اجرايي،سياستگزاري و فكري در اكثر نقاط جهان حاكم شد،اين جريان به دنبال ايجاد فضايي بود كه وضع نابسامان جهان امروز را توجيه و فقرها و محروميتها را پنهان كند.
معاون اول رئيس جمهوري تاكيد كرد:همچنين سعي ميشد به سمتي حركت كنند و از ابزاري استفاده شود تا افكار مشغول تحليل پديدههاي واقعي بدون الگوسازي و آرمانخواهي باشند و مسايل بر مبناي وضع موجود شكل گيرند.
داودي افزود:اين كميسيون نمود بازر و آشكار حركت براي حل مشكلات است و وجود افراد فرهيخته در اين جمع بسيار مثمرثمر براي رفاه بيشتر و بهبود وضع جوامع و انسانهاي محروم خواهد بود.
معاون اول رئيس جمهوري در خصوص بحث توسعه نيز خاطرنشان كرد:در محافل و ادبيات توسعه،سرمايه انساني حرف اول را ميزند و توسعه انسان محور افكار بيدار دنيا را به سمت خود ميكشد و ادبيات دنيا نيز به اين سمت آمده است.
داودي با بيان اينكه تحولات فكري و نرمافزاري در جوامع سالم شكل ميگيرد،گفت:انسانهاي مولد نقش موثري در توسعه دارند و اين چنين افرادي كه داراي هوش سرشار،روحيههاي بيدار،استقلال طلب،مقاوم و همنوع خواه هستند فقط در فضاي سلامت بدست ميآيند و برگزاري اين اجلاسها ميتواند به اين امر كمك كند.
معاون اول رئيس جمهوري تاكيد كرد:ايران در اين جهت سعي در حركت به سمت سلامت روحي و جسمي به عنوان مهمترين مولفه رشد اقتصادي اهتمام دارد و آمارها نيز نشان ميدهد كه ما براي سلامت اهميت بسياري قايل هستيم.
داودي مقوله سلامت و عدالتخواهي را از مبناييترين اهداف و اصول جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت:دولت نهم قطعا با سرعتي بالاتر،عمق و گستردگي بيشتر در اين جهت حركت خواهد كرد.
وي بيان داشت:در منشوري كه از سوي مقام معظم رهبري عنوان شد عدالت همواره در سياست مورد تاكيد قرار داشته است و البته دولت نهم اين عدالت را به محوريت آورده و ساير موارد را در حول آن قرار داده است،البته در نهايت نيز هدف حكومت اسلامي همواره در اين جهت بوده است.
داودي حركت دولت نهم را در مسير عدالت،مستمر خواند و گفت:اگر به سياستهاي چند ماهه دولت نهم نگاه كنيد خواهيد ديد كه دولت با سفرهاي استاني از نزديك با مشكلات مردم آشنا ميشود و اعتبارات بانكي را به واحدها و بنگاههاي كوچك اختصاص ميدهد تا فعاليت خود را آغاز كنند.
وي همچنين با اشاره به طرح توزيع سهام عدالت،توزيع درآمد و هزينه را از مشكلات كشور دانست و خاطرنشان كرد:سهام عدالت را با مجوزي كه از مقام معظم رهبري خواهيم گرفت،اين گونه است كه شركتهاي بزرگ دولتي سهام خود را در اختيار همه مردم با اولويت اقشار و مناطق محروم قرار ميدهند تا بنيه ثروت خانوارها بهبود يابد و از دهه فجر به توزيع آن خواهيم پرداخت.
وي افزود: مصوبههاي ديگري براي حركت به سمت مسكن و آب روستاها داريم و حركتي عظيم را در بودجه سال 85 و سوق دادن تسهيلات بانكي انجام ميدهيم.
داودي هدفمند كردن يارانهها را از ديگر كارهاي دولت نهم دانست و بيان داشت:اين فعاليتها باز هم كافي نيست،چرا كه سلامت جسمي كافي نبوده و بايد در زمينههاي سلامت رواني هم تلاش كنيم.
وي ارائه امكانات براي تشكيل خانوادههاي جوان را از اولويتهاي مهم دولت عنوان كرد و گفت:ما بر زمينه حضور مشاوران جوان در مدارج تصميمگيري تاكيد داريم و همچنين براي ارايه امكانات،طبقه جوان اولويت اول را دارا هستند و اين براي شخصيت و روحيه دادن به جوانان و حركت به سمت سلامت است.
معاون اول رئيس جمهوري افزود:منطق آقاي احمدي نژاد از موضع شخصيت دهي به مردم و جامعه است،بنابراين ما همواره تابع قوانين بينالمللي هستيم،اما اگر كسي با موضع زور وارد شود زير بار آن نخواهيم رفت.
داودي با اشاره به تاكيد رئيس جمهوري بر لزوم دستيابي به فناوريها و دانش روز دنيا، تصريح كرد:اين امر روحيه قوي به دانشمندان جوان ما داده است و اگر نااميد بودند كه به سمت علم و مراحل بالاتر علمي نميتوان رفت با اين تاكيدات اميد بالايي در آنان ايجاد شده و امنيت بسيار بالاي رواني را به دنبال خواهد داشت،چرا كه از موضع شخصيت و اراده حركت ميكنيم نه از سر موضع ذلت.
پرويز داودي در بخش ديگري از سخنان خود بهداشت را بحثي بسيار عميق و درگير با مسائل سياسي،امنيتي و اجتماعي دانست و اظهار داشت: نسلهاي بعدي قطعا اگر روال جامعه سالم نباشد، متضرر خواهند شد، پس معتقديم سلامت يك بعدي نيست بنابراين ما با شما همفكر هستيم و از اين حركتها و اجلاسها حمايت خواهيم كرد.
وي ضمن اعلام آمادگي دولت براي حمايت از هر فعاليتي در راستاي اهداف بشر دوستانه،اظهار اميدواري كرد كه اين اجلاس به خواستههاي خود دست يابد.
باقري لنكراني وزير بهداشت،درمان و آموزش پزشكي نيز در اختتاميه اين اجلاس اظهار اميدواري كرد كه در اين اجلاس دستاوردهاي ايران در ارتقاي سلامت به خوبي معرفي شود و همگان به خوبي از تجربيات و نظرات اعضا بهرهمند گردند.
وي اين اجلاس را شروعي براي همكاري و حضور فعال جمهوري اسلامي ايران با اين كميسيون دانست و گفت: اميدواريم با اين امر در آينده نزديك با رسيدگي به عوامل اجتماعي موثر بر سلامت راه طولاني را كه در پيش داريم به سلامت بگذرانيم.
وي پيشنهاد داد كه شعار سال آينده حول و حوش عوامل اجتماعي موثر بر سلامت باشد و افزود:در كشورمان نيز اميد است با فعاليت بيشتر شورايهاي سلامت،اين روند رو به رشد را ادامه دهيم.
همچنين مايكل مارموت رئيس كميسيون عوامل اجتماعي موثر بر بهداشت و چند تن از ديگر اعضاي كميسيون مذكور، گزارشي در مورد فعاليتهاي اين كميسيون ارائه كردند.