آفتابنیوز : «سعید لیلاز» امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره بازگشت ایران به بازار جهانی اوراق قرضه پس از 14 سال و پیامدهای اقتصادی آن افزود: این امر می تواند تا اندازه بسیار زیادی در ارتقای موقعیت ایران در بازارهای بین المللی موثر باشد.
به گفته وی، با تحقق این امر ایران می تواند اوراق قرضه خوبی در بازارها به فروش برساند که خود، در ارتقای قدرت مالی بین المللی و جذب سرمایه های خارجی موثر است.
این تحلیلگر مسایل اقتصادی افزود: وقتی بتوانیم این اوراق را به جهانیان بفروشیم، یعنی ایران یک طرف جدی در مباحث مالی جهان است، دنیا ما را باور دارد و نشاندهنده نهایت اعتماد جهانی به ماست.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران بین سال های 84- 1376 در این زمینه وضعیت خوبی پیدا کرد، افزود: در دولت های نهم و دهم این مساله به عقب برگشت و کشور آسیب های زیادی متحمل شد اما به نظر می رسد در دوره دولت یازدهم اعتماد جهانی می تواند یک بار دیگر به میزان رونق پیشین بازگردد.
این استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: امروز شاهد ورود سرمایه ایرانیان خارج نشین به کشور هستیم و تجربه نشان داده است ورود پول این افراد یا خود این اشخاص به داخل کشور، به مثابه اتفاقی سازنده تفسیر می شود.
وی درباره نگاه غرب به اوراق قرضه اسلامی گفت: درباره میزان استقبال از این اوراق از سوی خارجی ها برآوردی ندارم اما نشانه هایی می بینم که خوشبینی به دنبال داشته است.
به گزارش ایرنا، علی طیب نیا وزیرامور اقتصادی و دارایی کشورمان به تازگی به خبرگزاری بلومبرگ گفته است ایران پس از 14 سال به بازار جهانی اوراق قرضه باز می گردد.
این تارنمای خبری نوشته بود، ایران برای نخستین بار از سال 2002 به دنبال بازگشت به بازار جهانی اوراق قرضه است.
طیب نیا همچنین گفته بود انتظار می رود ایران در آینده نزدیک یک رتبه اعتباری داشته باشد، گامی که می تواند به جذب سرمایه گذاران اوراق قرضه کمک کند.
موسسه رتبه سنجی فیچ در سال 2008 پس از آنکه ایران اوراق قرضه یورویی خود را به طور کامل تسویه کرد، رتبه اعتباری B+ را برای ایران حذف کرد که چهارمین رتبه بی ارزش است.
موسسه رتبه سنجی مودیز* نیز در سال 2002 رتبه اعتباری B2 را برای ایران حذف کرده بود.
شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.