کد خبر: ۳۸۴۲۳۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰

آیت‌الله مکارم: تکلیف بانکداری و موسیقی روشن شود

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: بانکداری اسلامی، موسیقی حلال و حرام، شبکه‌های مجازی باید مشخص شود.
آفتاب‌‌نیوز : آیت الله مکارم شیرازی گفت: بانکداری اسلامی، موسیقی حلال و حرام، شبکه‌های مجازی باید مشخص شود.
 
به گزارش تسنیم از مشهد به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، آیت الله مکارم شیرازی در دیدار مدیر حوزه علمیه خراسان و معاونان و مسئولان آن، تحول را آشنایی نسبت به مسائل زمان و مکان و امور روز عنوان و بر ضرورت آن تاکید کردند.

وی حوزه علمیه خراسان را بزرگترین حوزه علمیه بعد از قم عنوان و با بیان اینکه خراسان یکی از حوزه‌های علمیه‌ای است که به آن امید می‌رود، خاطرنشان کرد: مراجع و عالمان برجسته و بنامی در مشهد و خراسان پرورش یافته‌اند و این حوزه کهن از مرجعیت خالی نبوده و فقیهان، متکلمان، خطبا و مفسران خوبی از این حوزه علمیه معرفی و رشد یافته‌اند.

این مرجع تقلید درباره اهمیت داشتن آمار گفت: همه کارها براساس آمار پیش می رود و به همین علت باید بروز و مشخص باشد و هیچگاه نباید از این امر غافل بود تا در نتیجه برنامه ریزی خوبی انجام شود.

آیت الله مکارم شیرازی همچنین به مسئله «تحول» پرداخته و با تاکید بر اینکه یکی از مسائل این است که نیازهای زمان در حوزه‌های علمیه تبیین شود، افزود: باید مسائلی مانند بانکداری اسلامی، موسیقی حلال و حرام، شبکه‌های مجازی و.... مشخص شود، به ویژه اینکه امروز فضای مجازی غوغا می‌کند و باید تکلیف مردم در این زمینه مشخص شود.

وی به حدیث «العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس » اشاره و با بیان اینکه عرفان‌های کاذب ایجاد شده در این دوران دور از اسلام و منحرف هستند، خاطرنشان کرد: تکفیر و وهابیت بلای بزرگی است که به جان اسلام و جهانیان افتاده و ضرورت ایجاب می‌کند که مسائلی مربوط به آن مطرح شود.

مرجع تقلید شیعیان جهان یکی دیگر از نمونه‌های عالم به زمانه بودن را مشخص شدن نحوه رفتار با اهل سنت، دانسته و گفت: اخیراً شخصی به نام یاسر حبیب در لندن برای ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی با حمایت انگلیس کار می‌کند که تصمیم گرفته فیلمی به نام «تعذیب الزهرا» بسازد و سبب اختلاف افکنی بین مذاهب اسلامی شود و اعلام می کنیم که این فیلم به عالم شیعه ربطی ندارد.

وی در ادامه درباره تحول نسبت به اصلاح کتاب‌های درسی در حوزه علمیه اشاره کرده و گفت: این کتاب‌ها امروز به تغییراتی نیاز دارد که با مسائل زمان هماهنگ باشد.

آیت الله مکارم شیرازی تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها را مهم ارزیابی کرده و هجرت طلاب از مراکز تحصیلی به شهرستان‌های نیازمند به تبلیغ، مدرس و... را ضروری دانستند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های علمیه باید به مسئله زبان اهمیت داد، گفتند: طلاب علوم دینی باید از ابتدای طلبگی به محاوره با زبان عربی توجه و در برخی موارد با زبان‌های دیگر آشنا شوند.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: گفت‌وگوی امام رضا(ع) با همه مذاهب و ادیان به زبان خودشان در واقع اعلام لزوم آشنایی با زبان های دیگر است.

این استاد برجسته دروس خارج حوزه علمیه قم، بر آشنایی طلاب با مهارت سخنرانی و نویسندگی تاکید و خاطرنشان کرد: باید از ابتدای طلبگی در این زمینه کار شود که در نتیجه چنین حوزه علمیه‌ای کارآمد خواهد بود.

وی توجه بر استفاده طلاب از بیشترین فرصت و زمان در تحصیل تاکید کرده و گفت: جوانی، فصل نشاط فراگیری علم است و به همین علت باید تدبیری برای کم شدن مدت زمان تعطیلات در حوزه های علمیه اندیشه شود.

آیت الله مکارم شیرازی همچنین ادبیات عرب را کلید همه علوم اسلامی نامیده و با بیان اینکه حوزه علمیه مشهد سابقه خوبی در این زمینه دارد، اظهار داشتند: باید به این علم اهمیت داده شود و طلاب نسبت به قواعد عربی توجه بیشتری کنند.

وی همچنین آزادی مطلق نسبت به حضور در درس را قابل توجیه ندانسته و گفتند: باید مشخص شود که طلبه در چه وضعی است و آزادی در چهارچوب انتخاب استاد، رشته و... باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین