آفتابنیوز : سایت خبری پاسیفیک در اینباره می نویسد:
گسترش جنبش خاورمیانه بدون سلاح هسته ای در حالی به پیش می رود که امکانات و توانایی هر دو منطقه مورد بررسی قرار بگیرد و مقامات غربی که هم اکنون بخاطر فعالیت های هسته ای در خاورمیانه به هراس افتاده اند باید این نگرانی را نسبت به فعالیت های اسراییل نیز داشته باشند.
برنامه های هسته ای ایران و اسراییل در خاورمیانه برای سران عرب هشدار جدی است. از همین رو نمایندهی اعراب در سازمان انرژی اتمی بارها خواستار محکومیت برنامه های هسته ای اسراییل از سوی دیگر اعضای این سازمان شده و بارها اعلام کرده که کشورهای عرب و خاورمیانه باید بر اساس NPT عمل کنند.
عرب ها پیش از این هم ار بازرسان انرژی اتمی خواسته بودند که با بررسی نیروگاه های هسته ای اسراییل از پیشرفت تکنولوژیکی آنان در خصوص ساخت بمب اتمی جلوگیری کنند و شرایط خاورمیانه بدون سلاح هسته ای را مهیا کنند ولی در طول سالیان گذشته مقامات اروپا و آمریکا با مخالفت خود مانعی برای تحقق این امر محسوب می شوند.
و حال با افزایش تنش بر سر مسایل هسته ای ایران و اسراییل، سران عرب احساس می کنند در جنگی نا برابر در خاورمیانه اسیر شده اند.
از همین رو در دسامبر سال گذشته اعضای شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان سعودی امارات متحده عربی، کویت، بحرین و عمان در اجلاسی در ابوظبی مسائل و بحران های خاورمیانه نظیر جنگ عراق، کشمکش بین اسراییل و فلسطین، بحران سوریه و برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار دادند.
پس از این اجلاس، خبرگزاری رویترز درگزارش ویژه ای نوشت: سران شورای همکاری خلیج فارس همگی اعلام کردند که نگرانی در خصوص تکمیل برنامه های هسته ای ایران وجود دارد و در پایان آنها (ایرانیان) با ساخت راکتور هسته ای در کنار آبهای خلیج فارس این نگرانی را بوجود آورد که در صورت اقدام جدی از سوی اعراب خلیج فارس، ایران در اقدامی تلافی جویانه با متحدان آمریکا حمله خواهد کرد.
سایت خبری پاسیفیک در ادامه می نویسد: برنامه های هسته ای هر دو منطقه ایران و اسراییل از سالیان قبل آغاز شده است. فعالیت های هسته ای ایران با حمایت آمریکا در دوران شاه در دهه 1960 میلادی آغاز شده و هم چنین اولین مرکز تحقیقات هسته ای ایران که می توانست راکتور 5 مگا واتی را به کار بگیرد، توسط مقامات آمریکا راه اندازی شد و بر همین اساس شاه ایران تصمیم گرفت با کمک ایالات متحده 23 نیروگاه هسته ای در سرتاسر ایران احداث کند.
تقریباً در همین دوران اواخر دهه 40 میلادی اسراییل نیز تصمیم گرفت که در زمینه تحقیقات هسته ای فعالیت کند. در سال 1949 حامد جمیل یکی از اعضای ارشد نیروی دفاعی اسراییل در صحرای نقب کار غنی سازی اورانیوم را آغاز کرد و در سال 1952 کمیسیون انرژی اتمی اسراییل تشکیل شد.
اگر بتوان اقدامات هسته ای اسراییل را با «هولوکاست» توجیه کرد برای ایران چه دلیلی می توان آورد که این کشور نیز درصدد استفاده از سلاح های اتمی است؟
این سایت خبری می نویسد: در سپتامبر 1980 میلادی رژیم صدام حسین به ایران حمله کرد و ایران حدود یک میلیون کشته و یک تریلیون دلار خسارت مالی را بخاطر این جنگ 8 ساله متحمل شد. در طول این جنگ بیشتر کشورهای عربی از صدام حسین از نظر مالی و تسلیحاتی حمایت کردند.
ولی مشکلات عرب ها با نژاد فارس فقط به جنگ عراق محدود نمی شود. ایرانیان از قرن هفتم میلادی در دوران آخرین شاه ساسانیان، یزدگرد سوم، در خصوص خلافت و اسلام با اعراب اختلاف داشتند.
از دیگر شباهت های ایران و اسراییل می توان به این نکته اشاره کرد که رییس جمهوری ایران نیز مانند مقامات اسراییل اعلام می کند که فعالیت های ایران برای اهداف صلح آمیز است؛ همانطور که مسئولان رژیم صهیونیستی در سال 1960 ادعا می کردند.
اعراب پیش از این نیز درگیر جنگ خونین بین اسراییل و ایران بوده اند و اکنو ن به نظر می رسد هر دو کشور در مسابقه تجهیز ارتش هسته ای خود قرار دارند.
شاید بتوان پذیرفت که برنامه های هسته ای کشورها برای اهداف خیر خواهانه است ولی هرگز نمی توان تصور کرد که اگر کشوری مجهز به سلاح هسته ای شود بقیه کشورها نتوانند در صورت حمله از خود دفاع کنند.
فرستادن پرونده هسته ای ایران به خصوص به شورای امنیت تا حدودی می تواند به آخرین چالش خاورمیانه پایان دهد و اگر سازمان انرژی اتمی در خصوص برنامه های هسته ای اسراییل نیز اقدام جدی انجام دهد، اعراب برای اولین بار در این منطقه احساس آرامش خواهند کرد.