آفتابنیوز : این درحالی است که سه کشور اتحادیه اروپا که مذاکرات با ایران را دنبال می کردند. ( فرانسه، آلمان، انگلیس) پس از آن که ایران تحقیقات سوخت هسته ای را از سرگرفت، جریان مذاکرات را تمام شده اعلام کردند. غرب گمان می کند این تحقیقات با هدف تولید سلاح هسته ای صورت می گیرد. مقامات اتحادیه اروپا و امریکا گفته اند ایران برای انجام مذاکره باید این فعالیت ها را متوقف کند.
این در حالی است که مقام های کشورمان با تاکید بر عزم ایران برای پیگیری حقوق هسته ای اش، مذاکره را راه حل، بیرون رفت از بن بست موجود دانسته اند.
لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفت وگو با شبکه خبری بی.بی.سی اظهار داشت: ما راه مصالحه را نبسته ایم، من معتقدم برخی مسائل پیچیده بین المللی از طریق مذاکره به بهترین شکل حل می شود.
وی همچنین افزود: برای دستیابی به سوخت هسته ای روش ها و فرمول های بسیاری وجود دارد و ما می توانیم به مذاکرات ادامه دهیم و از فرصت های مختلف که در جهان وجود دارد، استفاده کنیم. فکر نمی کنم این راه بسته شده باشد. علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در گفت و گو با بی.بی.سی با اشاره به اینکه ایران به انجام فعالیت های غنی سازی تحت پادمان های آژانس بین المللی انرژی هسته ای متعهد است، به انتقاد از کشورهایی که قصد دارند مساله هسته ای ایران را به شورای امنیت ارجاع دهند پرداخت و گفت: دروازه مذاکرات با وجود آن که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا رد شده، همچنان باز است.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه نیز اظهار امیدواری کرده است که مذاکرات بین جمهوی اسلامی، اعضای شورای حکام و سران سه کشور اروپایی و اعضای جنبش غیر متعهد ها در شورای حکام و چین و روسیه به یک درک متقابل در ارتباط با حق ایران برای دارا بودن انرژی صلح آمیز هسته ای منجر شود.
در مقابل کشورهای غربی درتلاش برای اتخاذ موضع گیری واحد در مقابله با برنامه هسته ای ایران هستند.
در جریان دیدار دومنیک دوویلپن نخست وزیر فرانسه و آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان هر دو بر اتخاذ رویکردی واحد در مقابل ایران تاکید کردند. در عین حال آنها از پیش بینی اقدامات علیه ایران خودداری کرده اند. صدراعظم آلمانی گفت: نمی خواهم حالا گام های بعدی را پیش بینی کنم، فکر می کنم آنچه اکنون مهم است برداشتن گام های مصمم بعدی است.
سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ادعای جدیدی در مورد طرح روسیه، بیان داشته، طرح روسیه را راه ارجاع ناقص پرونده به سازمان ملل خوانده و گفته است: امریکا و اروپا مانند گذشته خواهان برگزاری یک جلسه شورای امنیت هستند. بنا به ادعای سولانا طرح روسیه ارجاع پرونده ایران و شورای امنیت را به دو مرحله تقسیم کرده است. در نشست اول، اعضا شورا و محمد البرادعی در مورد ایران مشورت خواهند کرد و بعد از آن ممکن است مساله برای رای گیری دوباره به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارجاع شود. در صورتی که ایران باز هم از توقف برنامه هسته ای اش امتناع کند، مساله دوباره به شورای امنیت انتقال داده می شود. وی
گفت: ما احتیاج به ضمانتی داریم که مساله دوباره به شورای امنیت انتقال پیدا کند. یعنی اینکه بعد از مرحله اول اگر ایران از ادامه همکاری با جامعه بین المللی امتناع کرد، جلسه شورای امنیت تشکیل شود.
دیک چنی معاون رئیس جمهور امریکا نیز با اشاره به اشتباه بودن گزینه حمله نظامی به ایران خواستار ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت شده است.
دیک چنی همچنین پیامدهای افزایش قیمت نفت در صورت ارجاع ایران به شورای امنیت را کمتر از مسلح شدن ایران به سلاح هسته ای دانسته است.
گرگوری شولت، نماینده امریکا در آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز ایران را به فریب دادن جهان در خصوص برنامه هسته ای اش متهم کرد و گفت: هدف از سوق دادن این موضوع به شورای امنیت محروم ساختن خطرناک ترین کشورها از مهلک ترین سلاح هاست.
وزیر امور خارجه امریکا در دیدار با سولانا با اشاره به این که دلیلی برای ادامه مذاکراه اروپایی ها با ایران وجود ندارد گفت: به نظر می رسد که دیگر برای اروپایی ها کاملا روشن شده که ایران خطوط قرمز را زیر پا گذاشته و ارجاع ایران به شورای امنیت توسط شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای نشان می دهد که تا زمانی که ایرانی ها برخلاف خواسته های جامعه بین الملل حرکت کنند، جهان با آنها سازش نخواهد کرد.