آفتابنیوز : به گزارش الجزیره تحرکات دیپلماتکی که این روزها ایران به سوی هم پیمانان وکشورهای نزدیک به خود انجام می دهد ، نشان از آن دارد که پرونده اتمی این کشور در نزدیکی دروازه شورای امنیت است وسلسله فعل وانفعالاتی وجود دارد که ممکن است آینده برنامه های اتمی ایران را به رغم تاکید مسئولین این کشور بر صلح آمیز بودن آن به راهروهای شورای امنیت بکشاند.
با وجودآنکه دمشق حمایت قاطع وکامل خود را از برنامه های اتمی ایران کرد اما این کشور نیز خود در یک رویارویی از نوع دیگر با سازمان ملل قرار دارد ، وسازمان ملل از سوریه می خواهد تا همکاری کاملی با محققین بین المللی ترور رفیق حریری داشته باشد.
داده ها نشان می دهند که رویارویی کنونی که سوریه وایران با جامعه جهانی دارند هرگز از حد ومرز دیپلماتیک خارج نخواهند شد وفعالیت نظامی علیه این دو کشور هنوز بسیار دور ودر شرایط فعلی وارد نیست.
به اعتقاد تحلیلگران سیاسی آمریکا اکنون در مرداب عراق گرفتار شده است ونه تنها به هیچ عنوان آمادگی رویارویی نظامی با چهارمین تولید کننده نفت جهان را ندارد بلکه با هم پیمان آن دمشق نیز که هیچ منفعتی برای واشینگتن برای این جنگ جز حفظ منافع اسرائیل وجود ندارد ، وارد جنگ نخواهد شد.
پس به راحتی می توان گفت که این هیاهو بیش از یک فشار دیپلماتیک برای مجبور کردن دو کشور به کرنش در مقابل اراده بین المللی ، نیست.
اما ایران خود را برای این رویارویی آماده کرده است ، همانطوری که اتحادیه اروپا وآمریکا هجوم گسترده ای را برای انتقال پرونده اتمی ایران به شورای امنیت انجام می دهند ، ایران نیز به سوی هم پیمان خود سوریه ونیز به آفریقای جنوبی رهسپار شد علاوه بر آن یک هیئت بلند پایه ایرانی به مصری رفت که ایران با آن روابط دیپلماتیک قوی ندارد در حالیکه هیئتی ایرانی سفری مشابه به لیبی داشت.
در دمشق تهران توانست مواضع واضحی را از زبان بشار اسد رئیس جمهور سوریه دریافت ودر آن اسد بر حق ایران جهت دستیابی به فن آوری هسته ای تاکید کرد واینکه اگر قرار است با تسلیحات هسته ای مبارزه شود ابتدا باید از اسرائیل که در قلب منطقه عربی عراق گرفته کار را آغاز کرد.
در آفریقای جنوبی هم پیمان اصلی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ، نیز پس از دیدار مهدی مصطفوی معاون وزیر خارجه ایران با همتای آفریقای جنوبی اش "عزیز بهاد" پریتوریا از کشورهای غربی خواست تا برای کاهش تنش گفتگوهای خود را با تهران افزایش دهند.
دولت آفریقای جنوبی بارها بر حق تهران جهت دستیابی واستفاده صلح آمیز تهران از فن آوری هسته ای تاکید کرده است.
تابو مبیکی رئیس جمهور آفریقای جنوبی هم بعنوان یکی از چهره های جهانی که نظرش در جهان مورد توجه قرار می گیرد ، محسوب می شود ، پس اگر حاضر به دخالت ومیانجیگری شود به طور حتم ایرانی ها وقت وزمان بیشتی را به دست خواهند آورد.
برخی از خبرها حکایت از آن دارد که مبیکی پیش از این اقدام خواهان اجماع نظر آفریقا در این رابطه خواهد شد واین کار را در اجلاس سران آفریقا که هفته آینده در سودان برگزار می شود ، خواهد کرد.
یک هیئت ایرانی چهارشنبه پس از دیدار از لیبی وارد مصر شد ، این دو کشور دو کرسی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را در اختیار دارند.
سفر هیئت ایرانی به قاهره سفری غیر عادی محسوب شد زیرا 25 سال است که بین دو کشور روابط دیپلماتیک کاملی وجود ندارد وسفرهای مسئولین بین دو کشور تنها در چارچوب شرکت در کنفرانس های بین المللی انجام می پذیرد.
این هیئت که ریاست آنرا احمد موسی معاون پارلمانی وحقوقی رئیس جمهور ایران به عهده دارد پس از دیدار با مسئولین مصری راهی مغرب خواهد شد اما مغرب در شورای حکام عضویت ندارد.
پس می توان گفت که این سفرها تلاشی ایرانی برای بسیج حمایت عربی وجهانی به نفع برنامه های اتمی خویش است ، همچنین پیامی به رمز از تهران به آمریکا واتحادیه اروپایی است که تهران هم می تواند ساز دیپلماسی را کوک کند ، وگیتارش تارهای دیگری هم دارد که می تواند سمفونی پیچیده تری را هم بنوازد.