کد خبر: ۳۸۵۶۶
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۳۲

ریاکاری قدرت های غربی در برنامه هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز :

این سیاست واقعیت غیر قابل انکار برای گسترش مسابقه تسلیحات هسته ای در سال های اخیر می داند و می افزاید شاید مخالفت های انجام گرفته با از سرگیری تحقیقات سوخت هسته ای ایران را نیز بتوان در همین راستا قرار داد.
اخیرا، هند و پاکستان با آزمایش سلاح هسته ای، موجودیت هسته ای خود را به دنیا معرفی کرده اند. کشورهای دیگر مثل ژاپن نیز با این توجیه که همسایگان نشان سلاح هسته ای دارند، در مورد چگونگی دستیابی به تسلیحات هسته ای صحبت می کنند.
اما برخورد کشورهای غربی کاملا ریاکارانه است. ایران به نقض معاهده عدم تکثیر متهم می شود اما آن چه که واضح است عدم تمایل هیچ یک از پنج کشور قدیمی هسته ای یعنی امریکا، فرانسه، چین، روسیه و انگلیس به خلع سلاح هسته ای می باشد، چیزی که در زمان امضا ان. پی. تی آن پذیرفته اند.
اخیرا، انگلیس بودجه ای را به تجهیز سیستم موشک هسته ای اش اختصاص داد.
تونی بلر پیش از این گفته بود: گمان می کنم بهتر است انگلیس یک بازدارندگی هسته ای مستقل را در اختیار داشته باشد.
توجیه حزب کارگر] در انگلیس[ این است که ایران همانند انگلیس یک کشور دمکراتیک نیست. اما در واقع نمی توان به این حدس وگمان ها اطمینان کرد. چرا که بوش و بلر با تصور وجود سلاح های کشتار جمعی در یک کشور( عراق) به آن حمله کردند.
عدم توجه دولت بوش به تسلیحات هسته ای مخفی اسرائیل نیز در راستای برخورد ریا کارانه غرب قرار داد. به علاوه، در سال گذشته بوش همکاری های هسته ای خود با هند افزایش داد، کشوری که حتی ان پی تی را نیز امضا نکرده است.
تفاوت برخورد بوش با ایران و هند به این دلیل است که بوش، هند را متحدی کلیدی بر علیه چین در منطقه می داند.
به علاوه آنچه که باعث شده ایران احساس خطر بکند، حضور نظامی گسترده امریکا در نزدیکی مرزهایش می باشد. این در حالی است که امریکا متحدین هسته ای مثل پاکستان و اسرائیل را نیز در منطقه دارد.
جنگ عراق و نتایج حاصل از آن دلیلی است که تاکید امریکا و انگلیس در کنترل برنامه هسته ای ایران را توجیه می کند. حمله این دو کشور به عراق باعث روی کار آمدن متحدین ایران در عراق شده و این چیزی نیست که بوش و بلر انتظار آن را داشتند. پس به نظر آنها چاره ای جز تحت فشار قرار دادن ایران وجود ندارد.
این در حالی است که هر اقدامی در مقابل ایران عواقبی را در منطقه به همراه خواهد داشت.
تحریم های تجاری به غیر از اینکه باعث اغتشاش در منطقه خاورمیانه می شود، بازارهای نفتی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران مثل آنچه که اسراییل در سال 1981 در مورد عراق انجام داد نیز ممکن نیست، چون شرایط امروز کاملا متفاوت است.
در پایان، حزب سوسیالیست انگلیس با اشاره به اینکه با گسترش سلاح های هسته ای مخالف است اما خواستار برخوردی مشابه با همه کشورهایی که این مساله را نادیده می گیرند شده است، جامعه سوسیالیستی را توصیف می کند که در آن علم و تکنولوژی به جای ویران کردن زندگی به پیشرفت و بهبود آن کمک کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین