آفتابنیوز : روزنامه تندروي "واشنگتن تايمز" كه از محافل نزديك دولت بوش است در اين باره در شماره امروز خود نوشت: اين كه بايد درباره بلندپروازي هستهاي ايران چه كار كرد مسئلهاي است كه پيچيدگي آن توجه همه را به خود معطوف كرده است. هم اكنون روشن است هر شيوهاي در قبال ايران هزينه قابل توجهي به همراه دارد و تضميني براي موفقيت كار وجود ندارد. نبايد به اين مسئله به آن گونه خوشبينانه نگريست كه درباره عراق پيشبيني ميشد.
اين روزنامه با برشمردن مشكلات كنوني كه هنوز امكان بروز نيافتهاند، ادعا كرد: اگر اين كه ايران به سلاح هستهاي دست پيدا كند امري پذيرفتني نيست و اگر در عين حال نظام ايران مصمم به دستيابي به يكي از اين تسليحات است و ميخواهد اين كار را زير پوشش قانوني معاهده منع گسترش تسليحات هستهاي موسوم به انپيتي انجام دهد كه استفاده از انرژي صلحآميز هستهاي را براي كشورها مجاز دانسته، پس يا بايد ايران را از اين كار منصرف كرد يا اين كه ايران هستهاي را پذيرفت و يا اين كه جلوي اين برنامه را با زور گرفت.
به نوشته واشنگتن تايمز، كسي به سه گزينه فوق نميانديشد و همانگونه كه "ايوو دادلر" و "فيليپ گوردون" دو نفر از تحليلگران موسسه مطالعاتي بروكينز اعلام كردهاند بهتر است تحريمهاي سختي عليه ايران از جمله صادرات نفت و سرمايهگذاري خارجي در اين كشور اعمال شود.
اين گزارش حاكي است، چين و روسيه و هند اگر همراهي نكنند اما اعتقاد دارند كه آمريكا و اروپا هنوز اين توان را دارند ايران را به كشوري منزوي مانند كرهشمالي تبديل كنند.
اين روزنامه با طرح گزينه دوم يعني پذيرش ايران هستهاي مدعي شد: در نهايت مسايلي كه درباره پذيرش ايران هستهاي وجود دارد اين است كه آيا غرب ميتواند وجود چنين تسليحاتي را در دست اين رژيمهاي خاص تحمل كند يا خير.
اين روزنامه گزينه انزوا را براي ايران مفيد ندانست و گزارش داد، ايران برعكس كرهشمالي دوستان بيشتري در همسايگي خود دارد.
در اين گزارش با بررسي گزينه استفاده از نيروي نظامي عليه ايران آمده است: نميتوان گفت استفاده از اين گزينه به كجا خواهد انجاميد.
به گفته اين دو تحليلگر موسسه بروكينز، حمله هوايي شايد بتواند لااقل آن دسته از تاسيسات هستهاي ايران را از بين ببرد كه ما از آن باخبريم . اما اطلاعات ما كامل نيست و واقعا نميدانيم كه آيا برنامه هستهاي تهران با اين حملات از بين خواهد رفت يا خير.
در اين گزارش با تاكيد بر ناقص بودن توان اطلاعاتي آمريكا آمده است: نميدانيم آيا نابودي تاسيسات شناخته شده بر توان ايران به ادامه كار چه تاثيري خواهد گذاشت و چقدر زمان از اين كشور خواهد گرفت و ايران تا چه مدت ميتواند كار بازسازي را انجام دهد.
به نوشته اين روزنامه تندرو، مسلم است حمله نظامي به ايران باعث حمايت قوي افكار عمومي ايران از نظام اين كشور خواهد شد.
در اين گزارش با زير سوال بردن آمادگي آمريكا براي حمله احتمالي به ايران آمده است: آيا ما براي آن چه كه ايران در واكنش انجام خواهد داد مثلا از طريق همتايان شيعه خود در عراق و يا افغانستان، آمادگي داريم. اين امر تلاش نيروهاي ما را براي ايجاد ثبات در هر دو كشور از بين خواهد برد.
اين در حالي است كه سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان پيش از اين با تاكيد بر اين كه ما تحقيقات را جدا از توليد سوخت هستهاي ميدانيم، گفت زبان تهديد عليه تهران به هيچ وجه كارا نيست.
حميد رضا آصفي در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي در خصوص برنامه هستهاي ايران با بيان اين مطلب افزود: تنها راه برون رفت از وضعيت كنوني، ديپلماسي است.