آفتابنیوز : محمد هاشمی درباره تصمیم وزیر ارشاد مبنی بر عدمبرگزاری کنسرت در شهر مشهد بهدلیل مخالفت امامجمعه این شهر با اجرای کنسرت، اظهار داشت: من فکر میکنم با وجود نظر رهبری نباید تصمیماتی اینگونه در مورد کنسرتها گرفته شود.
به گزارش جماران، وی با بیان اینکه نظر مقام معظم رهبری درباره موسیقی و برگزاری کنسرتها نظر بسیار وسیعی است، گفت: من فکر میکنم با وجود نظر رهبری نباید تصمیمات اینگونه در این موارد گرفته شود.
نظر امام در مورد پخش و اجرای موسیقی در صدا و سیمارییس اسبق صداوسیمای جمهوری اسلامی پیش از این درباره مشکلات پخش موسیقی از صداوسیما در زمان امام و بعد از رحلت ایشان گفته بود: برخورد امام(ره) و برخی علما با پخش موسیقی از صداوسیما متفاوت بود، ضمن احترامی که به انتقادات آقایان میگذاشتم، همواره تاکید داشتم که من به فتوای امام، عمل میکنم. پخش موسیقی در صداوسیما در آن زمان با موجی از اعتراض برخی علما و مراجع مواجه شده بود، من خدمت امام رسیدم و موضوع را مطرح کردم.
از محضرشان خواستم شاخص و مصداقی را برای پخش موسیقی بیان کنند تا ما بدان عمل کنیم. ایشان فرمودند: ما حکم را می گوییم، شما باید خودتان مصداق را پیدا کنید. من عرض کردم با وجود این انتقادات لااقل مرجعی را برای تعیین مصادیق به ما معرفی کنید. ایشان فرمودند: به (مرحوم) آیتالله منتظری رجوع کنید. ما خدمت آیتالله منتظری رفتیم و موضوع را طرح کردیم. ایشان هم حاضر به تعیین مصداق نشدند.
من در همین ارتباط هم با بسیاری از مراجع و علمای محترمی هم که با پخش موسیقی از صداوسیما انتقاد داشتند دیدار و گفتوگو کردم ولی علیرغم تمام انتقاداتی که داشتند، هیچکدام حاضر به تعیین مصداقی برای این کار نشدند و من ضمن احترامیکه به تمام آقایان میگذاشتم، در مقابل انتقادات تنها به گفتن یک جمله بسنده میکردم که من به فتوای امام، عمل میکنم.
بعد از رحلت امام(ره) هم خدمت رهبری رسیدم. عرض کردم که فتوای جنابعالی درباره پخش موسیقی در صداوسیما و پاسخگویی به متشرعین در این ارتباط چیست؟ ایشان به من فرمودند: فتوای من در مورد موسیقی، همان فتوای امام است.
نظر رهبر انقلاب: موسیقی جان دادن به بیجانهاسترهبر انقلاب نیز در مورد موسیقی میگویند: من این نکته را میخواهم به شما آقایان - اعم از خواننده، نوازنده، آهنگساز و موسیقیدان - عرض کنم که، این هنر ساختهوپرداخته نعمتهای الهی را، که براساس یک ذوق و قریحه ذاتی و یک نظم و انتظام خردمندانه شکل میگیرد و در واقع جان دادن به بیجانهاست، در راه خدا و رضای او مصرف کنید. البته ما از دوران جوانی خودمان حرفهای برخی از اهالی هنر را می شنیدیم، که روشنفکر مآبانه و واقعا بیپایه و اساس، مبتنی به این نکته بود که ما هنر را در راه فکر و پیشبینی و سیاست، بهکار نمیبندیم. آنها که ادعای چنین داشتند، هنرشان - اعم از شعر و دیگر فنون - بیش از سایرین در خدمت سیاستها قرار میگرفت. قصد ورود به چنین بحثها را ندارم، اما میخواهم بگویم: هر کار که متکی به اراده انسان است، باید برای هدفی انجام گیرد. هر چه هدف متعالیتر باشد، آن کار یا هنر ارزشمندتر میشود..
اجرای کنسرت: در غرب، از دیرباز موسیقیهای آموزنده و معنادار هم بوده است؛ موسیقیای که برای گوش سپردن به آن، انسان عارف واقف خردمند، میتواند بلیت تهیه کند، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی، از آن لذت ببرد... آن وقت میشود ما هم مثل غربیها کنسرت داشته باشیم که مردم - اعم از معمولی و متدین - بلیت تهیه کنند و برای شنیدن ساز و آواز شما، به آن محفل بیایند.
علی جنتی سهشنبه هفته پیش در حاشیه جشن ایثار در مورد اجرای کنسرتها در مشهد گفت: اجرای کنسرتها در شهر مشهد مخالفانی از جمله نماینده محترم ولیفقیه در خراسان رضوی را داشت که ما به نظر ایشان احترام گذاشته و با اینکه این کنسرتها مشکل خاصی نداشت اما از ادامه اجرای آنها در این صرفنظر کردیم.