کد خبر: ۳۹۱۶۴
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۸:۳۹
روسیه وپرونده اتمی ایران

شرط بندی روسها روی پرونده اتمی ایران

آفتاب‌‌نیوز : فالح حسن در شماره امروز روزنامه عمانی "عمان" معتقد است که بر خلاف برنامه تسلیحات کشتار جمعی عراق در زمان حکومت صدام حسین غربی ها امروز در یک صف واحد در مقابل مشکل اتمی ایران ایستاده اند وحتی آلمان وفرانسه هم به شکل ملموسی از موضع آمریکا جانبداری می کنند. 

دلایل بسیاری برای واداشتن غرب جهت مخالفت با برنامه های اتمی ایران وجود دارد که مهمترین آنها این است که توسعه برنامه های هسته ای ایران می تواند منافع وامنیت غرب وهم پیمانش را به خطر بیاندازد. 

این نویسنده در ادامه می پرسد آیا واقعا هیاهوی کشورهای غربی در اعمال تحریم وحتی استفاده از نیروی نظامی برای مقابله با برنامه های اتمی ایران است یا اینکه غرب کلا با نظام ایران مخالف است وآنرا ساختاری ناهمگون در نقشه سیاسی جدید منطقه می داند. 

این روزنامه عربی سپس به نقش واهداف روسیه در این مسئله پرداخته ومی نویسد : 

در مقابل روسها در مقابل غرب ایستاده اند واجازه افزایش این رویارویی را نمی دهند ، از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت ، اعمال تحریم وحتی استفاده از نروی نظامی علیه این کشور جلوگیری می کنند تا در مقابل بیشترین بستر ممکن برای پرداختن ایران به حقوق مشروع خود در فعالیت های صلح امیز هسته ای را فراهم می سازند. 

طی چند روز گذشته روسیه به صحنه مهمی برای مناقشه نحوه تعامل با ایران وقانع کردن آن جهت عقب نشینی از چشمداشت های هسته ای اش با هر هدف ودلیلی که انجام می گیرد ، مبدل شده است. 

بی شک مسکو می داند که پیروزی اش در این ماموریت دست آوردهای سیاسی واقتصادی زیادی را برایش به ارمغان خواهد آورد. 

روسیه در صورت موفقیت خود را بعنوان یک کشور بزرگ نشان خواهد داد که در صحنه بین المللی از نفوذ خاصی برخوردارد است ومی تواند بحران های در حال انفجار را خنثی سازد واز اینرو یک شریک مورد نیاز برای غرب مبدل خواهد شد وغرب نیز به آن اعتراف خواهد کرد. 

روسیه همچنین بعنوان یکی از هم پیمانان ودوستان مورد اعتمادی شهرت خواهد یافت که دست دوستان خود را در زمان بحران ونیاز گرفته است وبدینشکل خواهد توانست به قطبی جذاب در صحنه بین المللی مبدل شود. 

البته این خواست ها هرگز از بعد اقتصادی تهی نخواهند بود ، حال چه در زمینه غنی سازی اورانیوم ایران در خاک روسیه باشد یا ادامه ساخت نیروگاه بوشهر وحتی در دیگر کشورها بخصوص که می تواند زمینه آغاز پروژه های دیگری را در دیگر کشورها فراهم سازد. 

روسیه در بعد دیپلماتیک با ایران بعنوان یک شریک استراتژیک برخورد می کند. 

این دو کشور در آسیای میانه ودر حوزه دریای خزر وماوراء قفقاز با هم همکاری تنگاتنگی دارند. 

تحرکات وفعالیت های ایران در صحنه کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق هرگز به زیان منافع روسیه نبوده است ، ایران تا کنون خود از نزاع در چچن دور نگه داشته است وحتی با جنبش جدایی خواه مسلح آن که پرچم اسلام را بر افراشته تماس هم برقرار نکرده است. 

ایران در منازعه قرباغ هم از هم پیمان روسیه یعنی ارمنستان جانبداری می کند در حالی آن سوی منازعه کشور مسلمانی به نام آذربایجان قرار گرفته است. 

پس موفقیت روسیه در رساندن کشتی برنامه های اتمی ایران به ساحل امنیت ، می تواد یک پیروزی غیر قابل اغماض برای دیپلماسی باشد که روسها سعی در تبلیغ آن در صحنه بین المللی دارند. 

به اعتقاد نویسنده پرونده اتمی ایران اولین چالش بزرگی است که دیپلماسی روسیه باید امتحان خود را در سال جاری میلادی در آن پس دهد بخصوص که مسکو تاکید دارد امتیازاتی را دراین چارچوب سال گذشته به دست آورده است. 

اما سئوال اینجاست که آیا غرب اجازه این نقش آفرینی را به روسیه خواهد داد ، این مسئله تا نیمه فوریه مشخص خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین